CinemaLion

2018. szeptember 01. 04:00 - Tomlion

Filmes napló: 2018 Augusztus

Sziasztok, újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. Ez a hónap már minden tekintetben, videó készítés és film nézés szempontjából sokkal hálásabb volt minden tekintetben. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

bye_summer.jpg

Bosszúállók: Végtelen háború 10/10 X

Mission: Impossible 6. - Utóhatás 10/9 (Ez a film egyszerűen a padlóra küldött! A sztori lehet, hogy elsőre sablonosnak tűnhet, de annyira jól van megírva,mert nem kezeli idiótának a nézőket, nagyon jó a feszültség teremtésben és az esetleges fordulatokat nyílt titokként kezeli, aminek köszönhetően képben vagyunk a sztorival és rájöhetünk a csavarokra. Az akciók pedig észveszejtőek!!! Ami, mindent Tom Cruise bevállalt számítógépes trükkök nélkül az valami félelmetes! Igazi motoros/autós/helikopteres üldözések, elképesztő párharcok stb... stb... Simán esélyes az év legjobb akció filmje címre!)

Only the Brave 10/9 (A film egy arizonai elit tűzoltócsapat történetét dolgozza fel, akiknek feladata a környékbeli pusztító erdőtüzek kordában tartása volt. Mivel egy megtörtént eset feldolgozásáról van szó, könnyű utánakeresni a részleteknek, mégis azt tanácsolom, hogy mindenki hozzám hasonlóan teljesen vakon, előzetes információk nélkül kezdjen neki a filmnek, mert így tényleg jobban át tudjuk érezni a film drámai ívét, ha végigkövetjük a csapat és az egyes tagok életét, a sikereiket és a kudarcélményeiket. Egyesek családot alapítanak, mások örökifjú agglegények maradnak, de munkájuk miatt a veszély és a halál lehetősége ott lebeg a fejük fölött, mint egy nagy viharfelhő, ami bármikor lecsaphat rájuk. A remek szereposztásnak, a kidolgozott látványvilágnak, az egyszerű párbeszédeknek és a képekhez lazán kapcsolódó zenei betéteknek köszönhetően teljesen átjönnek a film üzenetei, mert több is van belőlük. Ez mindenképpen a tavalyi év egyik legjobb filmje!)

7kdktqflxwuuov40udsqobt0atk.jpg

Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel 10/8

Vakondok 4 - Végigjátszás 10/9 (Egy magyar indi dokumentumfilm a magyar videojáték fejlesztés történetéről a 80-as évek, 90-es évek időszakából. Nagyon informatikus, látványos doksi, amit ITT megtudtok tekinteni!)

Sírok között - Noir 10/9 X, LN (Erről a filmről készítettem egy fekete-fehér "Noir" verziót, mert a filmről írt kritikámban ITT megírtam, hogy jobban működött volna ebben a stílusban. Elkészítettem és a legnagyobb meglepetésemre minden várakozásomat felül múlta ez a változat. Akit érdekel ez a verzió IDE kattintva megtekinthetitek!) 

A világ összes pénze 10/7 (A nagyon problematikus háttere miatt megnéztem és alapjáraton egy érdekes, de nagyon felejthető film volt. Egynek viszont nagyon jó volt, összegészében nem bántam meg a megnézését!)

Spacey vs Plummer

maxresdefault_18.jpg

Xtro 10/6 (Egy mikro költségvetésű horror film gyenge színészi alakításokkal, azonban nagyon egyedi vizuális megvalósításokkal néhány nagyon durva jelenettel, amik örökre bevésődtek az emlékezetembe!) 

A kicsi kocsi újra a régi 10/7 X (Gyerekként a "Kicsi kocsi" szérián nőttem fel, így természetesen ez a film is közel áll a szívemhez, hiába az eredeti 1968-as film remake-je egy TV film költségvetésével, egy nagyon szerethető alkotás, amit a 2005-ös Lindsay Lohan-es filmre ezt már nem tudom elmondani.)

Szöktetés a pokolból 10/8 (Egy nagyon szerethető és vicces horror vígjáték/paródia, aminek az a legnagyobb hibája, hogy egy PG-13-as vér és káromkodás mentes kifigurázása a 80-as évek nagy Slasher filmjeinek. Nagyon érdekes koncepció rengetek emlékezetes jelenettel, remek rendezéssel, aminek az érzelmi része is kifejezetten erős volt. A szememben viszont hiányzik az a bizonyos plusz, ami a "Tucker & Dale vs Evil" című filmben fellelhető volt, és nem elsősorban az "R"-es besorolásra gondolok, hanem a picit ízlésesebb utalások más filmekre meg horror klisékre, mert ott sokkal organikusabban lettek a film történetébe beillesztve.)

final-girls-poster-1280jpg-9b2bf4_1280w.jpg

Speed Racer 10/9 X (A filmről készített bemutatómat ITT megnézhetitek!)

Paddington 2. 10/10 X (A moziban is nagyon tetszett ez az alkotás, de... Azt a mindenit, annyira szerethető kis filmecske! Hamarosan többet fogtok róla hallani egy videóban!)

Cobra 10/4 (Ez a film számomra úgy volt egy csalódás, hogy egy ostoba trash filmre számítottam. Mégis rohadtul komolyan gondolta magát, Stallone egy direkt menő karaktert írt magának, a film pedig hiába 83 perc... 2 órásnak érződik!!!)

Surviving Edged Weapons 10/9 (A Red Letter Media című csatornán találtam rá erre a filmre és a videójuk hatására néztem meg és nem kellett csalódnom benne. Egy, direkt a rendőröknek készített 80-as évekbeli önvédelmi videó, ami meglepően igényesen van nem egy jelenete megrendezve, közepes színészi alakítással valódi rendőrök részéről a rekreált jelenetekben, de az interjúkban a saját, néhol szívszorító történeteiket mesélik el. Ez a videó rendkívül informatikus, valamint nagyon naturalista, mert ebben itt bizonyos időn közönként láthatunk igazi sebhelyeket és holttesteket, ez miatt nem tudom ajánlani a gyenge idegzetű nézőknek, mert ez tényleg egy rendőröknek készített kiképzési videó volt.)

rlmedged.jpg

Idiokrácia - Hülyék Paradicsoma 10/8 (Egy meglepően intelligens szatíra a mai társadalom helyzetéről elképesztően ostoba, de szórakoztató jelenetekkel, ami rögtön a legelső jelenetével le vett a lábamról!)

Szünet - Nincs több suli 10/8 X (A Disney sorozat "befejező" TV filmje, amit felnőtt fejjel egy teljesen más élmény volt újra megnézni. Mostanra sikerült megértenem azt, amit gyerekként a szereplőkhöz hasonlóan nem értettem... Hiányzik a gyerekkor és a nyári szünet gondtalan örömei!)

Ready Player One 10/8 X (Ready Player One = FUN... De nem a Disney féle minden 30 másodpercben kell lennie egy poénnak fajtájú poénkodós baromság, hanem önmagát komolyan gondoló FUN amiben tényleg voltak oda illő vicces elemek! Az újranézése pedig ismételten egy nagyon jó élmény volt és több utalást sikerült ez alkalommal is észrevennem, ami az első megtekintés után elkerülte a figyelmemet.)

Upgrade 10/8 (Sajnálatos, hogy nem adták a magyar mozik, mert a minimál költségvetés ellenére egy nagyon érdekes, látványos és brutális film elképesztő akció jelenetekkel és egy nagyon jó főszereplővel!)

szmk_upgrade_1.jpg

Detective Conan Film 1. - Bomba a felhőkarcolóban 10/7 X (A sorozatról készített videóm elkészítése meghozta a kedvemet, hogy újra megnézzem ezt a filmet. Még évekkel ezelőtt, az Anime Manga Palota blogon írtam is róla még 2012-ben egy kritikát, amit ITT eltudtok olvasni!)

Barátom, Róbert Gida 10/6 (Lehet az új Paddington filmek nagyon magasra tették a lécet, mert hiába élveztem ezt a történetet, kétségtelen, hogy a túlzottan sötét nyitány miatt nem egy többször nézős. Ellenben Micimackó és a többiek, meg amit képviselnek, még mindig működik!)

Space Jam - Zűr az űrben 10/7 X (Egy igazi nosztalgia bomba, ami nem lesz számomra jobb a többszöri megnézések során, mert a legnagyobb meglepetésemre a 2003-as Bolodos Dallamok film egy picit hűbb és viccesebb volt, az eredeti karakterek szellemisége szempontjából. Ennek ellenére ez egy megunhatatlan rossz film minden idők egyik legjobb filmes soundtrack-jével!)

Peanuts Film 10/9 X (A filmről készített bemutatómat ITT megnézhetitek!)

Meet the Feebles 10/7 (Egy sötét hangulatú Báb film ahol a karakterek egyáltalán nem szimpatikusak (1-2 kivételével), akik drogoznak, szexuális kapcsolatot létesítenek egymással, ahol a humor nagyon abszurd és undorító, mégis egy karikatúrába álcázott kőkemény dráma, ami egy tragikus történet mesél el egy híres énekesnő felemelkedéséről és bukásáról, Peter Jackson rendezésében, amit egyáltalán nem öröm megnézni, nem lesz jó kedve annak, aki megtekinti, mert ez nem egy szórakoztató vígjáték. Mégis azt kell erre a filmre mondanom... Látni kell! Ez egy olyan élmény, amit nem felejt el egy könnyen, aki megnézi.)

7ahy6vorywm3cu7gs.jpeg

Hurrá, van bérgyilkosunk! 10/5 (Egy ígéretesnek induló western vígjáték, ami a végére sajnos darabjaira hullott, sajnos nem a szórakoztató formában. Kétségtelen, hogy voltak vicces jelenetei, de őszintén mára alig emlékszem belőle valamire, annyira egy felejthető alkotás volt sajnos.)

Terminátor - Megváltás 10/6 X (Majdnem 9 év után néztem újra és olyan amilyennek emlékeztem. Egy nagyon jól öregedett látvánnyal és egy kifejezetten jó rendezéssel rendelkező felejthető, átgondolatlan, erőszakmentes (PG-13), unalmas, valamint fölösleges epizódja a szériának, amiben az a szomorú, hogy objektíve még mindig a 3. legjobb Terminátor rész az eddigiek közül, ami viszont nem egy nagy teljesítmény a "Gépek lázadása" és a szörnyű "Genisys" után! Ebből a filmből is lesz egy bemutató, ha már az eddigiekről is készítettem.)

Mayhem 10/9 X (A Mayhem egy olyan film, amilyennek "A Belko kísérlet"-nek kellett volna lennie. Egy komolyan egyáltalán nem gondolt "Battle Royale" stílusú film, aminek az-az elsődleges célja, hogy egy agykikapcsolós szórakozást nyújtson a nézőnek. Egy picit sem kell gondolkodni az alapszituáción, egyszerűen élvezni kell a remek rendezést és látottakat, hogy egy vírus hatására egy irodaház dolgozói a bennük lévő feszültség miatt mindenkit megölnek, akit utálnak és az útjukba kerülnek. Nagyon régen éreztem már azt egy film megnézése után, hogy felszabadultnak éreztem magamat, mint egy forró zuhany után, annyira katartikus volt az élmény, amit nyújtott, mégsem lett egy ízléstelen csak a trancsírra fókuszált alkotás, mert meglepően visszafogott e-tekintetben, inkább megmutatja, hogy ha nem vagy boldog a környezetedben ne legyél egy nyápic és állj ki magadért és változtass az életstílusodon.)

steven-yeun-mayhem.jpg

Gerald's Game 10/8 (A film elsősorban egy karakterdrámával ötvözött thriller, ami elsősorban a hangulatával alkot feszültséget, nem pedig olcsó Jumpscare-ekkel próbál ilyesztegetni minket, aminek Én személy szerint nagyon hálás voltam. Egyedül talán a befejezés volt a film azon része, amit egy picit túl magyaráztak a kelleténél, mégis a Gerlad's Game egy nagyon jó alapötlet nagyon jól megrendezve, nagyszerű színészekkel előadott horrorfilm, ami mindenképpen megérdemel egy megnézést!)

MEG - Az őscápa 10/6 (Jason Statham egy Megalodon-al veszi fel a harcot... Természetes, hogy egy szórakoztató baromság lesz a végeredmény. Azonban ebben a műfajban számomra nagy valószínűséggel a Rampage lesz hosszú ideig a favorit, főleg a vér és trancsír hiánya miatt, de ez a film sem panaszkodhat a remek látványvilágának és szórakoztató akciójelenetei miatt. Egy tökéletes film volt befejezni az idei nyári moziszezont!)

meg_ver3_xlg.jpg

Címkék: Filmes napló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr8014214535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása