CinemaLion

2016. március 22. 12:28 - Tomlion

Kung Fu Panda 3 (2016) - Kritika

Az előző két részt nem nagyon kell bemutatnom! Míg az első rész a Dreamworks színvonalához képest egy meglepően eredeti, kreatív és vicces film volt, ami mindenki számára egy hatalmas meglepetés volt, addig a második rész egy Birodalom visszavág és Stötét lovag stílusához hasonló, meglepően érzelmes és sötét film volt a nagyon jó eredet történetnek és a nagyszerű fő gonosznak köszönhetően! A Kung Fu Panda Trilógia záró darabja pedig nem régen jelent meg a magyar mozikban is. Vajon képes lesz-e megfelelnie az előző részeknek a színvonalának? Vajon egy méltó lezárást kapott ez a széria? Nos valamilyen szinten igen!

kung-fu-panda-3-second-teaser-poster.jpg

Kai nagymester (J.K. Simmons) 500 éve raboskodik a szellemvilágban és ahhoz, hogy kiszabaduljon onnét szüksége van az összes ott lévő mesternek a Csí energiájára, amit végül sikerül elérnie. Eközben pedig Po (Jack Black) 20 év után ismét találkozik a valódi apjával (Bryan Cranston), azonban az öröm nem tarthat túl sokáig, mert Kai a sárkány harcost keresi, hogy megszerezze az Ő csí-jét is, hogy a világ ura lehessen. Ezért Po elmegy az igazi, meg a mostoha apjával a pandák titkos rejtekhelyére, hogy kitanulhassa a csí művészetét, mert ez az egyetlen módszer, amivel le tudja győzni Kai mestert!

1280x720-s9x.jpg

Számomra a legnagyobb problémám ezzel a filmmel az volt, amit már a legelső előzeteseknél is látni lehetett, hogy míg a 2. rész sötétebb hangulatú volt, mint a Birodalom visszavág, addig ez a rész olyan lett, mint a Jedi visszatér vagyis gyermek barátabb lett. Részben érthető, hogy miért lett a 2. rész után inkább könnyedebb hangulatú, mert be kell vallani, a legkisebbek számára tényleg nagyon sötét volt, de ha belegondolunk azok, akik 2008-ban voltak 14 évesek (mint én), azok mára 22 évesek lettek és rajtam kívül sokan voltak olyanok, akik nem szerették volna, hogy a 3. film visszatérjen az első rész stílusára. Sajnos mégis ez történt, ennek ellenére mégsem volt olyan vészes az összkép!

A film nagy része Po kapcsolatának a megerősítéséről szól nem csak az igazi apjával, hanem Mr. Ping-el is (James Hong). Sok vicces jelenetet és karaktert sikerült a panda faluban megismernünk. Míg az első részben csak egy vicces panda volt, addig itt ez a szám a sokszorosára növekedett és be kell vallani, még mindig vicces a csetlő-botló pandákat nézni. A harcok még mindig egész látványosak, annak ellenére, hogy a korábbi filmekhez képest kevesebb volt belőlük, és a látvány pedig valami eszméletlenül gyönyörű és még mindig stílusos.

kung-fu-panda-3-03.jpg

Azonban volt két nagy gondom a filmmel! Az egyik Kai karaktere volt. Míg az első részben ott volt nekünk Tai Lung, aki bosszút akart állni nem csak az apján, hanem az egész Jáde Palotán, amiért nem lehetett a sárkányharcos, akinek a motivációit meg lehetett érteni, addig a második részben volt Shen nagyúr, aki egy stílusos és tapasztalt harcművész volt, aki ha egy harc során vesztésre állt nem félt piszkos eszközöket, fegyvereket alkalmazni. Persze lehet azt mondani, hogy az Ő motivációi sem voltak magasztosabbak Kai motivációihoz képest, de Shen tényleg maga volt a gonosz, aki nem fél a saját embereit is megölni azért, hogy elérhesse a céljait. Kai ezzel szemben... öhm... erős meg... néhol vicces volt? Csak egy pár napja láttam a filmet, de már alig emlékszem a karakterére, mert annyira jellegtelen volt, de az a poén, hogy a filmben lévők sem ismerik, mert annyira jellegtelen egy gonosz volt. Ezért gondolom azt, hogy direkt lett ilyen. Rendben, be kell vallanom, hogy neki is volt 1-2 jó jelenete, de az előző gonoszokhoz képest sajnos ez kevés volt.

kung-fu-panda-3-02.jpg

A másik nagy negatívum a számomra az, hogy az Őrjöngő ötös ebben a filmben végképp el lettek hanyagolva! Az első részben is zavart egy kicsit, hogy nem nagyon ismertük meg az 5 nagymestert, azonban a második részben egy picikét jobban megismerhettük az első rész számomra nagyon unszimpatikus karakterét Tigrist, aki egyike lett a kedvenc karaktereimnek! A többiek ott is el lettek hanyagolva, de reméltem, hogy itt többet megtudok róluk, és lényegesebb funkciójuk lesz. Hát sajnos nem így lett. Ők tényleg csak azért voltak ott, hogy Kai valakit elverhessen. Persze, lehet azt mondani, hogy a sorozatban jobban ki lettek dolgozva, de én őszintén nem igazán rajongtam a sorozatért és nem néztem végig.

Ennek ellenére, ami mégis megmenti a filmet, az-az utolsó kb. fél óra! Itt a dráma és a kétségbeesés ismételten felerősödött egy kicsit, aminek nagyon örültem, azonban ami számomra legjobban megmaradt az Po vs Kai végső összecsapása! Ha valami miatt, akkor ez miatt érdemes volt végig követni ezt a szériát. Ezen kívül néhány dolgot megmagyaráztak, például, hogy miért pont Po lett a kiválasztott, ami számomra egy nagyon érdekes része volt a filmnek. Itt tudatosult bennem, hogy ez a Trilógia Po felnőtté válásának a története volt. Láthattuk a kezdeti megpróbáltatásait, az új irányát a tanulásának és a múltjának a történetét és, hogy hogyan lett végül az a nagymester, aki mindig is szeretett volna lenni!

kung-fu-panda-3-04.jpg

Összefoglalva:

Az írásom alapján úgy tűnhet, hogy nem szerettem a filmet, ami egyáltalán nem igaz. Egy nagyon szórakoztató családi mozi minden korosztály számára, ami sajnos inkább biztosra ment és gyerekbarát lett, mégis a 3. film egy kerek egész történetet zárt le. A látvány gyönyörű, nagyon vicces film, és mint azt korábban mondtam, az utolsó kb. 30 perc miatt tényleg érdemes megnézni, főleg a széria rajongóinak! Tény, hogy lehetett volna jobb is, de ha belegondolunk egy másik Dreamworks széria harmadik részére (Khm... Shrek... khm!) örülök, hogy ez a film még mindig mérföldekkel jobb harmadik rész, mint sok széria befejező része!

10/8 - 76%

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr38511668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2016.10.06. 17:55:16

Nekem a Kung Fu Panda 2 jobban tetszett, s szerintem annál jobb nem is lesz.

Amúgy tudtad, hogy még + 3 ilyen egész estés Kung Fu Panda film lesz, s kb 2030-ban lesz csak vége? Aki elkezdte nézni a filmeket 13 évesen, fejezze be 35 évesen!

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2016.10.07. 10:40:21

A 2. rész mind a mai napig imádom, de őszintén megmondom nem tudom, hogyan akarják még 3 részig húzni ezt a szériát. A 3. rész néhány tekintetben megmutatta, hogy ezt nem szabad tovább erőltetni, jó kis finálé lett volna, de ami pénzthoz azt sajnos folytatni kell. :(

Kibernetika 2019.01.19. 11:07:14

@Mangekyo22: Te jó ég, hát ezt én már nem hiszem el! Hogy mire nem képes Hollywood! Bár tekintve, hogy a "Holló"-t úgy folytatták még három résszel, hogy az első rész vége tökéletesen lezárta a történetet (amin Baaad movies-os Blacksheep ki is akadt, mégha a második része szerintem nem is volt olyan vészes, amilyennek ő annó beállította), azok után igazából már annyira nagyon nem is csodálkozom már ezen. (tegnap este, amikor elolvastam ezt a kommentedet és először megtudtam így ezt a hírt, csak belegondoltam és felállt a szőr a hátamon) Már egyre jobban kezdem megérteni a folytatásokról készült BM bemutatóknál a srácok kiakadásait azon, hogy "ha valamibe van pénz, akkor annak folytatást kell csinálni MINDENÁRON(!!!)".

@Tomlion: Teljesen egyetértek veled!

Kibernetika 2024.01.06. 19:54:39

Éshát úgy tűnik, még pár hónap és debütál a Kung Fu Panda 4...

Kibernetika 2024.01.06. 20:10:29

Szóval a széria már el is búcsúzhat a "trilógia"-ságától. :(
CinemaLion
süti beállítások módosítása