CinemaLion

2019. június 01. 07:24 - Tomlion

Filmes napló: 2019 Május

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek. A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

summer_cinema-1240x620.jpg 

Harc a Terra bolygóért 10/5 (Az a legbántóbb ebben a filmben, hogy érdekfeszítő a témája és érdekes kérdéseket vet fel, amit egy két és fél órás filmben sem lehetne mindent rendesen kibontani, de ez a film alig 70 perces, ami komolyan mondom az égvilágon semmire nem elég!)

M - Egy város keresi a gyilkost 10/6 (Egy meglepően aktuális témával foglalkozó társadalom kritika, ami miatt manapság is érdemes megnézni. Sajnos mai szemmel indokolatlanul hosszú, a színészi játék nem a legerősebb, a befejezés pedig egyenesen csalódás volt.)

Halloween (2018) 10/7 X (Második nézésre is egy nagyon kellemes Slasher volt, ami tényleg egy méltó folytatása az eredeti klasszikusnak. A 4. rész számomra még mindig jobban bejön, de az a film olyan szintű meglepetés volt, amit szerintem képtelenség replikálni.)

Vándorló föld 10/6 (Egy távol keleti látvány film, ami megidézi az amerikai katasztrófa filmek hangulatát a 90-es évekből. Egy ostoba, de marha szórakoztató akció film a világ egyik legelvetemültebb alapsztorijával, ahol az emberiség összefogott, hogy hajtóműveket építenek a Földön, amikkel eltolják magát a bolygót egy másik naprendszerbe! A sablon katasztrófa filmekhez hasonlóan a karakterek nagyon egyszerűek és sokszor egysíkúak, a látvány a Földfelszínén zajló részeken sokszor eléggé bénán festenek, de a nagy totálok és az űrben zajló részek lélegzetelállítóak, ami nem akar egy szórakoztató popcorn mozinál több lenni. Azt viszont meg kell említenem, hogy vannak benne, főleg a végén morálisan igen megkérdőjelezhető elemek, amik sokat rondítottak az összképen, a karakterek pedig nem olyan színesek, mint például egy Armageddon-ban, de maga az alapkoncepció olyan szinten elvetemült, hogy örülök magának a film létezésének, mert a mai Hollywood egyszerűen nem merne 100 millió dollárt áldozni egy ilyen filmre, ha nem egy sablon katasztrófa film, ahol nagy sztárok szerepelnek, akik pedig a költségvetés nagy részét felemésztik. Kellemes kis agyatlan őrültség, amit egy meleg nyári napon csak ajánlani tudok megnézésre!)

wandering-earth-netflix.jpg

Péntek 13: III. rész 10/3 (Ha szeretnétek egy picit is szórakozni rajta, akkor tekerjétek el az első órát, mert az égvilágon semmi nem történik addig, csupán az idegesítő szereplők -nem karakterek, mert az erős túlzás lenne- szenvednek. A 2. rész legalább alig volt 70 perces, de ez a film indokolatlanul lett 95 perces. Valamint a gyilkosságok sem emlékezetesek sajnos, mint reméltem, ilyen téren az első rész még mindig felmossa a padlót még a mai horrorok nagy részével is.)

Mestergyilkos (1972) 10/7 (Egy szórakoztató Charles Bronson thriller nagyon jó rendezéssel. Egyetlen bajom a befejezéssel volt, amit szerintem a béna 2011-es Remake jobban kezelt. De megnézésre ezt hamarabb tudom ajánlani, mint a Jason Statham-es adaptációt. Őszintén, arra a filmre a befejezésen kívül már nem is emlékszek!)

Hangosan dobogó szívek 10/7 (Egy nagyon csendes zenés film, aminek a főmozgató rugója egy apa-lánya kapcsolat nehézségeiről szól, amiből árad az a természetesség, amit a műfajon belül őszintén még nem látta. Nincs benne sok zene, értelem szerűen az alacsony költségvetés miatt, de a főtéma komolyan mondom majdnem egy hónap után is megmaradt a fejemben, aminek a videóját be is rakom ide, mert tényleg elképesztő!)

Pokémon - Pikachu, a detektív 10/7 (Egy nagyon... NAGYON aranyos, vicces és a legfontosabb, szerethető mozi, ami maximálisan tiszteletben tartja az eredeti alapanyagot, ami egy gyerekfilmnél már-már példa nélküli. A sztori egyszerű, Scooby-Doo mélységű rejtéllyel, amit a fiatalok is értékelni tudnak.)

A köd (1980) 10/8 (John Carpenter-nek nem lehetett könnyű dolga az első Halloween után, de "A köd"-nél atmoszferikusabb filmet látvány és zene régen láttam. A többi filmjéhez képest igaz nem olyan feszült, lassan indul be, de a második felére... WOW!)

Thelma és Louise 10/9 (Most nem azért, de mi a francot vártam eddig a megnézésével??? Scott, Zimmer meg természetesen a színészek a csúcson voltak, maga a történet és a karakterek pedig egyszerűen felejthetetlen!)

The Ranger (2018) 10/6 (Egy első filmes női rendező készítette ezt a szinte nulla költségvetésű, picit sablonos, de nagyon stílusos Slasher filmet. A karakterek egyszerűek és sablonosak, de közel nem olyan idegesítőek, mint például a Péntek 13 filmekben, ellenben a főszereplő karaktere kifejezetten érdekes és a színésznő is jó volt... De ennek a filmnek a sztárja nem más, mint a címszereplő parkőr aki, azt a rohadt!!! Úgy tudnám a legjobban jellemezni, mint egy pszichopata Ash az Evil Dead szériából, akinek még a hangja is nagyon hasonlít! Mint film nem egy kiemelkedő élmény, ellenben nagyon rövid, alig 80 perces és a második fele, amikor elbánik a fiatalokkal nagyon szórakoztató. Néha érezhető a minimál költségvetés, mert nem mindig kiemelkedőek a vér effektek és a trancsírok, de amit nyújt azt teljesen korrekt módon kezeli. Elsősorban a Slasher rajongóknak tudom ajánlani a megnézését, mert tényleg ritkán kapunk egy ennyire frissnek ható filmet a műfajon belül!)

the-ranger-ed-hurtz-novelization-detail.png

John Wick 2. felvonás 10/9 X (A harmadik rész előtt újra megnéztem, sajnos az elsőre nem volt időm, de továbbra is tartom, hogy annak ellenére, hogy sztori szinten az első az erősebb, mert jobban bevonz, addig a második világ építés és akciók terén egy kiemelkedőbb alkotás.)

John Wick 3. felvonás 10/8 (Mint minden folytatásnál, azért itt is volt bennem egy kis félsz, hogy méltó folytatás lesz-e ennek a szériának, és míg sokaknak kezd egyre túlzóbb lenni számomra továbbra is egy technikai csoda a széria legemlékezetesebb és legszórakoztatóbb akcióival. Főleg az első 20 perc, azt a rohadt! A sztori és a világ építés már kezd egyre komplikált lenni, bár egy rakás olyan kérdésre kaptam választ, amit az előző napon tettem fel magamnak a második rész újra nézése során, amik előtte fel sem merültek bennem. Ennek nagyon örültem, annak pedig végképp, hogy nem ez az utolsó alkalom, hogy láthattam Keanu Reeves-t ebben a szerepben, amit a moziba menet nem tudtam, így a befejezés sokakkal ellentétben számomra és a testvéremnek egy nagy királyság volt.)

Ördögi tréfa 10/1 (Egy unalmas sablon tenger, ami nem tudja, hogy komoly akart-e lenni vagy vicces. A főszereplő egy idióta fasz, az utolsó 30 perc pedig a legnagyobb szar, amit hónapok óta láttam. A magyar címnek pedig semmi értelme nincs!)

mv5bodyxogqwmjktnjbimc00zwq3ltkym2ytyjrmowe4nmjjogvixkeyxkfqcgdeqxvynti3mzkxnw_v1.jpg

Eddie, a sas 10/7 (Egy inspiráló sportfilm, ami sokszor át megy a fantasy kategóriába, hiába egy valós eseményt feldolgozó film... De annyira örülök annak, hogy létezik!!!)

Amerikai nindzsa 10/5 (A Filmbarátokkal együtt ez a film egy igazi földöntúli élmény volt! ITT megtudjátok nézni!)

Kurszk 10/7 (Egy szörnyen nyomasztó történet, amit emészteni kell. Picit sajnálom, hogy a családok szálával nagyon keveset foglalkozott, mert aki ismeri a sztorit az pontosan tudja, hogy az emelte volna ki a filmet a simán jó kategóriából, de a befejezés kárpótolt érte!)

Meghívás egy gyilkos vacsorára 10/8 (Egy nagyon szórakoztató és elvetemült krimi vígjáték, ami egyszerre egy remek kritika a sokak által szeretett krimi műfajra, aminek a végső poénját azok fogják igazán érteni és értékelni, akik olyan szinten szeretik a műfajt, mint Én! Peter Falk, mint nyomozó szerepben pedig számomra mindig egy garantált megnézést eredményez.)

murderbydeathdinnerwithtrumancapote.png

Péntek 13. IV. rész 10/3 (Most nem azért, de 3 film után arra számítottam végre jönnek az őrültebb dolgok, erre negyedjére is megcsinálták ugyan azt a filmet, ahol semmi nem történik!!! A Halloween filmeknek legalább a főszereplői érdekesebbek és szórakoztatóbbak voltak és folyamatosan megpróbáltak frissíteni a szérián, ami persze nem mindig működött, de akkor sem folyton ugyan azt a szart láttuk.)

Amerikai nindzsa 2: A leszámolás 10/4 (Rosszabb a film, de a Filmbarátok kommentárja most többet mentett rajta, mint az első filmen! Link ITT!)

Jimmy Neutron, a csodagyerek 10/7 (Soha nem értettem gyerekként miért tetszett annyira, de ma már tudom, hogy Steve Oedekerk dolgozott rajta, akinek köszönhetjük a Nekem8-at, az Ace Ventura filmeket meg a Minden6ó-t! De tény, hogy ez a produkció manapság nem kapna Oscar jelölést!)

Conan, a detektív Movie 21 - Vérvörös szerelmes levél 10/5 (Túl könnyű rejtély, fölösleges akciók és nagyon furán megszerkesztett történet, ami eddig nem igazán volt jellemző a Conan filmekre, ami sajnálatos. Maga az alap konfliktus pedig, amin építkezik a film egész egyszerűen fárasztó volt. Hatalmas csalódás!)

detective-conan-the-crimson-love-letter.jpg

Lake Bodom 10/8 (Ez egy Finn Slasher filmet, amit sajnálatosan nagyon kevesen ismernek, Én is csak német szinkronnal tudtam megnézni, mert másképpen nem tudtam magamnak beszerezni, holott ez a film több ismertséget érdemelne! A gond ennek a filmnek az ajánlásával, hogy túlzottan nem mehetek bele a részletekbe, a lényeg, hogy az operatőri munka, a rendezés kifogásolatlan, maguk a színészek is nagyon jók, de a történet sokkal mélyebb, mint elsőnek gondoltam volna, amit nem minden Slasher mondhat el magáról. Néha furcsálltam egyes elemeket, de szerencsére a legtöbb kérdésre választ kapunk, ami néha picit szájbarágós, mégis sokkal profibb alkotás egy átlag "Péntek 13" vagy "Köpök a sírodra" stílusú sablon horroroknál. Ha tehetitek nézzétek meg, mert össz-vissz csak 80 perc az egész, mégsem érződik túl rövidnek vagy hosszúnak!)

November (2017) 10/5 (Egy Észt horror film, ami nagy részt az ottani ismert nép történeteket veszi alapul. Vizuálisan egy elképesztő élmény, a narratíva viszont hiába lett akarattal ilyen, a "Roma"-hoz hasonlóan fura volt és emiatt idő pocsékolásnak éreztem egy picit. Ellen a humora olyan szinten abszurd volt, hogy néha rosszul éreztem magam, hogy nevetek rajta.)

Always Sunshine 10/6 (Egy remek alapkoncepcióval rendelkező film, ami az első felében mesterien kezelte a feszültséget... Majd a készítők nem tudtak befejezni a történetet. Picit csalódás, de a remek színészek miatt egyszer szerintem érdemes megnézni.)

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes 10/10 (Őszinte leszek, amikor ezt írom, hogy ennél elképesztőbb történetet már nagyon régen láttam, egy ennyire undorító, borzalmas emberről, mint Ted Buny-ról! Hallottam már a történetéról sztorikat, de ez volt az első alkalom, hogy láthattam a teljes sztorit. Nem is kell mondanom, mocskosul fel húzott ez a történet!)

tedd-bundy-tapes-netflix.jpg

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány 10/6 (Zack Efron remek, Lily Collins szintén, de maga a film olyan szintű konfliktusba helyezett engemet, amit régen tapasztaltam, mert önmagában nem rossz, de maga a történet annyival érdekesebb és borzalmasabb, mint ami kaptunk, hogy ezért kár érte! Elismerem a vakmerőségüket, hogy egy teljesen más szempontból kezelték ezt a történetet, de ez a sztori nem ilyen keveset érdemelt volna sajnos.)

Still/Born 10/6 (Egy sokat látott, nulla költségvetésű szellem horror, ami a főszereplője és az első kétharmada miatt nagyon hatásos volt. A végére viszont drasztikusan esett a forgatókönyv minősége a temérdek ostoba döntés miatt, de összegészében még mindig jobb a legtöbb stúdió horrornál!)

Climax 10/9 X (Néhány hónapja már megnéztem és otthon is egy ütős élmény volt, de bazd MOZIBAN!!! Ezt sem akarom egy ideig újra nézni! Továbbra is egy remek film, a tavalyi/idei év egyik legjobbja!)

climax_1.jpg

Címkék: Filmes napló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr5514873118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása