CinemaLion

2018. március 01. 04:00 - Tomlion

Filmes napló: 2018 Február

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

 Képtalálat a következőre: „biggest cinema”

Feláldozhatók 3. 10/4 X (Az első két rész nem a legjobb akció filmek a világon, ez kétségtelen, mégis képesek voltak a 80-as évek báját visszahozni. Ez a vacak viszont már túlzottan komolyan gondolta magát és annyira nagyra volt magával, hogy konkrétan a nagy öregek kerültek a parkolópályára, vagyis egy rakás fiatal ismeretlen színész felváltotta őket a film teljes második harmadában! Ezen felül a szériához rohadtul nem passzol a PG-13-as besorolás, ez miatt kínkeserves volt nézni, hogy szinte ZÉRŐ káromkodás volt a filmben. Nem tartotta tiszteletben az ostoba, régi módi akció filmek műfaját. A jövőben feltétlenül lehet számítani egy CinemaLion Bemutatóra!)

Phillips kapitány 10/8 X (A megjelenése óta nem láttam, és öröm volt látni, hogy volt olyan jó, mint emlékeztem. Az első harmada nagyon erős, a közepe picikét lelassul, de a finálé és az utolsó jelenet mindenért kárpótolt!)

Oroszlánkirály 10/10 X

Mary és Max 10/9 (Egy felnőtt gyúrma film az egyik legszomorúbb, de egyben legszebbik fajtából, amit életemben láttam. Napokig gondolkodtam rajta és próbáltam értelmezni a látottakat. Feltétlenül kötelező azoknak, akik szeretnének egy különleges filmélményben részesülni!)

Képtalálat a következőre: „mary and max”

Fejlövés 10/4 (A gyönyörű Mary és Max után néhány nap szünet elteltével szükségesnek éreztem, hogy valami középszerrel űzzem el az időt. Őszintén, már alig emlékszem valamire belőle, annyira semmilyen és felejthető vacak volt. Szerintetek rosszabb egy olyan rossz film, ami hetekig meg marad a fejetekben vagy inkább jobb hamar elfelejteni őket?)

James Bond - A magányos ügynök 10/9 X (Mielőtt elkészíteném a Top 5 kedvenc Bond filmem videómat szükségesnek érzem néhány alkotással kapcsolatban, hogy újra megnézzem őket, hogy mégis megérdemlik-e a helyezést, és ha igen hanyadikak legyenek?)

Nyolc tanú 10/8 (Ez az alkotás egy nagyon kellemes meglepetés volt! A lényeg, hogy egy terror támadás történik, amit a címből adódóan 8 karakter szemszögéből nézhetünk meg. Ennek a módszernek köszönhetően a film nagyon pörgős, az ember arra használja az időt, hogy kutassa a különböző történetszálakat és, hogy a későbbiekben ezek a részek hova fognak kikötni. Néha megcsinálják azt a nem szimpatikus húzást, hogy fontos történeti támpontokat titkolnak el a nézőktől, hogy ne lőjék el azonnal a fordulatokat, ami egy hétköznapi krimiben nagyon zavart volna, de mivel ez egy nagyon egyszerű szituáció bármelyik "24"-en edződött ember gyorsan áttudja látni a helyzetet és azokat a kisebb csavarokat előre látni. Velem például ez volt a helyzet. Őszintén, semmit nem vártam ettől az alkotástól, csak egy rövid ajánlót láttam róla a TV-ben, ami felkeltette bennem az érdeklődést és nem gondoltam volna, hogy egy ekkora meglepetés lesz belőle. Nem az a tipikus gyakran újra nézős, de néhány év múlva szívesen fogom elővenni, mert tudom, hogy jól szórakoztam rajta. Alig 80 perces, szóval senki nem veszít vele!)

Kapcsolódó kép

Elit játszma 10/8 ("A közösségi háló" írójának az első rendezése, és azon része egy tisztes iparos munka. Azonban a forgatókönyv továbbra is fergeteges és az a tény, hogy ez egy megtörtént esemény annál hatásosabbá teszi ezt a történetet. Ha fikció lenne közel nem lenne annyira hatásos, de így... Wow!)

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy 10/9 (A "Rémálom az Elm utcában" széria elkészültének a körülményeiről, annak felemelkedéséről, bukásáról, örökségéről és legendájáról szóló dokumentumfilm, amit elsősorban azoknak ajánlom a megnézését, akik már látták a filmeket!)

Renegátok 10/4 (A "Fejlövés"-hez hasonlóan egy felejthető sablontenger, ami azért számít egy nagyon picit jobb alkotásnak, mert J.K. Simmons összes jelenete tényleg szórakoztató volt! De azokat a jeleneteket szerintem meg lehet találni a Youtube-on is, szóval fölösleges elpocsékolni erre az időtöket.) 

Kapcsolódó kép

A szállítmány 10/5 (Antal Nimród miatt néztem meg, mert Ő rendezte és hiába volt 80 perces két órának érződött. A gond az volt, hogy a cselekményben annyira nem történt semmi, hogy minden jelenetet ki kellett nyújtani, hogy meglegyen a hossz. Hiába van néhány ismert név is benne, karaktereik nincsenek, olyanok, mint ha alvajáróak lennének. Nimród rendezése néha egész pofás volt, de összegészében nem érdemes megnézni.)

A LEGO Ninjago: Film 10/6 (Őszintén, ilyen filmre számítottam az első LEGO filmmel kapcsolatban. Egy gyerekes, vicces, szórakoztató animációs film túl sok mélység nélkül. Az egyetlen igazán kiemelkedő pozitívum az a film fő gonosza Garmadon volt, aki szerény véleményem szerint messze az egész LEGO filmes univerzum eddigi legviccesebb karaktere! Ha valamiért, akkor miatta érdemes megnézni a filmet, meg természetesen a továbbra is nagyszerű látvány miatt.)

Arthur király - A kard legendája 10/6 (Egy sokkal rosszabb filmre számítottam, és hiába lett végül egy középszer, amik viszont működtek, mint például a gyors montázsokban vizuálisan elmesélt kis történetek, és a Fantasy elemek is néha egész... Fantáziadúsak voltak! :D Soha nem lesz egy klasszikus, megértem miért utálták annyian, mert Én sem fogom többet megnézni, mert összegészében tényleg nagyon sótlan volt a végeredmény.)

Kapcsolódó kép

The Cloverfield Paradox 10/5 (Egyik napról a másikra lett egy Cloverfilad filmünk, ami sajnos nem lett jó. Azonban annyira rossz volt, hogy már élveztem a látottakat. Picikét elfogott a "Végső állomás" hangulat, mert a félelmetesnek szánt jelenetek néha nagyon röhejesek voltak, az ostobaságok miatt pedig soha nem unatkoztam a látottakon. Picit zavarodottnak tűnik a leírásom, de maga a film is ilyen.)

Kamera által homályosan 10/9 X (Amikor utoljára láttam a filmet a befejezését nem értettem, de a második megnézésre megértettem és annál nagyobbat ütött! Fantasztikus film, amit minden Richard Linklater rajongónak érdemes megnéznie.)

Pókember: Hazatérés 10/7 X (A "Thor: Ragnarök"-el ellentétben szerencsére az új Pókember film második megnézésre is egy nagyon szórakoztató MCU film volt. A filmről írt korábbi kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Ómen (1976) 10/7 (Egy érdekes horror/thriller, aminek néhány eleme nem öregedett annyira jól, például a film tempója néha nem volt következetes, mert néha túlzottan kapkodott, néha nagyon lelassult, a karakterk pedig néha ok nélkül viselkedtek hülyén, de hangulatilag nagyon ott van a szeren, ami miatt érdemes megnézni!)

Kapcsolódó kép

Hóember 10/3 (Ez a film egy kész katasztrófa volt! Egyszerűen félelmetes, hogy mennyire mélyen gyökeredző strukturális hibái vannak a filmnek, amiket szerintem a hiányzó 10-15% hiánytzó felvétel sem mentett volna meg. Ez a valami nem csak krimiként nem működik, de konkrétan filmnek sem lehet igazán nevezni. Ebből érdemes lenne egy nap bemutatót készíteni, de annyira komplikált hibái vannak, hogy ezt nem lehet 1-2 nap alatt megírni.) 

Conan, a detektív Film 13: A fekete vadász 10/9 X (A "Hóember" kudarca után szükségem volt egy jó krimire is, így megnéztem a 13. Conan filmet, amit nagyon sokan a legjobbnak tartanak és számomra is a Top 5-ben benne van!)

Scooby-Doo és Batman – A bátor és a vakmerő 10/7 (Végre megjelent ez a direkt DVD-re kiadott film is. Egy hatalmas "Batman: A bátor és a vakmerő" rajongó voltam, és amikor megtudtam, hogy visszatér egy Scooby-Doo filmben nagyon megörültem. És szerencsére egy nagyon szórakoztató alkotás lett. A legnagyobb gond sajnos, hogy a szinkron minősége nagyon gyenge volt, mert a sorozatból megismert hangok közül senki nem tért vissza, valamint a minőség sem volt túl jó. Ezt így nevéz írásba foglalni, nagyjából úgy tudom leírni, mint például a Dragon Ball Z szinkronja volt, ahol a színészeknek kínosan kellett kiáltaniuk a harci jelenetek közben, és ezeket a hangsávokat nem illesztették be jól. Nagyon kizökkentett a filmből, így sajnos eredeti nyelven érdemes megnézni az alkotást, mert mind két széria rajongói nagyon jól fognak rajta szórakozni.)

Kapcsolódó kép

Fekete Párduc 10/7 (A filmről írt kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Nézd, ki van itt 10/7 (Mi történne ha egyik pillanatról a másikra Hitler megjelenne a mai világban? Nos ez a film egy eléggé félelmetes, de aktuális képet mutat be a mai Németország politikai helyzetekről. Néhány jelenet a "Borat"-hoz hasonlóan áldokumentarista stílusban lett elkészítve, ahol néha igen meglepő jeleneteket láthatunk. Maga a film pedig nagyon szórakoztató, a Hitler-t alakító Oliver Masucci pedig félelmetes volt a szerepben, akinek a játéka konkrétan vetekszik Bruno Ganz legendás/mém alakításával!)

Újrabolva 10/2 (A címéből rájöhettetek, ez bizony az "Elrabolva" című filmnek a paródiája, ami a mai paródiákhoz hasonlóan tele van nem vicces szituációkkal, undorító és túlnyújtott jelenetekkel, ami hiába 70 perces 3 órának érződik. SZÖRNYŰ! Azért adtam végül 2 pontot mert hihetetlen, de volt 3 pillanat, ahol konkrétan elnevettem magamat. Ez miatt a vétek miatt biztos a pokolban fogok égni!)

Kapcsolódó kép

Éjszakai játék 10/7 (Az elmúlt évek igénytelen vígjáték viszonylatához képest az "Éjszakai játék" egy egész szórakoztató vígjáték volt. Nem reformálja meg a műfajt, soha nem lesz egy klasszikus belőle, de egy nagyon kellemes időtöltés volt és remélem a jövőben ismét lesz több jó vígjáték a piacon.)

Bright 10/5 (Avagy... Klisé, a film! Hiába volt egy érdekes világa, amit képtelen volt jól felépíteni és kibontani, magát a sztorit már milliószor láthattuk több, hasonló rendőr sztoriban, amiben annyi logikai hülyeség történik, hogy már idegesítőek voltak és tönkretették számomra az élményt. Az akciók sem voltak különlegesek, pedig elvileg ebben a világban varázslatok is vannak, tehát sok látványos őrültségnek kellett volna történnie, mégsem történt semmi különleges. Egyedül a két főszereplő alakítása és kémiája miatt lehet úgy-ahogy élvezni a filmet, de összegészében egy hatalmas csalódás volt.)

Kapcsolódó kép

Rendőrakadémia 10/8 X (Hosszú évek után ismét elő vettem és egy nagyon kellemes élmény volt, mert olyan dolgokat is észrevettem, amiket fiatalon nem!)

A víz érintése 10/8 (Igyekszem az Oscar előtt bepótolni a legfontosabb filmeket, főleg a legesélyesebbeket. Ez az alkotás pedig konkrétan egy tündér mese, ahol a főszereplő nő beleszeret egy halemberbe! Első hallásra ez nagyon abszurdnak hangozhat, ami egyébként az is, de nagyon jól kezeli a témát és egy nagyon kellemes filmélményt biztosít az embernek. Innentől kezdve pedig nem lehet egy alacsony költségvetésű filmre azt mondani, hogy nem lehet látványos, mert ez az alkotás alig 20 millió dollárból kszült és egyszerűen félelmetes, hogy a korrajz, a díszletek és maga a szörny mennyire fantasztikusan lettek ábrázolva. Technikai fronton a Dunkirk mellett az egyik legesélyesebb az Oscar-on, de nem lepne meg, ha a nagyobb díjak közül is elvinné valamelyiket.)

A gyanusított 10/7 (Ebben a hónapban a Liam Neeson maratonom keretein belül most csak ezt a filmet tudtam megnézni. Egy tárgyalótermi dráma a jobbik fajtából, amiben van néhány nagyobb logikátlanság, amiket végül nem magyaráztak meg, viszont az operatőri munka fantasztikus, igazi Noir-os hangulata van a filmnek, amit mindig is tudtam dicsérni. Maga az aktuális ügy is érdekes, szóval egy megnézést mindenképpen megérdemel.)

Rendőrakadémia 2. 10/7 X (Az első rész után pedig úgy éreztem ideje újra megnéznem a teljes szériát, mert a harmadik rész kivételével egyiket sem láttam már évek óta, és kíváncsi vagyok, hogy mennyire állják még meg a helyüket? A hetedikről tudom csak biztosan, hogy az egy kínkeserves élmény lesz.)

Képtalálat a következőre: „police academy”

Címkék: Filmes napló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr9713705722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása