CinemaLion

2017. július 24. 18:51 - Tomlion

Trailer vélemények: Jigsaw (2017)

Avagy Fűrész 8... Mert ez "hiányzott" nekünk.

Az előző bejegyzésben részletesen kitértem, hogy mit gondolok a Fűrész szériáról. Egy néhol szórakoztató, látványos, de sokszor idegesítő széria, mert túlcsavarták az amúgy sem könnyen követhető történetet. A 7. rész konkrétan odáig ment, hogy csak Fanserviece lett a végeredmény, túl sok értelme nem volt a végén lévő fordulatnak.

jigsaw-2017-traps.jpg

Ez a film sem tűnik sokkal értelmesebbnek, de Én személy szerint nem dőlök be ennek a hülyeségnek, hogy John Kramer, alias Jigsaw még életben van! Szerintem egy Jigsaw rajongó, vagy valamelyik segítője 10 év után úgy döntött folytatja Jigsaw örökségét úgy álcázva az egészet, hogy valójában nem halt meg, hanem még életben van,  hogy félre vezesse a nyomozókat, ezzel álcázva a valódi gyilkos kilétét. Az IMDB-n láthatjuk, hogy Tobin Bell visszatért a szerepre, de mivel maga az előzetes sem mutatta meg az arcát, csak a hangját két dolog lehetséges. Az egyik, hogy halaki képes tökéletesen utánozni Jigsaw hangját (ami a valóságban is lehetséges) vagy egy eszközzel módosítja a hangját (lásd: Sikoly 3.), így az IMDB-n a neve valójában csak a hangjára, maximum régi videofelvételekre lesz igaz, többet nem fog szerepelni. Viszont nagyon remélem, hogy nem a másik két megoldás lesz, amik eszembe jutottak. Az egyik, hogy Jigsaw valójában nem halt meg, és egy fölöslegesen túl bonyolított hülyeséggel megmagyarázzák miért van a harmadik és negyedik rész ellenére életben, vagy pedig már 10 évvel előre felvette valamilyen 8. érzékkel az itt lévő hangfelvételeket és egy idáig még nem látott segítője készíti el a csapdákat.

Akár mi is lesz a végeredmény már most biztosra vehető, hogy ez nem egy jó film! Tudjuk kik lesznek a film bizonyos szakaszaiban a túlélők és az áldozatok, a film pedig nagyon ráfog menni a nyomozós szálra, amit senki nem érdekel, a színészi játék pedig nem nyűgözött le, de egy horrornál nem is lehet sokra számítani. Amiért viszont azt gondolom, hogy sikeres lesz, az-az, hogy Fűrész 7 óta már eltelt hét év, és ez alatt az időszak alatt nem tudom, hogy jelent volna meg egy Fűrész-hez hasonló Torture Porn stílusú Horror, ami még sikeres is lett volna. A horror rajongók egy része pedig már biztosan ki van éhezve egy nagyon véres trancsír horrorra, és mivel a Fűrész széria ilyen téren a műfaj csúcsa biztos vagyok benne, hogy egyedül a cím miatt sokan elfognak menni a filmre. Főleg azért, mert már nincsen több Parajelenség film, amire több ember menne el, mint az utolsó kettő Fűrész filmre.

Nem lesz jó film, nem lesz moziban nézős számomra, ez már biztos, de ennek ellenére megfogom nézni, hogy tudjam milyen új hülyeséggel ált elő ez a széria!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr1912685277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása