CinemaLion

2017. december 01. 05:00 - Tomlion

Filmes napló: 2017 November

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

Képtalálat a következőre: „movies in november”

Thor: Ragnarök 10/7 (A legújabb MCU film egy kellemes szórakozást nyújtott, de azért megvoltak vele a problémáim. Kezdjük ott, hogy Thor semmiből jött karakter változása nagyon idegesített. Nem maga a karakter, hanem az, hogy a Thor 2. és a Bosszúállók 2. után az itteni Thor egy teljesen másik karakter volt, mintha egy Galaxis Őrzői karakter lenne. De miért lett ilyen? A sok tragédia után, ami érte? Ezt egyszerűen nem tudtam elfogadni, főleg azért mert kellett Thor komorabb személyisége a csapatba, de most már van egy újabb poénokat dobálódzó bohócunk. A fő gonosz egy tipikus béna, felejthető Marvel gonosz volt, a humor pedig túlzottan komolytalanná tette a filmet, míg a Galaxis Őrzői 2-nél ez még megmaradt. Az improvizáció túl sokszor lassította a cselekményt, konkrétan megállt a film, a Gladiátor aréna rész pedig király volt, de abból is csak a Thor vs Hulk harcot kaptuk meg. Míg mások számára az harmadik Thor film volt az idei év legjobb MCU filmje, számomra a Guardians 2 és az új Pókember sokkal emlékezetesebbek maradtak, mert a történeteiknek még mindig volt súlya. Ezzel is elvoltam, de számomra az első Thor film ezt még mindig legyőzné egy gladiátor harcban! De ez csak az Én véleményem.)

Képtalálat a következőre: „thor ragnarok”

Scooby-Doo a zombik szigetén 10/8 X (Egy klasszikus Scooby-Doo TV film, ami talán a legjobb az egész szériában. Nem a személyes kedvencem, de még mindig egy piszok jó film, amit szerintem azoknak is tudok ajánlani, akik nem Scooby rajongók.)

A maszk 10/9 X (Egy klasszikus vígjáték és szerintem mind a mai napig a legjobb film Jim Carrey filmográfiájából.)

Die Hard 3. 10/9 X 

James Bond - Halj meg máskor 10/4 (A filmről Hamarosan jelentkezek egy CinemaLion bemutatóval!) ;)

Kapcsolódó kép

James Bond - Casino Royale 10/10 X (Számomra az első és mind a mai napig a kedvenc James Bond filmem, amivel jó volt lemosni az előző filmnek a bűzét magamról!)

Scooby-Doo! Hajsza a vadnyugaton 10/5 (A filmről írt kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Frankenstein fia 10/7 (Az előző rész után ez egy picikét csalódást keltő volt. Ez a film úgy érződött végig a számomra, hogyha soha nem készült volna el, nem veszítettünk volna semmit. Az új karakterek közül Lugosi Béla Ygor-ja kivételével senki nem volt emlékezetes, a szörny sem csinált túl sok érdekes dolgot... Nem tudom, a második rész egy sokkal szórakoztatóbb alkotás volt, hiába tekintem ezt a filmet is jónak.)

Európa expressz 10/3 (Már-már Szamuráj zsaru színvonalú volt ez a film annyira béna. A gond az, hogy rengeteg volt az unalmas jelenet, ami miatt kevés a röhejesen rossz jelenet, ezért senkinek nem tudom ajánlani a megtekintését. Mégis miért néztem meg? Nos a "Viszkis" film miatt! Kíváncsi vagyok mekkora a különbség az első magyar "Akció" film és a legújabb között.)

András, mégis mi lett a fejeddel? :D

Kapcsolódó kép

Monte Cristo grófja 10/7 (Utólag tudtam meg, hogy ez egy könyv adaptáció, ami végül sok dolgot megmagyarázott. Túl gyorsan történtek az események, konfliktusok jöttek és megoldódtak egy szempillantás alatt, érezhetően sokkal lassabb történet a könyv. Ennek ellenére Én jól elszórakoztam rajta. A színészek egytől-egyig nagyon jók voltak, a látvány az pazar, az akciók is remekek, a film közepe pedig annak ellenére, hogy logikai hibákkal volt tele és már sokszor látott sablonokból építkezett élveztem azt a részét. Egy megnézést azok számára, akik nem olvasták a könyvet szerintem bőven megér, de akik olvasták inkább hagyják ki, mert ahogyan utána olvastam rengetegen nem szeretik ezt a filmet.)

Macska-jaj 10/9 X

24 óra a halálig 10/5 (Egy tipikusan olyan film, aminek az előzetese nagyon király volt, de maga a film minden téren egy középszerű, felejthető alkotás volt. Ethan Hawke jó volt a szerepben, de ezzel minden pozitívumot elmondtam a filmmel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy a John Wick alkotói csinálták a filmet érezhető, hogy csak a marketing miatt mondták ezt, mert az akciók semmi újdonságot nem hoztak. Nem volt Shaky Cam hála az égnek, de semmi újjal sem rendelkezett. A 24 órás határidő pedig csak egy marketing húzás volt, mert a film egyáltalán nem pörgős. Egy ilyen koncepciónál az ember egy Crank szintű adrenalin bombára számít, feszes tempóval, őrült és látványos akciókkal. A CGI vér effektek pedig pofátlanul bénák voltak, a befejezés pedig egy nagy baromság volt. Nem érdemes róla beszélni többet, mert már sok dologra nem emlékszem belőle.)  

Képtalálat a következőre: „24 hours to live”

Időbanditák 10/7 (A Monty Python-os Terry Gilliam-től ezt a filmet eddig nem ismertem. Egy nagyon fantáziadús, kreatív és emlékezetes film a tipikus angolos, sötét humorral, ami számomra néha tényleg nem működött, viszont olyan hangulata van, és az alacsony költségvetés ellenére olyan látvánnyal rendelkezik, amire még hosszú ideig emlékezni fogok.)

Nyomtalanul (2013) 10/6 (Egy Dán krimi/thriller elképesztő hangulattal, de közepes sztorival, csak simán jó színészekkel és egy előre látható fináléval a krimiken edződtek számára. Számomra legalábbis az volt, de ennek ellenére kíváncsi vagyok a folytatásokra.)

Vadászat életre-halálra 10/7 (Charles Bronson filmre ritkán lehet "Nem"-et mondani, így megnéztem és egy nagyon kellemes meglepetés volt. Azonban csalóka a film, mert valójában nem Ő a főszereplő, hanem a helyi sheriff Lee Marvin karaktere.)

Képtalálat a következőre: „death hunt”

Egértanya 10/8 (Egy Reszkessetek betörők + Tom és Jerry film Slap Stick stílusú humorra építkező marha szórakoztató családi vígjáték, amit mindenkinek nyugodtan tudok ajánlani, főleg a közelgő karácsonyi időszak miatt azok számára, akik már unják a minden évben kötelező "Reszkessetek betörők"-et. Nagyon humoros, a karakterek rajzfilmszerűek, túljátszottak, ami egy ilyen filmre szükséges, a látvány az nagyon pofás, a humor számomra végig működött, a tanulsága pedig minden kisgyerek számára fontos lehet.) 

Célkeresztben 10/7 (Erről a filmről Filmdoki készített egy bemutatót, amit ITT megtudtok nézni!)

The Room 10/5 (Akik nem ismernék, minden idők egyik legismertebb és legszórakoztatóbb "Annyira Rossz, hogy az már Jó" filmje. Korábban ismertem belőle jeleneteket, de ez volt az első alkalom, hogy teljes egészében néztem meg a filmet, mert készült a film elkészülésének a körülményeiről egy film a "The Disaster Artist", ami egy "Ed Wood" stílusú filmnek ígérkezik, amit sajnálatos módon ott ahol élek nem fogják adni a mozik, de magyar megjelenésről sem tudok sajnos, úgy-hogy sajnos várnunk kell egy esetleges DVD megjelenésig.)

Képtalálat a következőre: „the room wallpaper”

Gyilkosság az Orient expresszen (2017) 10/6 (A korábbi adaptációkról ITT már írtam, így elkerülhetetlen volt, hogy megnézzem az idei feldolgozást. Szerencsére jobb lett, mint amire számítottam, de az a gond, hogy minden jobb volt a másik két adaptációban, mint itt. A kamerabeállítások néha nagyon bénák voltak, a beleerőltetett humor nagyon nem kellett volna, a színészek semmit nem vittek bele a karaktereikbe, valamit a kihallgatások nagyon gyengék lettek. Annyira egyértelműen volt az egész film felépítve, hogy kíváncsiságból utána olvastam mit gondolnak azok az emberek a filmről, akik a korábbi adaptációkat nem látták és azt tapasztaltam, hogy nagyon sok ember rájött a végső fordulatra, ami egyszerűen félelmetes. Persze mivel már ismertem a fordulatot nekem nem volt meglepetés, viszont így jobban oda tudtam figyelni magára a nyomozásra és azt tapasztaltam, hogy rengeteg egyértelmű nyomot és indokot kaptunk a játékidő alatt, ami azt eredményezte, hogy azok a nézők is rájöttek a fordulatra, akik nem jártassak a krimi műfajban. Poirot néha képtelen dolgokra jött rá mondat foszlányokból, ami képtelenség a karakter ismeretében, a klausztrofób hangulat teljes egészében eltűnt, mert többször is elhagyják indokolatlanul a vonatot, a látvány pedig annyira műnek érződött, hogy sokszor kizökkentett a filmből. Tudom, hogy miért volt szükséges a film elkészítése, de ennél sokkal többet kilehetett volna hozni ebből az adaptációból!)

Mi ez a bajusz???

Képtalálat a következőre: „murder on the orient express 2017”

Shrek 10/9 X

Oroszlánkirály 10/10 X

Gosford Park 10/9 (A csalódást keltő "Orient expressz" után viszont ajánlásra megnéztem a "Gosford Park"-ot, ami egy nagyon kellemes meglepetés volt. Egy Agatha Christie könyv stílusú film, ami elsőnek egyáltalán nem érződik kriminek és elsősorban nem is a krimi szállal foglalkozik, hanem azzal, hogy az első egy órában megismerjük a karaktereket! Ez sok átlag ember számára eléggé fárasztó és unalmas lehet, mert nekem is kb. 20-30 perc kellett arra, hogy az összes nevet és arcot megjegyezzem. A film semmit nem vág az arcunkhoz, mint az új "Orient expressz", meg alapjáraton nem az a tipikus krimi film, amit egy okos nyomozó old meg, ami lehet sokakat zavarni fog, viszont ez egy olyan történet, ahol megismerjük a század eleji előkelő osztályoknak az undorító életét, ahogyan az inasok kiszolgálják a gazdáikat. Mondhatjuk egy komolyan gondolt "Csengetett, Mylord?"-nak is! A krimi szál érdekes volt és számomra megfejthető, de ez esetben itt tényleg egy siker élményként éltem meg, mert itt minden ténnyel tisztában voltunk, nekünk nézőknek kellett kirakni a teljes képet, nem úgy, mint a rossz krimiknél, ahol visszatartanak olyan információkat, amik az ügy megoldásához vezetnének, nem nyakatekert a végső megoldás.)

Képtalálat a következőre: „Gosford Park”

James Bond - A Quantum csendje 10/6 X (A filmről írt kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Bosszúállók 10/9 X (A közelgő harmadik rész miatt kedvet kaptam újra nézni!)

Híd Terabithia földjére 10/8 (A gyermeki fantázia fantasztikus dolog! Ez a film pedig bemutatja, hogy a fantázia és a gyerekkori barátság mennyire tudja befolyásolni az életünket, valamint emlékeztet minket felnőtteket, hogy régen nekünk is akkora képzelő erőnk volt, hogy láthattuk a dolgokat. A film végi dráma egy picikét erőtlennek érződött, de a történet szempontjából szükséges volt, éppen ezért nem hibáztatom, mert ennek ellenére egy nagyon jó élményben részesültem.)

Katyn 10/8 (Egy erőteljes, néha túlnyújtott, de sokkoló film egy olyan befejezéssel, ahol majdnem rosszul lettem!)

A terror iskolája 10/7 (Egy szórakoztató, ostoba Die Hard stílusú akció film egy iskolában, ami nem váltja meg a világot, rengeteg hibával és logikai bukfenccel rendelkezik, mégis egy kellemes szórakozást nyújt.)

Képtalálat a következőre: „a terror iskolája”

Pink Floyd 10/8 (Egy vizuálisan és zene szöveggel elmesélt történet, ami ha magával szippant egy felejthetetlen élményt nyújt. Elsőre talán nem lesz minden egyértelmű, de többszöri nézéssel azokra a kérdésekre is választ kaphatunk.)

Szökevényvonat 10/6 (Egy 80-as évekbeli thriller/dráma egy kis akcióval megfűszerezve, ami számomra sajnos a karakterek, főleg Eric Roberts miatt egyáltalán nem működött. Ezzel lehet egyedül vagyok, mert másoknak bejött a karaktere, nem tudom, engemet az ilyen stílusú karakterek világ életben idegesítettek, még a jó filmekben is, erre a szinkron még rá is tett egy lapáttal. Nekem nem működött, pedig volt nem egy nagyon jó, emlékezetes jelenete is.)

Spectral 10/4 (Egy nagy költségvetésű "B" kategóriás NETFLIX Original film tökös akciókkal, pazar látvánnyal, közepes/elfogadható színészi játékkal, és egy POCSÉK forgatókönyvvel. Érdekesség, hogy a filmet Budapesten forgatták, aminek következtében volt néhány megmosolyogtató jelenet is, amit mi magyarok érthetünk meg, amikor elindulnak az egyik irányba, de máshova kötnek ki.) :D

Képtalálat a következőre: „spectral”

Brawl in Cell Block 99. 10/9 (Egy hetvenes évek stílusára emlékeztető, nagyon lassú, brutális... Pontosabban kegyetlen film, ahol hosszú a felvezető, de ez idő alatt megismerjük a főszereplőnket, átérezhetjük egy picit, milyen érzés lehet egy börtönben, csak azért, hogy a film második felében véresebbnél véresebb, látványos verekedős jeleneteket kapjunk meg. Nem mindenkinek fog a film tetszeni, de ha elfog a hangulat, akkor egy felejthetetlen élményben lesz részetek, főleg akkor ha szeretitek a 70-es évek stílusát!)

Vizivilág 10/6 X (Bizonyos körülmények miatt kedvet kaptam régen látott filmeket újra nézni! A Vizivilág DVD-m pedig megérkezett és úgy döntöttem meg is nézem. Egy elképesztően látványos, ostoba és néhol túl hosszú és érdektelen gyerekkori kedvenc, amiből egy nap lehet csinálok egy bemutatót!)

Elrabolva 10/10 X  (A filmről írt kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Tizenkét dühös ember 10/10 X (Erről a filmről sok újat nem tudok mondani, mert már mindenki elmondta. Egy hibátlan klasszikus, ami az idő múlásával ahelyett, hogy rosszul öregedett volna inkább nemesedett.)

Képtalálat a következőre: „12 angry men”

A sötét lovag - Felemelkedés 10/9 X (Nagyon hosszú idő után újra megnéztem és érthető, hogy sokak szerint miért ez a leggyengébb rész a Trilógiából, DE... Az-az epikus méret, amit Nolan felvezetett és a film második felében szabadjára engedett egy olyan teljesítmény, amit nem sok Trilógia mondhat el magáról. A látvány és a történet még mindig ütös, a lassú felvezetés sohasem zavart, az első részre történő visszautalások nagyszerűen működnek, Tom Hardy Bane-ként, aki csak a szemével tudott játszani fantasztikus, a finálé pedig lehet, hogy egy picikét kapkodósra sikeredett, mégis le tudott zárni egy olyan történetet, ami egy másik rendező kezében lehet, hogy szétesett volna.)

Végtelen történet 10/7 X (Egy gyerekkori kedvenc hiába sötét tónusú film, ami a mai gyerekmesékből hiányzik. Sok hibája van, és szerintem ha ma látnám elsőnek talán csak egy 6-ost adnék neki, de még így is a díszletek, a maszkmunka és a gyönyörű zene miatt érdemes mindenkinek egyszer megnéznie.)

Rontó Ralph 10/8 X (Kínos, hogy még mindig ez számít a legjobb videojáték adaptációnak.)

A mocskos zsaru (1992) 10/8 (Ez bizony nagyon nehéz volt...)

Zimmer Feri 10/7 X

A Viszkis 10/9 (Antal Nimródnak sikerült! Nem tekintem a legjobb filmjének, azonban az Amerikában töltött pár év határozottan érződik a végeredmény. Egy kicseszettül jó karakter dráma, ami nem tekinti hősnek Ambrus Attilát, de konkrétan el sem ítéli, mert annak ellenére, hogy a tettei megbocsáthatatlanok nem tudunk Nem együtt érezni vele. Szerintem ez volt a legfontosabb cél, amit a filmnek el kellett érnie, hogy semlegesen mutassa be egy olyan ember életét, akinek nehéz élete volt, mégsem tekinthetünk rá hősként. Szerintem egy kultfilm született!)

Kapcsolódó kép

Címkék: Filmes napló
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr8513402655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madde16 2018.01.10. 19:35:14

Szerintem a Chicago mint musical, egyszer nézhető felejthető, zenék semmilyenek feleslegesen jelölték 2003-ban 6 Oscar-díjjal! A Két Torony jobban megérdemelte volna, mint a Király Visszatér! (kicsit eltértem a hozzászolásomtól)
Ha a modern kori musicaleket nézünk 2 kedvencem van tőle:
Sing Street és a Moulin Rouge! Remek karakterek, kiváló soundtrack és korrajzok az adott korszakok zenéi, helyszínei és kosztümok!

Filmdoki 2018.01.10. 20:44:32

@madde16: A Chicago egyszeri kikapcsolódásnak megteszi, de valóban túl lett díjazva. Volt benne pár jó dal, vicces jelenet és megvan a maga hangulata, de ahogy mondod, elég felejthető. A Két Torony pedig valóban köröket ver rá. De ugye abban az évben ott volt még a New York bandái és A zongorista. Gondolom az Akadémia ki volt már éhezve egy musicalre.

madde16 2018.01.10. 21:29:50

@Filmdoki: Hát igen már ilyen az Akadémia, jó témájú filmeket amint te emlitettél hozzátenném még a Amerikai História X egy deka díjat nem kapott (lehet rosszul tudom)!
De agyon használt musicalek (Chicago, Lala Land), romantikus vigjátékok (Szerelmes Shakespeare) etc... 10 jelölés
Ajánlom a két musicalt amit az előbbi hozzászólásomban írtam!
És utólag gratutálok neked a 3-dik helyre :) A Dínó egy tucatszor láttam, de valamiért nem fogott meg a digitális animáció, de informatív, és sok minden megtudtam a készítés hátterétől
Tomlionnak a 2.dik helyezetre :) Szintén érdekes volt, amint beszerválom blu-rayen az antológiát megnézem újból, első nézésre nem tetszett, túlságosan elrugaszkodott a 1-2. résztől.

Filmdoki 2018.01.11. 20:42:23

@madde16: Az Amerikai História X nagy hiányosságom még, de a két általad említett musicallel együtt felteszem a listámra ;) Elképesztő, hogy néha mennyire figyelmen kívül hagynak filmeket és másokat az egekig magasztalnak. Nálam az egyik mélypont a Titanic. Látványosnak látványos, meg vannak jó momentumai, de basszus, miket nyomott le: Szigorúan bizalmas, Jackie Brown, Csillagközi invázió, Good Will Hunting, Lesz ez még így se!. Egyszerűen vicc.
Köszönöm, örülök, hogy tetszett a bemutató :) A Mad Max 4. nekem sem jött be, bár az első nézés óta nem újráztam. Valahogy nekem kicsit sok volt már az akció, pedig a műfajt szeretem. Technikai szempontból viszont aláírom, hogy a film elsőosztályú lett.
CinemaLion
süti beállítások módosítása