CinemaLion

2016. október 29. 16:18 - Tomlion

Trancsírák (2010) - Minikritika

Itt a Halloween időszak, ezért elérkezett az idő arra, hogy ajánljak egy nagyon alulértékelt, kevésbé ismert Horror/Vígjátékot, ami nem egy ócska paródia (lásd: Horrora akadva széria), hanem egy okos, fergeteges és nagyon véres vígjáték! 

photo_05.jpg

Tucker (Alan Tudyk) és Dale (Tyler Labine) gyerekkori jóbarátok. Egy napon azonban elutaznak Dale frissen vásárolt hegyi kunyhójához, ami egy ház az erdő mélyén, hogy eltöltsenek ott egy kellemes hétvégét. Eközben találkoznak néhány egyetemista sráccal, akik lehet, hogy túl sok Horror filmet nézhettek, mert a főhőseinkről rögtön azt gondolják, hogy vidéki tahók, később meg azt, hogy sorozat gyilkosok, mert az egyik barátnőjük Allison (Katrina Bowden) fürdés közben beütötte a fejét, Dale pedig megmentette, de a srácok azt hitték, hogy elrabolták a barátnőjüket. Innentől kezdődnek el a félreértések sorozata, ahol a srácok véletlenük megölik egymást!

tucker-dale-vs-evil_jpg_rgb.jpg

Mindig egy hatalmas felüdülés a számomra, ha a rengeteg unalmas és pocsék horror film után ilyen gyöngyszemekre bukkanok. A film nem paródiaként nyúl a horror műfajhoz, hanem rengeteg vicces utalást teszt halatmas klasszikusokra, mint például az Evil Dead szériára, Pélntek 13-ra vagy az eredeti Texasi láncfűrészes filmre. Ezen felül pedig a film marha vicces, azonban ha komoly dolgokról van szó, akkor a film is tónust vált és komolyan veszi magát, a körülményekhez képest. Ez pedig a remekül megírt forgatókönyvnek köszönhető. Azonban a film egyáltalán nem működne jó színészek nélkül. A három főszereplő, akiket korábban nem láttam még főszerepben nagyszerűek voltak. A mai legtöbb vígjáátékkal és paródiákkal az a baj, hogy a színészek túljátszák a szerepeiket. Azonban itt (a körülményekhez képest) rendkívül hiteles alakításokat kapunk, érdekes módon élethű karakterekhez.

tucker-and-dale-vs-evil-di-1024x576.jpg

Technikai szempontból is remekel a film! Maga a helyszín, ami megidézi a temérdek ház az erdő mélyén filmet, és a hangulata, az operatőri munka egyszerűen tökéletes. Azonban mivel egy trancsír horror vígjátékról beszélünk ne felejtsük el a vér effekteket. Rengeteg vért fogtok látni... Úgy értem, hogy liter számmal folyik itt a vér. Azonban nem béna CGI vért, hanem valódi folyékony vért. A maszk munka is remek, a film körülbelül 95 %-a számítógépes trükk nélkül készült. Hibátlan film? Természetesen nem! Mivel a klasszikus horror filmeket és műfajokat figurázza ki, azok az emberek, aki csak egy hasonló filmet láttak, itt is tudni fogják, hogy hogyan fog végződni az egész. Azonban, ha ettől eltudtok tekinteni, akkor egy remek szórakozásban lesz részetek!

tucker_and_dale_vs_evil-katrina_bowden.jpg

Én minden Horror és Vígjáték rajongónak bátran tudom ajánlani az ünnepekre, hogy ha még nem ismertétek, mert ezt a filmet nehéz lesz elfelejteni.

10/8 - 83%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr4911913799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása