CinemaLion

2016. szeptember 05. 15:10 - Tomlion

Rövid véleményem a közelgő 24: Legacy-ről!

Imádom a 24-et! Hiába jönnek napról napra újabb zseniális sorozatok, hiába számítanak manapság a legjobb sorozatoknak a Breaking Bad és a Trónok harca, számomra mindig is a 24 lesz az első számű kedvencem, ha drámai, akció sorozatokról van szó. Néhány hónapja pedig megjelent a 24 testvér sorozatának, a 24: Örökségnek az előzetese, de még csak most volt alkalmam megtekinteni. Ebben a bejegyzésben az érzéseimet fogom elmondani, hogy mennyire érzem szükségét egy Jack Bauer nélküli 24 sorozatnak.

FIGYELEM!!!

Akik még nem látták a 24 9. évadát, azok NE olvassák el a bejegyzést, mert Spoiler-eket fog tartalmazni! Köszönöm.

24-legacy-fox-logo-key-art.jpg

Őszintén megmondom, nem tudom, hogy mit gondoljak az előzetes alapján a sorozatról. Technikai szempontból semmi kivetni valom nincsen vele, mert nagyon jól néz ki, a színészek ígértesek és az alap sztori sem tűnik annyira rossznak (amennyit meg tudtam érteni a nagyon gyenge angolom miatt), és már az előzetes alapján lehet sejteni, hogy a felépítése TELJESEN ugyan az lesz, mint az eredetinek. Az-az lesz egy áruló valahol (már van egy sejtésem ki lesz az), az első támadás csak egy elterelés lesz egy nagyobb támadástól, és így tovább szokásos 24 stílusban, ami nem olyan nagy gond, mert ezek miatt is szerettük a sorozatot. Mégis van egy dolog, ami nagyon zavar.

Mégpedig az, ahogyan a 9. évad befejeződött!!!

Elsőnek, amikor néztem a 9. évadot nagyon tetszett! Annak köszönhetően, hogy nem 24 részből állt az évad, hanem 12-ből elképesztően pörgős és izgalmas volt, hiába vonultatták fel az összes, korábban megemlített klissét. A fent látható finálé pedig nagyon tetszett... egészen addíg, amíg be nem jelentették, hogy Kiefer Sutherland nem akar többször Jack Bauer bőrébe bújni és vele nem lesz több 24 évad. Ami pedig azt jelenti, hogy itt az oroszok magukkal vitték Jack-et Moszkvába, és haláláig kínozni fogják a 8. évadban elkövetett tettei miatt. Ez számomra egy eléggé kiábrándító végkifejlet, egy ennyire önfeláldozó karakter számára! Rengetegszer megmentette Amerikát egy háborútól, sőt világháborúkat állított meg a módszereinek köszönhetően és több ezer ember életét óvta meg. A hős tetteinek köszönhetően még sem lehet a családjával, hanem egy orosz börtönben kell szenvednie??? Ezért nem néztem meg azóta SE a 9. évadot, mert ez számomra nem egy méltó befejezése a szériának! HAPPY END-et akarok végre Jack-nek! A 8. évadé sem túl vidám, de ott viszont az utolsó kb. 6-7 rész, amit a készítők ott megalkottak tényleg filmtörténelem, és mind a mai napig a kedvenc évadom az első, harmadik és ötödik mellett, valamint a 8. évadot tekintem az igazi befejezésnek!

Ezért nem izgat az új széria semmilyen tekintetben sem. Lehet, hogy nem lesz rossz, SŐT én is meg fogom nézni, de biztos vagyok benne, hogy ha nem fogják Jack-et 1-2 évadon belül visszahozni (ha egyáltalán lesz több évad), akkor ez a széria számomra nagyon hamar meg fog bukni!

Nektek mi a véleményetek?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr5211678635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása