CinemaLion

2016. október 11. 14:04 - Tomlion

Virsliparty (2016) - Kritika (18)

Nem lesz hosszú a bevezető... Ime az első 18-as besorolású 3D animációs film, ami egy felnőtteknek szóló Toy Story, csak sajnos nem annyira emlékezetes.

sausage-party-es-geht-um-die-wurst-poster-03.jpg

A történet Frank-ről (Seth Rogen) egy virsliről szól, akinek az a legnagyobb álma, a virslis Buci, Brenda (Kristen Wiig) megkefélésén kívül, hogy a többi étel társával együtt az "édenbe", az emberek otthonába kerüljenek, akikre Istenekként tekintenek. Egy nap végre kiválasztják Franket és Brendát, azonban egy baleset következtében mind a ketten kiesnek a bevásárlókocsiból és megtudják azt a fájdalmas igazságot, hogy az "Istenek" nem az édenbe viszik őket, hanem a gyomrukba. Ezt nem akarják elfogadni és megpróbálnak vissza kerülni a polcukra, mielőtt a nagy Július 4-i bevásárló láz megkezdődne. Ez idő alatt rengeteg fura alakkal, "népcsoportokkal" találkoznak, és nagy nehezen, de elfogadják a valóságot. 

maxresdefault_9.jpg

Őszintén megmondom, a filmről készített első előzetes megvett kilóra! Elsőnek egy tipikus gyerekmesének néz ki, azonban a Trailer második felére elszabadul a pokol és azonnal rájövünk, hogy bizony ez a téma nem a gyerekeknek való. Utána pedig szép nagy betűkkel kiírták, hogy bizony ez egy Seth Rogen film lesz az elejétől a végéig. Ezzel viszont el is érkeztünk a film egyik legnagyobb hibájához. Mert, ha nem rajongsz Seth Rogen filmjeiért vagy csak a humorát nem szereted, akkor ez a film vegyes érzéseket válthat ki belőled. Az alap koncepció nagyon jól működik... egy ideig! Hiába beszélünk egy alig 80 perces filmről, nagyon hamar unalomba fullad, mert a poénok legtöbb része szex-el kapcsolatosak, sok a nagyon jó popkultúrális utalás, és rengeteget káromkodnak benne. Úgy értem, hogy RENGETEGET, aminek hatására elvész az ereje és súlytalan lesz. Egyáltalán nem olyan kreatívak, mint például a South Park esetében, ahol szintén rengeteget káromkodtak, mégis viccesen voltak előadva és nem csak állandóan az mondták, hogy "fasz" vagy "bazd meg". Őszintén megmondom, hogy ez a koncepció rövid filmként sokkal jobban működhetett volna.

negzqb4prowylg_1_a.jpg

Azonban be kell vallani, hogy egész jól szórakoztam a filmen, sőt intelligensebb is, mint elsőnek gondoltam volna. Tény, hogy az előzetes szerintem előtte a legjobb poénjait, viszont a sok káromkodás és néhány kevésbé vicces jelenet mellett a sztoriban még mindig maradt elég kraft, hogy érdekes, az élettel és létűnkkel, valamint rasszizmussal, vallással kapcsolatos gondolatokat vessen fel, amikre egyáltalán nem számítottam! A látvány pedig egy alig 20 millió dolláros költségvetésű animációs filmhez képest egész pofásan fest. Nem az életszerű, valóságos ábrázolás módot követi, mint például a Pixar és a Dreamworks filmek, hanem az Illumination Entertainment, alacsony költségvetésű, rajzfilm szerűbb stílusát, ami erre a filmre nagyon illik. 

sausage-party-trailer-still.jpg

Viszont akik nem bírják Seth Rogen filmjeit vagy csak nem rajongtok értük, mint én, akkor ezek az érdekes gondoltatok, a rengeteg drogos poén és szexuális utalás miatt nem fognak feltűnni, mert lefárasztják az embert. Hiába van rengeteg karakter, közülük talán kettőre fogok hónapok múlva is emlékezni, akik közül az egyik a Rágógumi lesz! A finálétól pedig (elnézést a kifejezésért), de konkrétam agyf@szt fogtok kapni! A film pedig felveti egy esetleges folytatásnak a lehetőségét is, ami nem egy tipikus sablon folytatásnak érződik, és ha tényleg meglépnék ezt a lépést vevő lennék rá, és mivel a film egész jó bevételi eredményekkel rendelkezik nem kizárt, hogy ez megfog valósulni. 

Összefoglalva:

Ha szereted Seth Rogen filmjeit, akkor ezt is imádni fogod, viszont ha nem, akkor tényleg csak óvatosan üljetek be rá, mert néhol inkább önismétlő és unalmas, hiába vet fel érdekes gondolatokat. Egyáltalán nem bántam meg a megtekintését, de számomra ez inkább egy egyszer nézős volt. 

10/6 - 68%

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr8111790941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2017.08.30. 19:09:57

Tipikusan az a film, amit minél többször látsz, annál jobban veszíti el a varázsát. Ennek ellenére tetszett nekem, de én sem adnék többet rá 6/10-nél.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.08.30. 19:28:50

@Mangekyo22: Ennyi idő után a befejezés kivételével már szinte semmire nem emlékszek a filmből annyira nem hagyott nyomot bennem.
CinemaLion
süti beállítások módosítása