CinemaLion

2019. április 01. 06:00 - Tomlion

Filmes napló: 2019 Március

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek. A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!
0_fcqgjpvdp2gtdoyq.jpg

Várj, míg sötét lesz 10/9 (Egy nagyon szórakoztató és feszült, picit Hitchcock-ra hajazó thriller, ami az akkori időkhöz viszonyítva egy nagyon ambiciózus koncepció lehetett.)

Spring Breakers - Csajok szabadon 10/6 (Az első felében még nem tudtam, hogy ez egy művészfilm, emiatt nem működött. De miután megtudtam, hogy egy sokkal rétegeltebb filmről van szó már jobban tudtam értékelni a látottakat, de még így is azt kell mondanom, hogy szükséges egy második megnézés, hogy tudjam tetszett-e a film vagy nem!)

Vice 10/7 (Bírtam, de az esetek 70%-ában fogalmam sem volt arról miről is szólt, mert nagyon nem vágom az amerikai politikát. Ezért volt a második fele számomra erősebb. Élvezetes, emlékezetes pillanatokkal, de nekem egy picit kevés, egy "Sztálin halála" emlékezetesebb volt.)

A kedvenc 10/8 (Egy bitang erős dráma, remek színészekkel és szerintem a legjobb humorral a rendező korábbi filmjeihez képest. A tánc jelenetnél viszont a panaszt egy picit sem értem.)

Pleasantville 10/8 (Egy nagyon kellemes, általam még nem látott és elgondolkodtató történet, ami sokkal mélyebb, mint elsőnek gondoltam volna.)

pleasantville-reese-witherspoon-tobey-maguire-900x474.jpg

Game Over, Man! 10/1 (A pillanat, amikor rájössz, hogy amit láttál, az rosszabb, mint a Kim Possible vagy a Diána és Vilma TV filmek... Szóhoz se jutok!!!)

Alita: A harc angyala 10/7 (A tucat látvány filmekkel ellentétben ebben volt annyi eredetiség, de volt sok BADASS akció, amik nem lettek elviccelődve, hanem nagyon is komolyan vette magát, ami frissítőnek hatott. A főszereplő nagyon jó volt, de az összes mellékszereplő csak a stáb többi részét képezték, nem érdekeltek annyira, a szerelmi szál pedig összegészében gyenge, hiába volt ezzel kapocslatban egy remek jelenet a végén!)

Assassination Nation 10/5 (Egy nagyon hangos, öncélú film olyan témákról, amikről az elmúlt kb. 10 évben már láthattunk sokkal jobban felépített, egyben szórakoztató szatírákat is. Amilyen sokat kellett várnom a megnézésére, ahhoz képest egy hatalmas csalódásként értem meg!)

Guerilla 10/7 (Egy csendes és szép film a természet szépségeiről, és a háború borzalmairól, fiatal, de nagyon jó színészekkel és egy nagyon erős utolsó harmaddal. A rendezővel a közös beszélgetés pedig nagyon informatikus és szenvedélyes volt a részéről, amit csak dicsérni lehet!)

1849.jpg

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta 10/8 X (Ez alkalommal most magyar szinkronnal néztem meg, és továbbra is egy nagyon szórakoztató gyerekfilm!)

T-34 10/8 (Egy kicsit régi módi, a 90-es évek háborús filmjeire emlékeztető orosz film, picit túlzó, de elképesztő akció jelenetekkel nagyszerű zenével párosítva, ami néha megidézte bennem a World of Tanks játékot. Egy igazi kellemes meglepetés!)

Meglógtam a Ferrarival 10/6 (Szeretem azt a kevés John Hughes filmet, amit láttam, de EZ nagyon erőltetett volt!!! Voltak vicces pillanatai, de inkább volt frusztráló, mint kedves és szórakoztató, ahol megpróbált egy mondanivalóval elgondolkodtatni, de ennél a filmnél számomra nem működött. Mégis egy kult filmnek számít, ami nekem egyszerűen egy rejtély.)

ferris-buellers-day-off-2.jpg

Madagaszkár 10/7 X (A közönség reakciós videó miatt, amit ITT nézhettek meg, újra megnéztem a filmet, és hiába számít objektíve egy uncsi és béna filmnek, számomra egy igazi nosztalgia bomba!)

Marvel kapitány 10/5 (Ez a film arra jó volt, hogy felértékelje nálam a Wonder Woman-t... Mégis mi a franc volt EZ???!!! Az Alita sokkal jobban kezelte a hasonló témáját, mint ez a vacak! Picit aggódok a Végjáték miatt.)

Daft Punk's Interstella 5555. 10/7 (Egyike az utolsó klasszikus rajzos anime filmeknek és ez nagyon elszomorít. Maga a film érdekes és egy álomszerű hangulattal rendelkezik, ami egyszerű sztorival és karakterekkel rendelkezik, amit viszont jól ad elő a zenével!)

685c5f109bd98d58024b011bd576fb19ffa24a42_hq.jpg

Ragadozók (1996) 10/7 (Egy klasszikusabb hangulatú kalandfilm, az első "Cápa" filmhez hasonló feszült jelenetekkel csak oroszlánokkal, ami egy picit klisés, de nagyon szórakoztató!!!)

A kíméletlen 10/6 (Sajnálatos, hogy ezt kell mondanom, de a remek színész és a kiváló, valamint autentikus hangulat ellenére ez a film semmilyen mértékben nem mozgatott meg!)

Triple Frontier 10/8 (Egy elsőnek sablonosnak tűnő kommandós/pénz rablós film, ami a sztori előre haladtával sokkal mélyebb lett, mint elsőnek gondoltam volna, emiatt frissnek éreződik. Persze a nagyszerű színészgárda is hozzá tett egy lapáttal, hogy ne egy "Renegátok" szintű felejthető hülyeség legyen! Sajnálatos, hogy 10 évvel korábban ez a film még be került volna a moziba, főleg egy ilyen erős sztár gárdával, de mára ilyen filmeket már csak online, a Netflix-en láthatunk, holott szívesen befizettem volna erre a filmre a nagy terem előnyeiért cserébe!)

f51ce6874488efdc2598c23fd5928719fa6d590a.jpg

A galaxis őrzői 10/9 X (Azon felül, hogy ezzel a filmmel ünnepeltem most meg, hogy James Gunn végül megrendezheti a Trilógiájának a záró darabját, egyszerre frissítő élmény volt a Marvel Kapitány után, ami megmutatta, ég és föld a különbség a jó és a közepes képregény filmek között!)

Bosszúállók: Végtelen háború - Audiokommentár 10/10 X (Egy rendkívül érdekes betekintést engedett a film elkészítésének, valamint a jelenetek felépítésének a nehézségeiről, ahol megtudhatjuk, mégis melyek voltak a legnagyobb akadályok, amiket le kellett küzdeniük! Csak ajánlani tudom a meghallgatását!)

G.I. Joe: The Movie 10/10 (Ennél királyabb film egyszerűen nem létezik a földkerekén! Elképesztő látvány és akciók a világ legrosszabb, egyben legjobb magyar szinkronjával!!! KOMMANDÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Apró mesék 10/10 (Egy műfajkeverék! Nagyszerű, mint egy autentikus film a háború utáni időszakról, remek, thriller, szerelmi történet, néha horrorisztikusan feszült jelenetekkel. Az új magyar filmek áradatában számomra Szász Atilla új filmje az, ami messze a legjobban tetszett és csak ajánlani tudom a moziban való megnézését!)

apr-e1550833880527.jpg

Vihar előtt 10/3 (Ez az a fajta rossz film, mint annak idején a "Book of Henry" volt... Egyszerűen lenyűgözött az a szintű hülyeség, amit egy érzelemmel teli történetként szerettek volna eladni! Az egész film gagyi volt, de az utolsó harmad már zseniálisan rossz!)

Hálózat 10/7 (Egy rendkívül erős és meglepő módon még mindig aktuális témáról szóló film, elképesztő színészi alakításokkal, ami viszont a második órájára sokat veszít az erejéből, de a szatírikus eleme továbbra is erős marad.)

Nagy durranás 2. 10/10 X

Komfortos mennyország 10/3 (Azért Peter Jackson-tól nem néztem volna ki, hogy egy ennyire művésziesnek ható értelmetlen hülyeséget hozzon össze!!! Nem mellesleg a krimi szál is hasznavehetetlen, mert bizony annak sincsen semmi értelme!)

Blame! (2017) 10/6 (Egyszerű karakterekkel és történettel rendelékező anime, ami a témájában nem mutat sok újat, de a látvány és a nagyszerű akció jeleneteknek köszönhetően azért elszórakoztatott, amíg tartott!)

1030513-polygon-pictures-bringing-tsutomu-niheis-blame-big-screen.jpg

Wheelman 10/8 (Egy rendkívül feszült és izgalmas film, ami egy autóban zajlik, egy kiváló főszereplővel a középpontban!)

Vitathatatlan 10/4 (Remélem a folytatások, amikben már Scott Adkins is szerepel bunyók tekintetében sokkal jobbak lesznek mert, ami itt volt egész egyszerűen minősíthetetlen. Sablon sztori, sablon karakterek, egyedül a nagyszerű Peter Falk volt jó benne!)

Dragged Across Concrete 10/9 (S. Craig Zahler sorra írja és rendezi azokat az alkotásait, amik a műfajok adta korlátok ellenére sorra mellőzik a kliséket. Ez a film sem kivétel ez alól! Klasszikus módon megrendezett, nagyon lassú, valamint két és fél óra hosszú, de remek dialógusokkal megáldott film, ami egy percig sem unalmas, mert építi a karaktereit, jobban megismerjük őket. Csupán egy jelenet van a filmben, ami egy picit alibi szagúnak érződött egy karakter sorsával kapcsolatban, amit messziről előre lehetett látni, de szerintem ez is volt annak a jelenetnek a lényege, hogy érzelmileg hatásosabb legyen. A korábbi filmjeihez hasonlóan ez az alkotás is megosztó lesz, amit hozzám hasonlóan sokan nagyon fognak szeretni vagy pedig utálni a döntései miatt, de az már biztos, hogy szépen lassan egyike lesz a kedvenc rendezőimnek!)

dragged-across-concrete-background-landscape-01-1920x1080.jpg

Mi 10/6 (Egy klasszikusabb hangulatú horror/thriller, mintha a 70-es években készült volna az összes előnyével... És hátrányaival együtt. Első fele nagyon élvezetes és feszült volt, míg a második fele érdekes, társadalom kritikában gazdag, meg sokszor átgondolatlan is, miután megpróbálja megmagyarázni a világát, ami csak több, indokolatlan kérdést vett fel, amire végképp nem volt szükség!)

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin 10/6 (Az eredeti 92-es filmhez a cím kivételével semmi köze nincs hozzá, így önmagában is lehet élvezni, bár túl sok újat nem mutat a műfajon belül, a befejezés pedig egy baromság volt! Nicolas Cage visszafogott, néha egy picit unott alakítást nyújtott, ami a vége fele szerencsére már kezdett emlékezetes lenni.)

Mom and Dad 10/7 (A Crank filmek egyik rendezőjének, Bryan Taylor-nak az új filmje, ami egy polgárpukkasztó, kicseszettül feszült trash film, ami felcseszi az embert, de rohadtul lehet izgulni rajta! Technikai szempontból kifogástalan, a Cage Rage pedig rohadt szórakoztató.)

hero_mom-dad-2018.png

Chicago 10/8 X (Újra megnéztem, és hiába nem érdemelte meg a 75. Oscar gála legjobb filmnek járó díját, szerintem egy nagyon szórakoztató musical, ahol a produkciós dizájnt, a kiváló vágást és a nagyszerű színészeket élvezni tudtam. Picit indokolatlanul volt kapkodós a sztori, de ez szerintem nem rontott semmit az élményen.)

The Dirt 10/9 (Egy mocskos, durva, izgalmas, és egy elképesztő együttes életét bemutató őszinte film, ami a Bohém Rapszódiával ellentétben, ez a film rögtön a nyitó képsoraiban megmutatja, hogy bizony ez nem egy gyerekeknek szóló zenés film lesz, mert itt bizony a szex, drog, erőszak, és a Rock and Roll vannak főszerepben, ahol az együttes összes tagjai emlékezetes és érdekes személyekből állnak, ahol a film mindenkire egyenlő mennyiségű játékidőt szán, senki nem veszi el senkitől a játékidőt, mert ez a film magáról az együttesről, az őrült és néhol tragikus életükről szól. A zenei montázsokkal vizuálisan képesek voltak az idő múlását jól érzékeltetni, maga a film nagyon pörgős, nincsen két óra hosszú, mégsem érződik, hogy kihagytak volna fontos részleteket, vagy túl nyújtanának érdektelen részeket. Egyedül a film legvége volt az, ahol bizonyos történet szálakon picit gyorsan mennek végig, de így is egy kifejezetten emlékezetes film volt egy olyan bandáról, akiket korábban nem ismertem. Az év egyik nagy meglepetése!)

the-dirt.jpg

Bad Boys II. 10/8 (Várjunk... Ez a film 38 ponton áll a Metascore-on? Tudom, hogy egy ostoba, hangos, sztereotíp Michael Bay akciófilm, de ez akkor is egy picit túlzás, mert rendezés, akciók és a színészek részéről még mindig ott van a szeren!)

Út a pokolba 10/4 (Egy szórakoztatónak ígérkező B filmes sztori, amivel a legnagyobb gond a szemmel látható alacsony költségvetés. Csalódás!)

Az utolsó pogány király 10/8 (Ez, bizony... EPIKUS volt!!!)

b881294871z_1_20180724075907_000_gsd10v17f_1-0.jpg

Címkék: Filmes napló
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr814730803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2019.04.01. 10:30:40

Ha ennyire tetszett a G.I Joe film akkor ajánlom, hogy nézd meg a HE-MAN élőszereplős filmet is Dolph Lundgren főszereplésével (Agyatlan, buta de piszkosul szórakoztató film ;) )

A Ragadozók egy érdekes film ugyanis egy megtörtént esemény alapján készült akárcsak a Cápa és így máris más szemmel nézi az ember a filmet.

Nagy Durranás filmek örök kedvencek, Az Interstella egy kultanime, A Mom and Dad pedig egy brutális slasher-be bújtatott társadalomkritika és Nic Cage illetve Selma Blair is remekül játszottak benne.

A Várj amíg sötét lesz pedig az a film amit minden horror rajongónak legalább egyszer meg kell néznie mert a Baby Jane mellett talán a másik olyan klasszikus a 60-as évekből ami akárcsak a jó bor egyre jobb lett az évek alatt és nem mellesleg Audrey Hepburn akkorát játszik benne, hogy az beszarás.
CinemaLion
süti beállítások módosítása