CinemaLion

2017. március 09. 06:33 - Tomlion

Trailer vélemények: DuckTales Reboot (2017)

Nagyon hosszú ideig én eltemettem a rajzfilm sorozatokat. A 90-es évek és a korai 2000-es évek rajzfilmjein nőttem fel, és be kell vallani, hogy abban az időben is voltak rossz sorozatok, csak az idő megszépítette az emlékeket. Viszont körülbelül 2004(5)-2010-ig már alig jelentek meg minőségi rajzfilm sorozatok, csak pocsék Sitcom-ok, főleg a Disney csatornán. Azonban a 2010-es Kalandra Fel elhozta a rajzfilmek reneszánszát és olyan sorozatok jelentek meg, mint a Steven Universe vagy a Gravity Falls. A Disney azonban a Phineas és Ferb befejezése óta nem jelentkezett igazán minőségi és sikeres rajzfilm sorozattal. Ezért bejelentették a DuckTales Reboot-ot, ami elsőre dühítő volt a számomra, de utána megláttam az előzetesét...  

Az eredeti TV sorozatot kívülről fújom és imádom, mind a magyar és a német szinkronnal. A 90-es évek egyik legjobb és legmonumentálisabb kaland sorozata volt, ahol a legkülönlegesebb helyszíneket látogathattuk meg, a legkülönfélébb népcsoportokat ismerhettük meg vagy csak egy átlag napját láthatjuk a gyerekeknek vagy a mellékszereplőknek, akik az idő múlásával szintén főszereplőkké nötték ki magukat. Ez volt a gyermekkorom Indiana Jones sorozata!

ducktalescast.jpg

Szerencsére az új sorozat elsőre úgy tűnik, hogy ezt a szellemiséget fogja követni. A karakterek kinézete és a személyisége lehet, hogy egy picikét meg fog változni, mégis azt gondolom, hogy maguk a karakterek drasztikus változáson nem nagyon fognak keresztül menni. Scrooge Mcduck például egy igazi BaadAss-nek igérkezik, mint Jones vagy Lara Croft, ami lehet, hogy néhány rajongót zavarni fog, de én már nagyon várom. Itt Ő az előzetes alapján úgy tűnik, hogy sokkal kevésbé a pénz miatt csinálja ezeket az utazásokat, hanem a kaland iránt mutatott szenvedélye miatt, aki úgy tűnik régen valamiért visszavonult.

dtr.png

Az animáció és a karakterek stílusa egy picikét fura, de nekem személy szerint nagyon bejön. Nem próbálják meg ugyan az eredeti animációs stílust vissza hozni, amivel szintén kifejezik, hogy ez nem pontosan ugyan az a széria, amit gyerekként megismertetek. A sorozattal kapcsolatban (az első évadnál minimum) számítok néhány kisebb kitekintésekre az eredeti szériával kapcsolatban, Easter Egg-ekre, amiket csak az igazi Hardcore rajongók tudnak csak felfedezni.

Azonban abban reménykedek a leginkább, hogy ne csak technikailag, de forgatókönyv szempontjából is nyújtson előrelépést a Reboot. Szeretnék egy Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában, Steven Universe, és egy Gravity Falls stílusú, az egész sorozatot körülölelő, rejtélyes történet szálat, ami az egész sorozatot végig kiséri. Nem szeretném, hogy olyan komplex legyen, mint azonál a sorozatoknál, de ha már újra elővettek egy régi klasszikust, akkor használjuk is ki és tegyünk fele valami nagyszerűt!

dtr_1.png

Őszintén megmondom félelmeim egyáltalán nincsenek! Nem tudom, hogy mit tudnának a készítők annyira elrontani, főleg egy ennyire kultikus sorozatnál. Szerintem a Disney-nél is pontosan tudják, hogyha ez nem lesz jó, akkor nagyon sok rajongót felfognak dühíteni vele, mint a Cartoon Network a Pindur Pandúrok Reboot-tal kapcsolatban. Istenem még egy akkora sz@rt!!!

Már csak abban reménykedek, hogyha a széria kritikailag és nézettségileg sikeres lesz, akkor talán számíthatunk minden idők legjobb Disney sorozatának, a Darkwing Duck visszatérésére! Kérem, történjen meg!

Let's get dangerous!

darkwing_duck.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr3012323995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása