CinemaLion

2018. június 01. 08:14 - Tomlion

Filmes napló: 2018 Május

 Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. Ebben a hónapban kevesebb filmre jutott időm, néhány dolog miatt. Elkezdtem nézni a Fekete vitorlák című sorozatot, ami a Kincses sziget című könyv/filmek előzményét meséli el. Aki rajong a tengeri/kalóz/kaland történetekért, mint Én, annak ez a sorozat is egy kellemes szórakozást nyújthat, még akkor is, ha nem ismered a történetet. Ezen kívül ismét kedvet kaptam játszani a régi Nintendo (NES) és N64 játékokkal, ez miatt jóval kevesebb időm volt filmeket nézni és foglalkozni a következő videóval. Kell egy kis változatosság! A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

Képtalálat a következőre: „star wars cinema”

Holnapolisz 10/5 (Brad Bird -Iron Giant, Hihetetlen család, Mission Impossible 4.- választhatott, hogy ezt a kockázatos, egyedi történettel rendelkező filmet készíti el, vagy a 7. Star Wars filmet. Elismerést érdemel ez az ember, mert inkább egy kockázatos vállalkozásba fogott bele, és nem a világ legismertebb Blockbusterének a legújabb epizódját készítette el, ami mint tudjuk egy biztos siker lett volna. Ez viszont nem változtat azon a tényen, hogy ez a film félresiklott a forgatókönyv miatt. Ahelyett, hogy izgalmas lett volna látni a történet kibontakozását inkább frusztrált voltam minden apró hülyesége miatt. Például a mellékszereplők egyszerűen mindent eltitkolnak a főszereplő és a nézők elől, hogy ne legyünk mindennel kapcsolatban képben. A gond viszont az, hogy ez miatt fogalmunk sincsen, hogy az események mi miatt történnek. Ehhez képest a finálé egy unalmas, sokat látott tipikus sablon befejezés volt egy olyan tanulsággal, ami egyszerűen káros a fiatal korosztályra nézve!)

Képtalálat a következőre: „tomorrowland movie”

A pankrátor 10/8 (Egy nagyon érdekes és fájdalmas karakter dráma, amit sajnos nem tekintek jobbnak a rendező másik filmjénél, a Fekete hattyúnál! Ellenben egy megnézést mindenképpen megérdemel!)

Mission: Impossible - Fantom protokoll 10/9 X (Hamarosan megjelenik a 6. rész, ezért úgy gondoltam megnézem az előző két filmet, hogy képben legyek az esetleges utalásokra, ami az új filmben benne lesz.)

A mennyország kapujában 10/9 (Egy nagyon szerethető, stílusos film kettő férfiről, akik gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, éppen ezért elhatározzák, hogy közösen elindulnak, hogy megnézhessék a tengert. Eközben viszont ellopják két szerencsétlen gengszternek a pénzzel teli kocsiját, aminek köszönhetően életük legizgalmasabb és legveszélyesebb időszakát élhetik át. A film azért volt különleges a hasonló témájú filmekhez képest az a meglepően humoros stílusa miatt volt. Néha olyan érzésem volt, mint ha egy Tarantino/Linklater párbeszédeinek az egyvelegét néztem volna. Nagyon vicces, abszurd, de szívszorító is egyben.)

Kapcsolódó kép

Bosszúállók: Végtelen háború 10/10 X (Sikerült másodszorra, már 2D-ben megnéznem a moziban és egy ugyan olyan hatalmas élmény volt, mint első alkalommal! A filmről írt kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Az útvesztő: Halálkúra 10/5 (Csak azért néztem meg, mert valamennyire még emlékszem az előző filmekre. Nem volt rossz, de egy nagy durranásnak sem nevezném, főleg azért, mert a három film közül ez volt a leggyengébb. Nem érdekelnek a karakterek, ellenben a rendezés és az akciók remekek! Ha ennyire jók lettek volna az akciók az Éhezők viadalában, akkor már régen megnéztem volna azokat a filmeket. Egynek elment, de összességében fölösleges erre időt elpocsékolni.)

Muppet Kincses sziget 10/7 (A könyv és az 1990 filmadaptáció után úgy gondoltam a sorozat előtt megnézem a Muppet verziót is, mert azt hallottam, hogy sokak szerint ez a legjobb adaptációja ennek a történetnek. Gyerekként biztosan egyetértettem volna ezzel az állítással, de nekem a 90-es TV film egy picit jobban tetszett, de a legjobb adaptáció számomra még mindig a Disney féle Kincses bolygó, amit mindenkinek csak ajánlani tudok! Ennek ellenére a Muppet-ek még mindig nagyon szerethetőek és ikonikusak, akiket bármilyen környezetben szívesen megnézek. Volt 1-2 dal, amit fölöslegesnek éreztem, azonban olyan poénok is voltak, amiken a földön fetrengtem, mert annyira váratlanok voltak.)

Képtalálat a következőre: „muppet treasure island”

Országúti diszkó 10/8 (Egy klasszis "B" film karizmatikus színészekkel, idézhető beszólásokkal és rengeteg vérrel! Annyira ostoba a film, hogy nem tudtam nem szeretni, mert maguk a karakterek komolyan gondolták a szituációt. Egy igazi bűnös élvezet, amit a a régi Grindhouse stílus kedvelőinek csak ajánlani tudok, mert itt minden megtalálható.)

Persepolis 10/9 (Egy felnőtt animációs film egy ember életének bizonyos időszakának az elmeséléséről szól. A látvány fantasztikus, a történet szívszorító, amivel bárki együtt tud érezni, emlékezetesek a karakterek, mégsem megy át Melodrámába a nagyon jól működő humornak köszönhetően, ami szerintem az animációs stílus miatt működött ennyire jól.)

Képtalálat a következőre: „persepolis”

Idióták és angyalok 10/5 (Egy nagyon kellemes animációs film után jöjjön egy kevésbé kellemes. Ez tipikusan az a fajta öncélú művészfilm, amikért egyáltalán nem rajongok. Nagyjából sikerült felfognom, hogy ez a történet miről akart szólni, de annyi átgondolatlan hülyeség is van a sok érdekes szimbolika mögött, ami miatt már abban sem vagyok biztos, hogy a korábbi érdekesnek tűnő szimbolikák azok voltak-e! Nagyon rövid film, alig 80 perces, de őszintén kettőnek érződött!)

The Fantastic Four (1994) 10/7 (Roger Corman a "B" filmek királyának a stúdiója készítette el az első élőszereplős Fantasztikus négyes filmet, amit csak azért készítettek el, hogy megtarthassák a jogokat ezekhez a karakterekhez. Ha valakit elfogott a Deja Vu, az nem véletlen, mert pár éve ugyan ezt megcsinálták a Fant4stic-el! De míg az a film egy élvezhetetlen katyvasz volt, addig ez az adaptáció mind a mai napig legjobb Fantasztikus négyes film! A film alig 1 millió dollárból készült, ami egy látvány filmre semmire nem elég, mégis a "B" filmes hangulat miatt egyszerűen nem lehet haragudni erre a filmre! A rendező és a színészek nem tudták, hogy egy olyan filmet készítenek, amit soha nem fognak hivatalosan kiadni, ami a játékidő alatt határozottan érződik. A sztori gagyi, a látvány néhol gáz, de máskor pedig nagyon kreatív, a Lény jelmeze talán a legjobb a későbbi jelmezekhez viszonyítva. Az egész film olyan, mint ha a Hulk sorozathoz hasonlóan a 70-es években készült volna, mégis nagyon kompetens. A karakterek motivációi egyszerűek, de érthetőek, az költségvetéshez képest szerintem eléggé ambiciózus és működik, nagyon rövid ezért nem lehet rajta unatkozni... Tényleg, erre a filmre nem lehet haragudni. Korábban azt hittem, hogy azért nem adták ki ezt a filmet, mert annyira rossz volt. Ehhez képest nagyon sok rossz képregény filmhez képest, ami abban az időszakban készült (Spawn, Batman és Robin) a Fantasztikus négyes nem rendelkezik élvezhetetlen tulajdonságokkal és véleményem szerint egy nagyobb költségvetéssel kaptunk volna egy igazán jó filmet. A film mára már felépített magának egy kult státuszt, nem véletlenül. Az elkészültének a körülményeiről készült egy dokumentum film is (Doomed), amit megpróbálok minél előbb bepótolni!)

Képtalálat a következőre: „the fantastic four 1994”

A hihetetlen család 10/9 X (Ellenben Brad Bird megcsinálta minden idők legjobb Fantasztikus négyes filmjét! Erről a filmről sok újat nem tudok elmondani. A Pixar egyik legjobbja szerethető karakterekkel, akikkel együtt tudunk érezni, nagyon jó humorral és remek akció jelenetekkel. Már alig várom a második rész megjelenését!)

Deadpool 2. 10/8 (Aki szerette az első részt, az ezt is szeretni fogja. Aki viszont nem szerette az első részt szerintem tehet egy próbál a folytatással, mert sokkal ambiciózusabb, személyesebb hangvételű, akció dúsabb, meg persze viccesebb az elődjénél!)

Képtalálat a következőre: „deadpool 2”

A galaxis őrzői 2. 10/9 X (A Végtelen háború után történtek után kíváncsi voltam, hogy hogyan változik meg a véleményem a filmről. Nem is kell mondanom, hogy sokat emelt az a film ennek a színvonalán! A befejezést a mozis megtekintés óta most könnyeztem meg másodszor, teljesen más körülmények miatt. Akik látták az új Bosszúállókat szerintem sejthetik mire gondolok. A filmről készített bemutatómat ITT nézhetitek meg!)

A bosszú 10/8 (Nálunk sajnos nem vetítették a mozik, ami nagyon sajnálatos, mert ez a film egy nagyon kellemes meglepetés volt! Látszólag egy sablonos bosszú sztori, ami ha belegondolok igaz. Ami miatt viszont egy nagyon emlékezetes élmény az a rendezés és a stílusa. Nagyon egyedi módon közelítette meg ezt a sokat látott történetet, aminek köszönhetően nagyon frissnek érződött. Sok a hülyeség és a logikátlanság, ellenben a film nagyon kegyetlen, és igazán nem is mondanám egy szórakoztató élménynek, ellenben egy nagyon emlékezetes film, amit nehéz elfelejteni.)

Kapcsolódó kép

A hullám 10/7 (Nem az első, és nem is az utolsó film, ahol az emberi pszichológia változását mutatják be. Erről a filmről csak annyit tudok mondani, hogy egy tisztes iparos munka. A karakterek egyszerűek, így sokkal feltűnőbb a változás, amiken keresztül mennek, ellenben a történet kiszámítható, bár a film végén van néhány váratlan csavar, ami jól működött. Egy megnézést mindenképpen megérdemel, de tény és való, erről a témáról vannak sokkal jobb filmek is.)

Steve Jobs 10/8 (Erre a filmre azt tudom mondani, hogy egy akció film párbeszédek formájában. A film úgy van felépítve, hogy három különböző termék bemutatásának az előkészületeit láthatjuk, ahol Steve Jobs-nak a munkahelyi és magánéleti problémáit kell megoldania. A film egy nagyon intenzív hullámvasút, ami sok tekintetben nem egy életrajzi film, mert a filmben látható események nem konkrétan az előadások előtt történtek meg, de azzal, hogy erre az időszakra szűkítették le a cselekményeket a végeredmény nagyon feszült lett.)

Képtalálat a következőre: „steve jobs movie 2015”

Taxi 10/9 X (Mivel az új film pontosan 20 évvel az első rész megjelenése után került a mozikba, úgy döntöttem, hogy nem nézem meg az 5. részt a moziban, mert nagyon rossznak tűnik -itthon lehet még megnézem, hogy szenvedjek- ellenben újráztam az első részt, mert egy igazi klasszikus.)

Solo: Egy Star Wars-történet 10/6 (Azért nem írtam a filmről kritikát, mert túl sok mesélni valóm nincsen róla! Nem volt olyan rossz, mint amire számítottam, de nem is volt egy kiemelkedő alkotás. Voltak benne nagyon rossz jelenetek, mint például az a pillanat, amikor megtudtuk, hogy Han hogyan kapta meg a nevét, ellenben Csubakka és Lando igazi fénypontjai voltak a filmnek! Alden Ehrenreich nem volt vészes Han Solo-ként, a forgatókönyv nagyon sokat segített abban, hogy elhiggyem Ő ugyan az a karakter, mint az Új reményben, ellenben messze nem Ő volt a legérdekesebb és legjobb része a filmnek. A történet nagyon sokat ugrált jelenetek között, ellenben az akciók többsége egész szórakoztató volt. A legnagyobb gondom viszont, hogy ez csak egy tisztes iparos munka volt egy saját személyiség nélkül. A 21-22 Jump Street és a Lego kaland rendezői Lord és Miller filmjére őszintén nagyon kíváncsi lettem volna, mert szerintem az egy sokkal emlékezetes alkotás lett volna, mint a mostani film. Nem azt mondom, hogy jobb lett volna, de legalább emlékezetes. Mostanra kiderült, hogy a stúdió egy nagy bukásra számíthat, mert a három napos nyitó hétvégén csak 83 millió dollárt gyűjtött össze -4 napon 103 milliót-, míg a Zsivány egyes majdnem a dupláját 155 milliót. Ez is azt mutatja, hogy az embereket nem érdekelte egy Han Solo eredet történet, senki nem volt kíváncsi arra, hogy hogyan kapta meg a nevét, a fegyverét, a sólymot, mert ezek nem voltak lényegesek. Ezzel a filmmel bebizonyosodott, hogy a Star Wars név sem egyenlő az instant sikerrel, mert nem mennek el a rajongók egy olyan filmre, ami nem érdekli őket. Én is csak azért néztem meg a moziban, mert már nagyon mozizhatnékom volt, viszont nem adnak olyat, ami őszintén érdekelne, ami pedig igen azt nem is fogják nálunk adni! Egyébként, ez meglepő lehet, de jobban szórakoztam ezen a filmen, mint a Zsivány egyesen.)

Képtalálat a következőre: „solo movie”

Címkék: Filmes napló
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr9014016210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2018.06.01. 11:04:42

A mennyország kapujábant én nagyon ajánlom.
CinemaLion
süti beállítások módosítása