CinemaLion

2016. szeptember 09. 12:57 - Tomlion

Mestergyilkos: Feltámadás (2016) - Minikritika

Jason Statham egyike az utolsó képviselője azoknak az akció sztároknak, aki a 80-as évek akció filmjeinek a szellemiségét viszi tovább néha több, sajnos mostanában inkább kevesebb sikerrel. Nagyon bírom Statham bácsit, de ez a filmje egyáltalán nem egy nagy durranás.

a_mestergyilkos_feltamadas_poszter.jpg

Arthur Bishop (Jason Statham) nyugodtan élné a visszavonult bérgyilkosok életét, amikor előkerül a múltjából egy titokzatos figura, aki mindenáron rá akarja venni három pacák megölésére, mindezt persze úgy hogy a három eset tűnjön balesetnek. Statham persze nem áll kötélnek, csak amikor megzsarolják egy nővel (Jessica Alba). Egy olyan nővel, akit eredetileg azért küldenek rá, hogy behálózza Statham-et és ezt a csaj szépen el is mondja neki már az első találkozáskor. Erre mi történik? Három nap után egymásba zúgnak (hiteles nem igaz?), hogy pontosan az történjen, amit el akartak kerülni. Főgenya elrabolja a lányt, Statham zsarolva van, mehet ölni. Csak, hogy mindenki értse, ez egy olyan film, ami 15 perc alatt véget is érhetett volna, ha a karakterek logikusan cselekedtek volna. De akkor nem lenne film...

thumbnail_24586.jpg

Egy egyik legnagyobb rejtély a számomra, hogy a jó szívvel is közepes Mestergyilkos hogyan kaphatott egy folytatást?! Az egy komolyan gondolt, inkább unalmas, mint izgalmas film volt. Senki nem kérte, hogy ez a film elkészüljön, de valaki úgy gondolta, hogy ezt a történetet kötelesekk folytatni. Persze a CRANK 3-ra még mindig várnunk kell!!! Ha elfogadtuk, hogy ez a film létezik, akkor jön a fekete leves, az egyik legkézenfekvőbb hiba... A látványvilág! Még egy ilyen rondán felvett Green Screen jeleneteket már évek óta nem láttam, egy direkt mozira szánt, relatíve nagy költségvetésű (40 milliós) filmnél. Most komolyan, ha nincsen meg a pénz rendes effektekre, akkor miért eröltetni. Te jó ég, a 12 millió dollárból készült zseniális Crank-ben is jobbak voltak az effektek! A sztori pedig egy akkora sablon tenger, hogy konkrét párbeszédeket mondtam magamban a filmmel együtt! A film védői azt mondhatnák, hogy ez csak egy agyatlan szórakozás, nem szabad komolyan venni. Ezt el is fogadnám, ha a legalább szórakoztató lenne, de nem az. Érezhető rajta, hogy a folytatást már nem vették komolyan, mint az első részt, ami egy picikét jót tett a filmnek, de a rengetegszer látott, unalmas bosszú sztori, egy érdektelen gonosszal és uncsi akciókkal nem segít rajta.

mechanic-resurrection.jpg

A másik dolog, amit nem értettem, hogy ez a film miért kapott R-es besorolást? Az miatt a kevés káromkodás és minimális vér miatt? Hasonlítsuk már össze az itteni "brutalitást" egy Dredd-ben, John Wick-ben vagy az előbb említett Crank-ben lévőkre. Az egésznek olyan érzete van, mint ha a készítők biztosra mentek volna, és azt gondolták, hogy a vágó aztalon majd azt mondják nekik, hogy az összes vért vágják ki, hogy a film megkapja a PG-13-as besorolást, de ez végül elmaradt. Tommy Lee Jones pedig mi a francot keres itt? Alig 10 percet szerepel a filmben, aki csak annyit csinál, hogy segít Bishop-nak abban, hogy megmentse Jessica Alba-t.  A végső kb. 10 perces zúzás nem volt rossz, de ez miatt fölösleges 90 percet elpocsékolnunk az életünkből. A film legnagyobb hibája mégsem ez, hanem, hogy felejthető! Nem jó, de nem is kirívóan rossz, csak egy egyszer nézős film, ami olyan, mint ha direkt DVD-re készítették volna. Csak tegnap láttam a filmet, de már alig tudok belőle bármit is felidézni, míg a borzalmas Szállító 3-ra még hónapok elteltével is minden hülyeségére emlékszek. 

Egy egyszer nézős felejthető Jason Statham film a gyengébbik fajtából. Még a Statham rajongóknak sem tudom igazán ajánlani, mert a csávót én is nagyon birom, de ez a film tényleg nem egy nagy szám. :(

10/5 - 47%

Ha az előzetest láttad, akkor láttad az összes jó húzását a filmnek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr6111690415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása