CinemaLion

2017. október 01. 05:00 - Tomlion

Filmes napló: 2017 Szeptember

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!  

Képtalálat a következőre: „movies” 

James Bond - Halálvágta 10/5 (Pontosan úgy, mint anno Sean Connery-nél, itt is Roger Moore túl sokáig volt Bond, ami miatt ez a film nagyon gyenge lett! Szinte az összes akció jelenetben nem is Ő volt a képernyőn, ami itt jobban feltűnik, mint valaha, amikben viszont Ő szerepel, azok is nagyon lassúak és gyengék. A történet első felét teljesen ki lehetne hagyni, ami nem is változtatna túl sokat a film struktúráján, a látványvilág is csak oké volt. Egyedül a főgonoszok voltak emlékezetesek, de ha lehet kerüljétek el ennél a résznél a magyar szinkront, mert Christopher Walken hangja valami borzalmas. Ezzel véget ért számomra a Roger Moore korszak, aki szerintem mindvégig tartani fogja azt a rekordott, hogy Ő volt a legöregebb és legtovább James Bond. 7 filmjéből csak 1 volt az, amit tényleg nagyon jónak tartottam - Szigorúan bizalmas - ennek ellenére egy olyan nyomot hagyott a filmiparban, hogy ha a széria nem váltott volna át erre a könnyedebb, humorosabb stílusba nem biztos, hogy Bond továbbra is sikeres lett volna és nem nagy a valószínűsége annak, hogy manapság a 25. filmre várnánk. Köszönjük Roger Moore, nyugodj békében!)

Képtalálat a következőre: „james bond a view to kill”

A szégyentelen 10/8 

Születésnap 10/5 

Detektiv Conan: Film 2 - A 14. célpont 10/8 X (Az Anime Manga Palotán megtaláljátok a még nagyon régi Kritikámat róla: ITT)

Űrgolyhók 10/8 X

Tombstone - Halott város 10/9 (Nem egy "Nincs bocsánat" hanem egy klasszikusabb hangvételű Western, amikért én mindig is nagyon rajongtam.)

Képtalálat a következőre: „tombstone film”

Scooby-Doo: A nagy csapat 10/5 X (Számomra egy gyerekkori klasszikus, egy igazi Guilty Pleasure!)

Detektiv conan: Film 4 - A szemeiben rejtve 10/9 X (Az egyik legjobb és legérzelemmel telibb film az összes Conan film közül! Az Anime Manga Palotán megtaláljátok a még nagyon régi Kritikámat róla: ITT)

Die Hard 2. 10/8 X

A komédia királya 10/8 (Egy nagyon alulértékelt De Niro/Scorsese film, amit mindenkinek bátran tudok ajánlani!)

Jumanji 10/7 X (A filmről készített kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Alien: Covenant 10/5 (A filmről készített Spoileres kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Kapcsolódó kép

James Bond - Halálos rémületben 10/8 (Timothy Dalton bizonyított ezzel a filmmel, hogy a komolyabb hangvételű Bond filmeknek még mindig megvan a helyük a filmiparban. Annyira fura élmény volt Moore filmjei után az első filmekre jellemző komolyabb hangvételű kémfilmet nézni, ami természetesen továbbra sem felejtett el egy kevés humort belecsempészni a jelenetek közé, amit nem is csodálok, mert túl nagy váltás lett volna a nagyon hosszú Moore korszak után. A film második fele már egy picikét elveszített a lendületéből a nagyon erős kezdés után, de ez legyen a legnagyobb gondom. A következő filmet már nagyon várom!)

A kincses sziget kalózai 10/7 (A forgatókönyv nem koherens, a színészek nem a legjobbak, a karakterek pedig a tipikus kalózfilm sztereotípiák... De annyira élveztem! Igazi, Old School filmkészítés mesterfokon, nagyszerű akció jelenetekkel, gyönyörű operatőri munkával, kiválló soundtrack-el a világ legegyszerűbb kalóz történettel, aminek annyi a célja, hogy két rivális (rokon) kalóz megakar szerezni egy kincset és ennyi. Nincsen semmi a Karib-tenger Kalózai folytatásaira jellemző túlkomplikált árulás/szövetség történetszál, ami túlbonyolítaná és tönkretenné a filmet. Nem mindenkinek fog tetszeni a film, mint nekem, de az biztos, hogy ez számomra egy nagyon sokszor újranézős Guilty Pleasure lesz. Egy nagyszerű ROSSZ film!)

Kapcsolódó kép

Élet 10/8 (A filmről készített kritikámat ITT elolvashatjátok!)

A mélység titka (Theatrical cut) 10/8 (Ezt a James Cameron filmet már ideje volt bepótolnom. Egyáltalán nem bántam meg! Egy elképesztően látványos, akció, kaland, fantasztikus, szerelmi történet, aminek a szerelmi szála sokkal jobban működik, mint a Titanic-nál! Ez a film ébresztett rá, hogy olyan sok űrben zajló filmet kapunk, hogy az már nem különleges. Azonban a vízalatti világról alig kaptunk igazán emlékezetes filmeket, ami sajnálatos, mert szívesen látnék több víz alatt játszódó sci-fi/kaland filmet.)

Scarface (1932) 10/7 (Egy klasszikus gengszter film nagyszerű látvánnyal, viszont egyes részei sajnos rosszul öregedtek, mint például a humor, amit nem tudtam hova tenni, de ennek ellenére nem bántam meg a megnézését. De a Remake számomra még mindig a jobb film!)

Képtalálat a következőre: „Scarface (1932)”

Egy, kettő, három 10/9

Moby Dick (1956) 10/7

Terminátor 2. 3D 10/10 X (A mozi vászon, és a 3D egy új élménnyel gazdagított, valamint emlékeztetett arra, hogy miért ez az egyik kedvenc filmem!)

Harbinger Down 10/5 (Hamarosan jelentkezek egy (Mini)Kritikával! Miért? Mert érdekes a film háttértörténete!)

Kínai negyed 10/10 (Krimi rajongóként imádtam a filmet, mert nincsen fölöslegesen túlbonyolítva, hanem könnyen követhető, egyes dolgokat mi magunk is ki tudunk következtetni, -amit egyébként minden kriminek tudnia kellene- a befejezés pedig olyan, amit nem láthattam előre.)

Képtalálat a következőre: „chinatown film”

James Bond - A magányos ügynök 10/9 (Ezzel a filmmel számomra Timothy Dalton bebizonyította, hogy Ő a legjobb James Bond! Hamarosan jelentkezek egy Kritikával!)

Kingsman: Az aranykör 10/6 (A filmmel kapcsolatban hamarosan jelentkezek egy rövid Spoileres Kritikával videó formályában!)

Kimi no na wa. (Your name) 10/10 (Lehet azért, mert kevés animét nézek és elvagyok egy picikét szokva az igazán eredeti történetektől... DE IMÁDTAM EZT A FILMET! Nagyszerűek a karakterek, a látvány lélegzetelállítóan gyönyörű, a történetbe pedig néhány -vagy sok- helyen bele lehetne kötni, viszont nem érdemes, mert ez esetben számomra az élmény többet ért, mint a kritizálás! Egy gyönyörű és izgalmas film, amit azoknak is tudok ajánlani, akik nem szeretik az animéket. Csak megjegyzésként: A film végén fetrengtem az örömtől, ami nagyon ritka tőlem, annyira jó élmény volt!)

Képtalálat a következőre: „Kimi no na wa”

Lego Batman 10/7 X

A harmadik ember 10/7 (Egy nagyon jó történettel rendelkező Noir film a 40-es évek végéről, aminek van egy hatalmas negatívuma és egy borzalmas jelenete... A film zene egyszerűen nem passzól a Noir hangulathoz! Annyira sok jó komoly jelenetet tönkre tett a vidám zene, hogy csak fogtam a fejemet. A filmben pedig van egy borzalmas jelenet, ahol egy gyerek (!) azt mondogatja a főszereplőről, hogy egy gyilkos, mert korábban látta, hogy beszélgetett -nem veszekedett, csak beszélgetett!- a későbbi áldozattal, ezért azt mondogatta, hogy "Ő a gyilkos!" Utána természetesen a borzalmas zene ismét megszólalt és a szereplőnek el kellett futnia! A film ennek ellenére egy megnézést megérdemel, mert a krimi szál nagyon érdekes és nem egyszer olyan csavar van benne, aminek következtében a film teljesen más irányzatot vett fel, ami nagyon tetszett. Csak ne kellene azt a pocsék zenét hallgatnom!) 

Utazás a Föld középpontja felé 10/4 (Egy ártalmatlan klisés gyerekmese aminek kb. 20 percére nem emlékszem, mert elaludtam rajta. Más szóval altató filmnek maximálisan tudom ajánlani!) :D

Wonder Woman 10/7 (A film nagyon döcögősen kezd, majd a második harmada konkrétan kenterbe veri a Marvel filmek 90%-át, de a befejezés annyira felidegesített, hogy majdnem 6 pontot adtam rá! Az a tipikus Zack Snyder-es CGI áradat, amit borzalmas volt nézni, főleg azok után, amiről azt hittem a film szólni fog. Azonban az egész tanulságot a film kidobta a kukába, és egy tucat DC film finálét kaptunk. Kár érte, mert a Logan mellett akár az év képregényfilmje is lehetett volna. Most komolyan ezt a filmet elküldték az Oscar-ra? Mire? A legjobb látványra, ami csak középszerű volt? A legjobb rendezőre, ami csak jőfejjel is csak közepes? Talán a legjobb filmre? Na ne röhögtessetek már, ez a vacak olyan messze van a legjobb filmtől, mint az első Bosszúállók, ami egyébként forradalmasította a filmipart az Univerzum építéssel! Még hogy a Wonder Woman megérdemelne egy jelölést, mint legjobb film...)

Képtalálat a következőre: „movies”

Aliens vs. Predator 2. 10/2 (Rohadt sötét, rohadt ízléstelen, tini slasher horror a legrosszabbik fajtából, amit nagyon nehéz volt végig nézni!)

Szárnyas fejvadász 10/6 X (Újabb esélyt adtam az első Blade Runner-nek a folytatás miatt és be kell vallanom, hogy most jobban tisztelem, mint amikor először láttam, de még így is annyira érdektelen a film második harmada az miatt a szörnyű, erőltetett románc miatt, hogy most is majdnem kikapcsoltam. Az első harmad most is nagyon érdekes volt, hogy mégis milyen maga a világ, a látványt ismét sikerült megkönnyeznem, annyira gyönyörű, az utolsó harmad pedig meglepően erős volt ismét... DE most őszintén, miért Deckard történet szálát nézzük? Miért nem a sokkal érdekesebb Replikánsokat? Annyival érdekesebb az Ő történetszáluk, hogy fel nem tudom fogni miért a kicsit sem érdekes nyomozó szállal foglalkozik a film, ami főleg nekem egy hardcore krimi rajongóként annyira érdektelen volt, hogy azonnal elveszített a film. Ha a finálé nem lenne ennyire erős megmaradt volna a korábbi 5 pont, amit adtam a filmnek, de mivel másodszorra egy picikét jobban átéreztem a Replikánsok történetszálát pont annyival tisztelem jobban a filmet, hogy a 6 pontot kiérdemelte nálam. A kérdések, amiket a film boncolgat természetesen érdekesek, de azóta annyival több, és jobb filmben sikerült ezeket a kérdésköröket sokkal jobban bemutatni, hogy ebben a filmben már semmi újat nem tud mutatni nem csak nekem, de másoknak is, akik ugyan-úgy nem Blade Runner rajongók, mint Én. Fontos része a filmtörténelemnek, tisztelem minden érdemét, szerintem minden idők egyik legszebb filmje, de Én azok között szerepelek, aki soha nem fogja szeretni. Denis Villeneuve... A korábbi filmjeidet imádtam, ezért minden bizalmam csak benned van!)

Képtalálat a következőre: „blade runner 1982”

Címkék: Filmes napló
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr9012914261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madde16 2017.10.01. 15:13:10

Helló!
Először is remek a szeptemberi filmes napló!
Másodszor várható a következő hónap a James Bondon belül egy 4 Brosnan filmet összefoglaló videós kritika, mert ebben van a legrosszabb filmjük a Halj meg máskor, amiről ódákat lehet róla beszélni annyira rossz!

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.10.01. 19:15:42

@madde16: Ha olyan a film akkor természetesen lesz belőle videó, mert sok dolgot hallottam már róla például az ominózus CGI szörfös jelenetet már láttam a neten, ami valami borzalmas volt! :D

madde16 2017.10.02. 23:37:16

Nagyobb hülyeségek is vannak benne, de legyen meglepetés, nem szeretném ellőni ha még nem láttad! Sajnos, már 3-szor láttam fájdalmasan/kínkeservesen végignézve. Soha többé nem fogom megnézni!

Kibernetika 2021.12.26. 21:59:34

A Your Name c. anime nálam is 10/10-es...
CinemaLion
süti beállítások módosítása