CinemaLion

2017. március 29. 15:03 - Tomlion

Top 5 kedvenc MARVEL Univerzum képregény filmem (2017. Március)

MARVEL! Mindenki ismeri és nagyon sokan szeretik a filmeket. Vannak közöttük gyengébbek, vannak konkrétan rosszak is, de összegészében ez a széria konkrétan megreformálta a filmipart. Egyesek szerint a jobb, mások szerint a rosszabbik irányba, mert már mindenki egy filmes univerzumot akar csinálni és sorra buknak meg a kísérleteik (Fant4stic, Ghostbusters 2016...stb). Én nem vagyok egy Marvel Fanboy, korábban el is mondtam a véleményemet róla (ITT). Azonban kedvelem ezeket a filmeket és úgy döntöttem, mivel 3 MCU film lesz idén elkészítem ezt a listát, ahol felsorolom az 5 kedvencemet. FIGYELEM! Az X-MEN széria, az eredeti Pókember széria, szóval az összes Marvel képregény film, ami nem tartozik az MCU-hoz nem szerepel a listán. Talán később a jövőben számíthattok egy olyan listára is!

maxresdefault_1_2.jpg

5. A galaxis örzői (2014)

51t5sjngqll.jpg

Amikor írtam a "Véleményem és emlékeim a Marvel Univerzumról" bejegyzést akkor még csak egyszer láttam a filmet és elvoltam vele, jó filmnek tartottam, de nem nyűgözött le, részben a mareting miatt, mert annyival jobbnak állította be magát, mint a Bosszúállók. Azonban azóta újra megnéztem és miután eltűnt róla a Hype végre megértettem, hogy miért is volt oda mindenki annyira ezért a filmért. Bombasztikus a látványvilága, a forgatókönyv fergeteges, a karakterek pedig a kevés idő ellenére nagyon jól kilettek dolgozva. Valamint ez egy olyan film, ami megáll a saját lábán is. Ezt a filmet bárkinek megmerem mutatni, aki egyáltalán nem látott egy MCU filmet sem, és nagyon jól elszórakozna rajta, maximum 1-2 információ lenne, amit nem értene meg, de összegészében szerintem bárki nagyon jól szórakozna rajta. Egy igazi űropera, amit őszintén megmondom az első Csillagok háborúja óta nem éreztem! A film számomra egy élő példája annak, hogy szükséges egy második esélyt is adni egy filmnek. Legközelebb a Hangyának kéne egy újabb esélyt adnom, mert az tényleg nem nagyon jött be. Reméljük másodszor jobb lesz!

 

4. Bosszúállók! (2012)

theavengers2012poster.jpg

Egyesek meglepődhetnek, hogy mit keres az első Bosszúállók csak a 4. helyen? Egy IGAZI minőségi Blockbuster a legjobbik fajtából, ami az előzmény filmeknek köszönhetően nem kellett bemutatni a hősöket, hanem rögtön rátérhettek a sztorira, amit 5 film óta vezettek fel. Jó szkript, jó színészek, nagyszerű látvány... Mit keres ilyen "alacsonyan"? Nos ez tényleg csak szubjektív, de hiába imádom a Bosszúállókat, számomra nem annyira újranézős! A film szerintem elsősorban egy akció/vígjáték, ami sok dolgot megváltoztat. Egy vígjáték nekem nagyon, de nagyon kevés kivételével egyáltalán nem újranézősek. 2-3 alkalommal megnézem és miután ismerem a poénokat nem nevetek rajtuk és a sztori általában már nem köti le a figyelmemet, mert nem az a film erősebbik része. Amiért viszont mégis többször tudom megnézni ezt a filmet, mint egy átlag vígjátékot, azok a karakterek. Annak köszönhetően, hogy a korábbi filmekben már megismertük ezeket a karaktereket tudjuk milyen a személyiségük és amikor interrakcióba lépnek egymással az valami fergeteges. Az akciók, főleg a filmvégi félóra konkrétan filmtörténelem. Egyébként a 4. hely egyáltalán nem rossz helyezés, mert sikerült 10 MCU filmet megelőznie!

 

3. Amerika Kapitány: Polgárháború (2016)

large_large_5n20rqurev5cndcmjhvuzhpocnc.jpg

Nem mennék bele a részletekbe a filmmel kapcsolatban, mert korábban írtam róla egy kritikát (ITT), szóval most nagyon rövid leszek. Itt mutatkozik meg leginkább az MCU ereje! Az elmúlt több mint 10 film alatt nem csak megismertük a filmben lévő karakterek egy részét, de láthattuk a karakterüknek a fejlődését. Láthattuk hogyan lett a nagyképű Playboy Tony Stark-ből egy felelősség teljes, a hibáit elismerő és változásokat akaró személlyé, aki a nagyobb jó érdekében képes bármit feladni vagy felvenni a harcot, csak azért, hogy segítsen az embereknek. A forgatókönyv a Bosszúállók: Ultron korához képest már sokkal összeszedettebb volt, minden karakternek meg volt a maga pillanata, az új karaktereket is sikerült nagyon jól bemutatniuk, akik nem vesztek el a tömegben, hanem kivették a részüket a történetben. Öszntén, ha a 10 éves énemnek mondta volna valaki, hogy 10-12 év múlva látni fogok egy ilyen filmet biztosan nem hittem volna neki. Egy sokkal komolyabban gondolt, mégis szórakoztató és emlékezetes képregényfilm a legjobbik fajtából, amit a műfaj nyújthat!

 

2. Vasember (2008)

ironmanposter.JPG

Azonban ne felejtsük el az első Vasember filmet, ami mindent elindított. Nagyon sokan elfelejtették, hogy a Vasember előtt a Marvel képregény filmek nem igazán arattak sikert. Persze ott volt Pókember és az X-MEN, de voltak olyanok is, mint például a két Fantasztikus 4-es film, Daredevil, Elektra, a 2003-as Hulk, a Megtorló és még sorolhatnám. Azonban a Vasember a korábbi filmekkel ellentétben sokkal földhözragadtabb és sötétebb eredet történettel vezette be az embereket egy új korszakba. A film elsőfele konkrétan nem is érződik igazán képregényfilmnek, hanem egy komolyabb drámának, azonban amikor beütnek az akciók a későbbi filmekkel ellentétben nincsenek poénkodások, hanem amikor harcolnak azt komolyan kell gondolni. Tony Stark eredetének az elmesélése olyan sikeres formula lett, hogy nem egy Marvel film (Hangya, Doctor Starge) konkrétan leutánozta ezt a konepciót. Az első film annyira jó lett, hogy a folytatások soha nem tudták megközelíteni ugyan azt a színvonalat. A film utáni stáblistás jelenet pedig konkrétan filmtörténelmet írt! Az egyetlen ok, amiért sokan megfeledkeztek erről a filmről, az a Sötét lovag megjelenése volt, ami nem csak minden idők egyik legjobb képregényfilmje, de a legjobb filmek között tartják számon. 

 

1. Amerika Kapitány: Tél katonája

cap_2_poster_1.jpg

A régebbi olvasóim szerintem nem lepődtek meg azon, hogy a 2. Amerika Kapitány került az első helyre. Fordulatokban gazdak Bourne stílusú paranoia/thriller a jobbik fajtából, ami nem felejtett el egy látványos és szórakoztató akció mozi lenni. Azért lett ez a film számomra a kedvencem, mert szerintem messze ebben a filmben lett a sztori a legjobban kibontva és végigvezetve. A lista többi filmjével szemben, amik inkább csak szórakoztató Blockbusterek voltak. Ha túl sokszor nézünk meg a poénok és a viccek egy idő után sajnos már nem lesznek viccesek, a filmek története pedig nem rendelkezik elég krafttal, hogy a 10. megnézés után érdekeljenek minket a látottak. Itt viszont akárhányszor kezdem el nézni a filmet vagy véletlenül megtalálom valamelyik TV csatornán azonnal magával ragad és ott tart a stáblista végéig. Az akciók pedig sokkal földhözragadtabbak a korábbi filmekhez képest, mert sokkal több, valódi kaszkadőr mutatvanyt hajtottak végre, nem számítógéppel csináltak meg egy kocsi robbanást. A SHIELD TV sorozat után ez a film enged leginkább be a Marvel világának a kém munkálataiba. A korábbi filmekben a SHIELD számomra csak egy név volt, ami éppenséggel nem volt sem a CIA, sem az FBI. Itt viszont megtudjuk, hogy az átlag irodakukacok is képesek fegyvert ragadni és megvédeni a hazájukat. Nagyon jó döntés volt a Disney részéről, hogy a Russó testvérek készíthették el a Polgárháborút és kíváncsian várom, hogy az utolsó, kétrészes Bosszúállók filmből mit fognak kihozni.

 

Ennyi lett volna a listám! Egyetértetek velem? Ha nem akkor írjátok le a saját listátokat! 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr2812385243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2017.03.29. 19:16:46

Nagyon jó lista, s egy kivételével mind egyetértek.

Az egyetlen, amivel nem értek annyira egyet, az a Vasember film volt. Nálam a Thor illetve az Amerika Kapitány Az Első Bosszúálló lett volna helyette. De így is jó lista.

Lesz majd olyan lista, ami nem Univerzumos, hanem különálló, mint pl a Deedpool vagy a Pókember filmek?

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.03.29. 19:23:42

@Mangekyo22: Természetesen lesznek, de most indulok a Logan-re! :D
CinemaLion
süti beállítások módosítása