CinemaLion

2020. március 31. 17:44 - Tomlion

Filmes napló: 2020 Március (LAST UPDATE!)

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek... Legalábbis a blogomon utoljára! Sokat gondolkodtam ezen és sajnos abban a helyzetben találtam magamat, hogy az oldallal már hónapok óta nem annyit foglalkozok, mint amennyit szeretném. Azonban, mióta rendelkezem egy Twitter profillal, ahol rendszeresen írok aktuálisan látott filmekről, valamint a Filmnéző Podcast keretein belül is szoktunk beszélni filmekről, ahol részletesebben kifejtem az általam látott alkotásokról a véleményemet, mint itt, úgy érzem, hogy ez a hagyomány is elveszítette legalábbis számomra az értelmét. Mert ha láttam egy nagyon jó vagy rossz filmet, akkor a Podcast-en kibeszélem vagy csinálok róla egy bemutatót, aminek a szövegének megírása rengeteg időt vesz el. Azért is ma posztoltam ezt a bejegyzést, hogy ne tekintsétek Április elsejei tréfának! :D

ETTŐL FÜGGETLENÜL a bemutatóim folyamatosan posztolva lesznek ezen a felületen is, szóval nem leszek teljesen offline, csupán a videóim számára lesz ez a platform innentől kezdve elsődlegesen fenn tartva. A régi hűséges olvasóimnak pedig köszönöm ezt a 4 éves támogatás. Jöjjön tehát a márciusi hónapban látott filmek listája!

update3-970x546-1200x565.jpg

Pokémon - Az első film (amerikai verzió) 10/3 (Megnéztem német szinkronnal az amerikai verziót és rosszabb, mint amire emlékeztem. A 3. film szerintem köröket ver erre. Azonban utána olvastam az eredeti Japán verziónak, ami egy picit mélyebb filmnek tűnik, bár nem sokkal.)

Philadelphia 10/7 (Egy nagyon jó film kiváló alakításokkal, ami nagyon le van egyszerűsítve a mai standardokhoz képest, de maga az alap sztori nagyon érdekes és fontos film volt a 90-es években!) 

Kull, a hódító 10/3 (Egy ZS kategóriás Conan a barbár. Unalmas, béna, sajnos viccesnek sem mondanám, egy igazi időpocsékolás!)

Rock & Roll szamuráj 10/6 (Egy nulla költségvetésű poszt apokaliptikus agymenés, ami nagyon fura, nem mindig működik, néhol viszont meglepően vicces, plusz van egy király soundtrack-je! Bizonyos körökben kult filmnek számít, amit viszont megtudok érteni, hogy miért!)

Guns Akimbo 10/7 (Nem egy Crank, Golyózápor vagy Hardcore Henry, viszont túl kevés ilyen underground agymenést kapunk, ami sokszor volt idegesítő, de jobban szórakoztam rajta, mint olyan próbálkozásokon, mint pl. a Polar vagy sok hasonló film szeretett volna lenni!)

A fiú és a szörny 10/6 (A film első fele egyenesen hibátlan, azonban a második felére kezd a darabjaira hullani, a befejezés pedig egyáltalán nem tetszett, mert ellent mond a film teljes első felével. Élveztem, de így is csalódás!)

Fertőzés (2011) 10/9 (Azért félelmetes, hogy mennyire aktuális, egyben horrorisztikus ez a film. Sok tekintetében a Csernobil sorozatra emlékeztetett!)

Fido - Hasznos a zombi a háznál 10/8 (Nálam a cím önmagában megért egy megnézést és szerencsére nem okozott csalódást!)

The Chronicles of Riddick 10/3 (Nem akarom azt mondani, hogy retek volt, mert akkor a zöldséget sérteném meg azzal, hogy a filmhez hasonlítottam!)

Aranyeső Yuccában 10/9 X (Gyerekként kettő Western filmen nőttem fel. Ezen meg a "Volt egyszer egy vadnyugat"-on. Ennyi év elteltével is egy jó filmnek tartom, nem csak a humora, hanem színes karaterei miatt! Ennio Morricone zenéje pedig talán a legalul értékeltebb a munkásságából.)

Totoro  10/6

A vadon hercegnője 10/7

Porco Rosso 10/8 

Laputa - Az égi palota 10/9 

Nausika 10/8 

Földtenger varázslója 10/4 

Ezekről a filmekről beszéltünk a Filmnéző Podcast-ben, ahol a vendégünk nem más volt, mint BlackSheep a Baaad Movies-tól és a Filmbarátokból!

Viszem a bankot 10/6 (Egy tipikus véletlenek sorozatán alapuló vígjáték, ami sokszor nagyon vicces, máskor pedig rohadt idegesítő, megint máskor viszont nagyon fura. Bizarr film, amit örülök, hogy láttam, de egyszer bőven elég volt!)

Casablanca 10/5 (Tény, hogy korához képest érdekes a története és Humphrey Bogart mellet az utolsó kb. 30 perc nagyon jó... De a film többi része sok klasszikussal ellentétben nagyon rosszul öregedett!)

Speed 2. - Teljes gőzzel 10/5 (Egy rohadt szórakoztató rossz film, aminek az első fele nagyon szenvedős, de Willem Dafoe őrült alakítása, a gigászi látvány/finálé és a röhejes jelenetei miatt továbbra is csak szeretni tudom! 

Címkék: Filmes napló
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr515577442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madde16 2020.03.31. 20:53:17

Nagyon régen írtam ide, hiányolni fogom a havi filmes napló :( Viszont egy ideje követlek, mint a youtube, twitteren, és a podcasten is ;) Viszont valamikor küldem neked, egy Spermafióka filmet, remélem majd valamikor pótolod :D

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2020.03.31. 21:21:08

@madde16: Természetesen nincsen elfelejtve, csak mindig közbejött valami! ;)
CinemaLion
süti beállítások módosítása