CinemaLion

2016. november 25. 13:11 - Tomlion

A túlélő (2015) - Kritika

Nem! Ez nem a 2013-as Mark Wahlberg főszereplésével készült "A túlélő" kritikája, hanem a valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva ugyan azzal a címmel rendelkező kém/thriller a zombi irtó Milla Jovovich-al, és az EX James Bond, Pierce Brosnan főszereplésével. 

survivor_003.jpg

A külügyminisztérium munkatársa Kate Abbott (Milla Jovovich) új állást kap Londonban az amerikai nagykövetségen. Feladata, hogy megállítsa a terroristákat, akik a hírszerzők információi szerint az Államokba akarnak repülni. A nő két tűz között találja magát, ugyanis valakik felültették, mely miatt olyan bűntényekkel vádolják, melyeket nem követett el. A rossz fiúk fel is bérlik a világ legjobb bérgyilkosát Nash-t (Pierce Brosnan), és megkezdődik a gyilkos hajsza, mely során tisztáznia kell a saját nevét, és meg kell állítania egy nagyszabású terrorista akciót, melyet szilveszter éjjelén akarnak végrehajtani a Time Square-en.

survivor_still.jpg

Mielőtt belekezdenék elszeretném mondani, hogy a film címe miatt az elején azt hittem, hogy a 2013-as filmet fogom nézni. Szerintem most azt kérdezitek: "Ez hogyan lehetséges?" Úgy, hogy nem néztem korábban utána! Láttam a film címét és azt gondoltam, hogy: "Nagyszerű, úgy is idén jött ki Peter Berg új filmje a Mélytengeri pokol, ezért míg az nem jelenik meg DVD-n megnézem a korábbi filmjét!" Fogalmam sem volt arról, hogy létezik egy teljesen más stílusú B film is ugyan azzal a címmel. Mikor már legalább 10 perce ment a film, valamint Mila többet szerepelt a kelleténél felmerűlt bennem a gyanú, hogy egy rossz filmet kezdtem el nézni. Azonban nem voltam internet közelében, hogy ezt leellenőrízzem, de 20-25 perc után már biztos voltam abban, hogy ez bizony nem az a film. Ennek ellenére nem hagytam abba a nézését, mert valamilyen oknál fogva érdekelt a sztori. Nem azt mondom, hogy eredeti vagy, hogy a színészek annyira jók lennének, de egy Bourne copy-hoz képest nem tűnt annyira rossznak. Ha már felmerűltek a színészek...

A film egy nagyon alacsony 20 millió dolláros büdzséhez képest sikerült néhány ismertebb nevet behozni. Milla Jovovich egyáltalán nem a kedvencem, de mivel a (pocsék) Kaptár széria olyan sok pénzt hozott a konyhára valamilyen szinten logikusnak érzem, hogy Őt szerződtették a filmre. Természetesen itt sem annyira kiemelkedő az alakítása, de mivel nem egy érzéketlen, megállíthatatlan szuper embert kellett alakítania, hanem egy hús vér embert sokkal hitelesebb volt mint bármelyik Kaptár epizódban. Természetesen ettől még mindig nem lesz Oscar díjas az alakítása, de legalább örültem egy picikét annak, hogy nem akarja örökre ezeket a harcias amazonokat játszani. A másik ismertebb színész számomra Dylan McDermott volt, aki Kate egyik munkatársát, valamint segítőjét alakítja, akit sajnos nagyon ritkán látok filmekben (mert általában csak kisebb szerepeket vállal), de amikor látom mindig örülök, hogy ott van. Azonban mindenki elbújhat Pierce Brosnan elől. Nem tudom miért, de ez a csávó nagyon eltűnt, leginkább már kisebb mellékszerepeket vagy cameo-kat vállal el. Az utolsó nagyobbnak mondható dobása a nagyon félresikerült November Man volt. Nagyon kár érte, mert lehet, hogy itt nincsen túl sok szövege, sőt egyáltalán karaktere, azonban olyan karizmával rendelkezik, ami kiemeli ezt a tucat bérgyilkos szerepet a többi közül. Úgy tudom a legkönyebben körülírni, hogy: James Bond, mint rossz fiú!

maxresdefault_11.jpg

A film többi része pedig egészen meglepett. A felépítése, főleg az első fél óra az általam nagyon szeretett Orvlövész című filmnek az elejére emlékeztetett, a másik fele pedig egy gyengébb Bourne filmre. A filmnek van egy nagyon jó íve, valamint tempója, ami ha egyszer beindul, az a film végéig nem fog elereszteni. Tény, hogy sablon halmaz, kismilliószor láttuk már, de James McTeigue rendezése (aki a V, mint vérbosszú-t is rendezte) sikeresen egyben tartotta az egészet, főleg a korábbi (pocsék) filmjei után. Természetesen a CGI nagyon ritkán, 2-3 alkalommal feltűnik, hogy csúnyácska volt, de mivel ezek alig néhány pillanatig látszódnak nem zökkentett ki a filmből.

Összefoglalva:

Hihetetlen, hogy ezt mondom, de mivel nem tudtam, hogy ez a film egyáltalán létezik, valamint az internet hiány miatt nem tudtam utána nézni, mi a francot nézek, annál nagyobb meglepetés volt. Az 5.6-os IMDB pontszám és a 26-os Metascore biztosan eltántorítottak volna a megtekintésétől. Megnéztem és egy kellemes másfél órát töltöttem el vele. Egy tipikus egyszer nézős film, számomra mégis jobb volt, mint az idei JASON BOURNE (10/6 - 58%), ami tény és való, hogy nem egy Die Hard 5, mégis egy hatalmas csalódás volt, főleg a Bourne-hagyaték után!!! Ez egyszerűen... WOW!!!

Inkább ezt nézzétek meg, mint azt!

10/6 - 61%

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr7311997620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása