CinemaLion

2016. május 17. 12:53 - Tomlion

TOP 10. Kedvenc Baaad Movies epizódom!

Sziasztok ezen a kicsit rendhagyó bejegyzésen, mert az egyik kedvenc internetes sorozatomról a Baaad Movies-ról szól, amit Sorter és BlackSheep vezet (régebben Logan is!). Körülbelül a 2. évad közepe óta követem a munkásságukat, amikor a Rossz PC Játékok Sorozatot is megismertem és azóta rendszeresen követem a blogukat. Ők még az első generációs videókészítők korszakából származnak, amikor mi magyarok még csak ismerkedtünk az internettel és kezdtünk rájönni, hogy nem csak zenék és vicces Fail videókat nézhetünk a Youtube-on, hanem tudatosan elkészített bemutatókat és kritikákat is nézhetünk játékokról és filmekről, ami Amerikában az AVGN óta hatalmas népszerűségnek örvend. Mivel a Baaad Movies nem régen lett 8 éves és jelenleg most tapossa a 10. évadát úgy döntöttem, hogy elkészítem ezt a listát, ahol a 10 Kedvenc Baaad Movies Epizódomat láthatjátok. Fontos, hogy ez egy teljesen szubjektív lista, nem kell egyetértenetek velem, ha a ti kedvenc bemutatótok nem szerepel rajta! Így is rengetek epizód maradt ki sajnos a listáról, amiket szintén nagyon szeretek, de ide tényleg a kedvenceim között is a legjobbak kerültek fel. 

0.jpg

A másik fontos dolog, hogy amikor ez a lista készül az utolsó bemutató a Mystikal filmről készített videó, ezért hiányoznak az Ez után készített jobbnál jobb bemutatók. Jó szórakozást!

10. A rettegés éjszakái (2. évad 2. rész - by Sorter)

A 2. évad környékén kezdték megtalálni a hangjukat és a stílusukat. Ebben az évadban természetesen még mindig előfordultak gyengébb vagy rossz epizódok (Éberség, Mátrix), de már olyan jól sikerült bemutatók is készültek, mint a Kis Vuk, a Szupersuli Trilógia, Holló 3 stb. Azonban ebből az évadból szerintem messze A rettegés éjszakái-ból készített bemutató lett messze a legtartalmasabb és legviccesebb, részben azért, mert egy igazi hálás alanyról van szó, ami néhány esetben még a borzalmas Versus-t is kenterbe verte. Manapság nem lenne annyira különleges a mai magas mércéjükhöz képest ez a videó, de annak idején számomra részben ez a videó győzött meg arról, hogy érdemes lesz őket követni és még 7 év távlatából is megállja ez a kritika a helyét!

9. Mystikal (10. évad 11. rész - by BlackSheep... + vendégek) - avagy az egyik legelborultabb videó, amivel eddig előálltak! :D

Amikor azt hittük, hogy mostanában semmi újjal nem fognak a közeljövőben előállni megleptek minket egy majdnem 45 perces különkiadással, ahol egy olyan kis költségvetésű okádék "Fantasy"-t mutatnak be, ami nem jelent meg magyarul, ezért Sorter-el, a Filmbarátok teljes stábjával, Ninbikum-mal, Effectával, DMnemo-val, Shirin-nel stb. egy annyira vicces szinkront készítettek egy hihetetlenül elborult forgatókönyvvel, hogy szem nem marad szárazon. Ez egy olyan videó, amit látni kell!

 

8. Újabb Parajelenségek (5. évad 15. rész - by Sorter)

A Paranolmal Activity szériáról készített videók egyik kedvenceim a bemutatott kézi kamerás horrorok közül, ezért nehéz dolgom volt, hogy melyiket rakjam be a listába, mert érthető okokból csak egy videót akartam berakni. Hosszas töprengés után végül az Újabb Parajelenségek bemutató nyert több okból is. Az egyik, hogy egyike volt az első Found footage bemutatóknak, amikből az évek során érthető okokból rengeteg nagyon jó videót kaptunk. A másik ok pedig, hogy itt indult el a mára már kultikusnak számító epikus Medencetisztítós történetszál is, ami már 5 éve szórakoztat minket a legváratlanabb epizódokban. Ezen kívül pedig ez egy elképesztően vicces kritika és nagyon jól bemutatja ennek a műfajnak a korlátait.

7. Katasztrófafilm (3. évad 13. rész - by BlackSheep)

Egy kicsit személyesebb hangvételű videó, amiben BlackSheep elmondja a véleményét azokról az emberekről, akik az olyan, korábban bemutatott filmekre, mint a Csajozós film, a Bazi nagy film és társaira azt mondták, hogy ezek az undorító filmek eszméletlenül viccesek és, hogy Ő mennyire hülye, hogy ezeket bemutatta. Személy szerint én is találkoztam olyan emberekkel, akik szeretik az ilyen "filmeket", és én sem értem a véleményüket, hogy mégis miért tekintik ezeket a filmeket a legviccesebb paródiáknak a régi nagy klasszikusokhoz képest. Ezen kívül BS elmondja a véleményét arról, hogy a paródia egy jól bemutathatatlan műfaj, ezért azóta sem készítettek teljes értékű bemutatót (csak Minis-t) az újabb paródiákról, mert csak szkeccs sorozatokból állnak rendes sztori nélkül. Egy nagyszerű és őszinte videó!

6. A trónfosztó! (7. évad 13. rész - by BlackSheep)

A videó nem azért érdekes, mert egy klasszikus bemutató, ahol elejétől a végéig mindent részletesen bemutatnak, hanem azért, mert megtudjuk, hogy korábban milyen filmek szorongatták meg a Versus több éves "egyeduralmát". Egyszerre érdekes és sokkoló videó, hogy egy ilyen "film" egyáltalán elkészülhetett!

5. Elhurcolva (6. évad 22-23-24. rész - by BlackSheep)

Már nem egy silány minőségű filmből csináltak kettőnél több videót, de szerintem az Elhurcolva Trilógia lett a legjobb az összes ilyen stílusú és hosszú videók között. Már maga az előzménye sem semmi, hogy a Colombiana-val és a Válogatott gyilkosokkal, amik szintén éppen hogy lecsúsztak a listáról, felvezette BS a 2011-es év egyik legrosszabb akciófilmjét. Az, hogy az első videó első háromnegyedében konkrétan nem is a filmről, hanem a film elkészülésének a körülményeiről tekinthetünk belátást, hogy az Alkonyat eszményét az akciófilm műfajba akarták behozni az enyhén szólva is pofátlanság. A film pedig annyira röhejes, hogy a poénok a másik két videóban konkrétan röpködtek.

 4. Szállító 3 (8. évad  15. rész - by BlackSheep)

Az Elbarmolva 3 bemutatómból szerintem már tudjátok, hogy utálom Olivier Megaton-t, mint akciófilm rendezőt. BS pedig konkrétan a Szállító 3. részét kiáltotta ki minden idők egyik legrosszabb, relatív nagy költségvetésű akciófilmjének, ami szerintem megérdemelten kapta meg a címet. 

 3. Mátrix: Újratöltve Remake (1. Rekame epizód - by BlackSheep)

Ez a bemutató részben azért került ilyen magasra a listán, mert én mindig mindenütt nagyon értékelem az öniróniát. Ebből pedig BS rengeteg marha vicces jelenetet hozott ki, hogy konkrétan lehülyézi saját magát azért, mert mekkora egy idióta volt, hogy erről a filmről egy ennyire silány bemutatót készített a 2. évad környékén, amikor már egy ideje foglalkoztak a videózással. Ezen felül pedig ez volt az első része annak a mellék ágnak a sorozaton belül, ahol ismételten bemutatják nem csak a korábban bemutatott filmet, hanem a saját kritikáit is. A Mystikal bemutató mellett számomra az egyik legviccesebbre sikerült bemutató. 

 2. Jack és Jill (6. évad 15. rész - by BlackSheep)

A 6-7-8. évad között készült videók szerintem az egész sorozaton belül messze a legjobbak voltak. Ezek közül a videók közül is kiemelkedik 2011-es év egyik legrosszabb filmjének a Jack és Jill-nek a bemutatója. Adam Sandler megmutatta, hogy a színvonalat lehet lejjebb adni! 

 1. Godzilla (9. évad 1. rész -by Sorter és BS)

A közösen elkészített bemutatók mindig nagyon szoktak nekem tetszeni, de a 2014-es Godzilláról készített bemutató messze a legjobban bemutatott film és szerintem a legviccesebb videó az össze rész közül. Akárhányszor nézem meg, mindig szakadok a röhögéstől, annyira természetesnek hatnak a kettejük közötti párbeszédek. Konkrétan ezt a bemutatót néztem meg tőlük a legtöbbször, annyira jól sikerült. A film pedig tényleg olyan amilyen. 

 

 Természetesen rengeteg olyan bemutató van, amik felférhettek volna a listára, mert Ők már évek óta tartják azt a magas színvonalat, amit kb. az 5-6. évad óta felállítottak maguknak. Aki még nem ismerte ezt a párost, azoknak ajánlom, hogy tegyenek velük egy próbát. Sorter-nek és BlackSheep-nek pedig további sikerekben és rossz filmekben gazdag éveket kívánok! :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr588724550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása