CinemaLion

2017. szeptember 02. 15:05 - Tomlion

Trailer vélemények: Killing Gunther (2017)

Örülnék, ha ez a film jó lenne!

Az alapszituáció nagyon tetszik. A "Vigyázz, kész, szörf" stílusú áldokumentarista akció/vígjáték/paródia, ahol néhány bérgyilkos megakarja ölni a világ legjobbját Gunther-t, aki nem más, mint Arnold Schwarzenegger személyesen. Miért kételkedek abban, hogy a film jó lesz? Nos, az előzetes nagyon olcsónak érződik. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy egy alacsony költségvetésű film nem lehet jó (lásd: John Wick, Elrabolva), csak azt mondom, hogy az a néhány robbanás, amik az előzetesben vannak olyanok, mint ha egy direkt DVD-re készített filmnek a legjobb jelenetei lennének. A poénok, ha (!) az előzetesbe a legjobbak kerültek bele eléggé felemások voltak, ami nem túl ígéretes. Azonban a humor szubjektív, mások lehet rengeteget röhögtek az előzetesen. Ezt döntse el mindenki maga!

Azonban a rendező és forgatókönyv író sem ígéretes. Taran Killam (IMDB profilja ITT) csak kisebb szerepekben színészkedett, ez a második forgatókönyve, amit írt és ez lesz az első rendezése, ami nem egy túl jó előjel. Tudom, mindenkinek el kell kezdenie valahol, de nagyon kevés kivételével senki nem szokott rögtön az első filmjével valami zseniálissal előrukkolni, az első filmek a legtöbb esetben kisérleti jellegűek szoktak lenni. Viszont, ha a filmed főszereplője Arnold Schwarzenegger, akkor már sokkal nagyobb a nyomás és a tét is, mert az emberek elsősorban miatta fogják megnézni, ez miatt pedig több emberhez eljut.

Ő viszont kifejezetten jónak ígérkezik. Az elmúlt pár évben lehet, hogy nem a legjobb filmekben szerepelt, azonban színészi képességei rengetegett fejlődtek a 80-as, 90-es évekhez képest. Itt pedig egy kiszámíthatatlan őrültet játszik a lehető legbizarabb koncepcióban. Most komolyan, egy bérgyilkos valóság show? Ebben annyi potenciál van, de attól tartok nem sokat fognak kihozni belőle. Számomra sajnos az jön le, hogy az alacsony büdzsé miatt ezt a koncepciót találták ki költség csökkentés szempontjából. A kézi kamerák miatt pedig számíthatunk idegesítő, egyáltalán nem stílusos Shaky Cam-re, amire tudjátok, hogy nagyon allergiás vagyok, a többi színész közül pedig egyedül -t ismerem, Őt is csak a Bosszúállók miatt, a többi színész korábban csak kisebb mellékszerepeket játszottak mindig, a legtöbbször sorozatokban. Azt tudom elképzelni, hogy a rendező ezekkel a színészekkel már dolgozott korábban (színészként), talán ismerik is egymást, ezért lehet, hogy szívességből résztvettek a projekten.

Összefoglalva nem sok reményt látok a Killing Gunther kapcsán, azonban én leszek a legboldogabb, ha tévedek és kapunk egy nagyon szórakoztató akció vígjátékot. Egyébként sem vagyunk elárasztva velük. :/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr2612798192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása