CinemaLion

2017. november 07. 14:10 - Tomlion

Scooby-Doo! Hajsza a vadnyugaton (2017) - Minikritika

Jelen pillanatban gőzerővel dolgozok a következő videómon. Addig is, hogy jelentkezzek egy kritikával, megnéztem a legújabb, direkt DVD-re készített Scooby-Doo animációs TV filmet. 

Kapcsolódó kép

Az egyik kis városban az emberek a turizmusból tartják fent magukat, főleg a hely régi legendája vonz sok látogatót. Ő egy gazfickó volt, aki rettegésben tartotta a helybélieket, bankokat rabolt a kutyájával és mindenféle galád tettet hajtott végre. Mára már csak a mítosza maradt fent, ami jó megélhetést teremt az itt élőknek. Ide érkezik a Rejtély Rt. egy kicsit lazítani, mert Bozont távoli rokona meghívta őket. Csakhogy pont rosszkor érkeznek, mert a régi legenda szelleme életre kelt és mindenkit a rettegésben tart. Bozont is arra figyel fel, hogy mindenki fél tőle, pedig Ő semmi olyat nem tett, ami okot adhatna az aggodalomra. Majd miután megtudja, hogy ő a legenda leszármazottja és a kiköpött mása, rájön, hogy ez az oka mindennek. A település lakói elmondják Vilmáéknak, hogy a szellem annyira tönkre tett mindent, hogy már alig akad turista a városban, és a bevételek is nagyon visszaestek. Ha ez így folytatódik, tönkre megy az egész város. A Rejtély Rt. tagjai ezért úgy döntenek, hogy segítenek a városon. 

Képtalálat a következőre: „Scooby-Doo! Shaggy's Showdown”

A 90-es években és a korai 2000-es években nem egy, nagyon jó vagy csak szórakoztató Scooby-Doo TV filmet kaptunk (Scooby-Doo a zombik szigetén, Scooby-Doo és a boszorkány szelleme, SD és az idegen megszállók, SD és a Virtuális vadászat). Azonban a "Mizújs Scooby-Doo" TV sorozat megjelenésével sajnos a TV filmeknek a minősége is elkezdett romlani, és csak tipikus sorozat epizódoknak érződtek 70-80 percre kinyújtva. Szerencsére még mindig voltak jó filmek ezek között az alkotások között és, és azóta töretlen sikerrel jelennek meg minden évben, akár Lego formában Scooby filmek. A mostani alkotás pedig sajnálatos módon tipikusan semmi újat nem mutat.

Kapcsolódó kép

Bárki, aki látott minimum egy Scooby-Doo epizódot vagy TV filmet biztosa lehet abban, hogy a rejtély megoldása semmi gondot nem fog okozni a számára. Azonban valljuk be, ezek a filmek már régen nem az én korosztályomnak készülnek, mégis néha napján olyan filmeket is kapunk ettől az alkotó gárdától, mint a "Scooby-Doo és az operaház fantomja", amit mindenkinek bátran tudok ajánlani, mert remek humorra, jó karakter pillanatokkal és nagyon jó rejtéllyel rendelkezik, amire végképp nem számítottam. Ez a film ilyen téren tényleg csak a legkisebb korosztály szórakoztatását tűzte ki célul és ilyen téren szerintem nem okoz csalódást. A látványvilág továbbra is nagyszerű, a poénok fele vagy működik vagy nem, a karakterek pedig nem akkora idióták, mint a korábbi filmekben (szerintem).

Képtalálat a következőre: „Scooby-Doo! Shaggy's Showdown”

Az aktuális rejtély viszont nem nyújt sok újat, már a film első kb. 15-20 percében nagyjából kilehet találni ki lehet a tettes és miért csinálja, de ez számomra még akkora gondot nem jelentett. Ami nagyobb gond volt a számomra, az a rengeteg töltelék jelenet (Filler), amivel csak a játékidőt nyújtották ki. Nem egy olyan jelenet van, amik csak a Slapstick stílusú helyzetkomikumokra fókuszált, amik a gyerekek számára vicces lehet, de én a legszívesebben tekertem volna, illetve van egy koncertes rész is, ami már nem az első alakalom, hogy ez a filmszéria elsüti ezt a klisét, hogy időt nyerjen.

Ennek ellenére nem tekintem egy vészesen rossz Scooby-Doo filmnek, mert láttam már ennél sokkal rosszabbat is, mert például a WrestleMania epizódok elviselhetetlenül unalmasak és ostobák voltak egyszerre. De most komolyan, mi van ezekkel a WrestleMania vendégszereplésekkel az animációs DVD filmekben? Már volt a Flintstones családdal egy ilyen hülyeség, a Jetson-ékkal, ezt pedig nem fogjátok elhinni, de még a "Vigyázz, kész, szörf!"-nek a folytatásában is szerepeltek! De most komolyan mi köze van a pankrációnak a szörfözéshez? Ezekhez képest ez a film tényleg egy üdítő szórakozást nyújtott!

10/5 - 50% 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr5813199573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása