CinemaLion

2017. február 04. 18:42 - Tomlion

Trailer vélemények: Elrabolva TV sorozat

 Nem volt elég az Elbarmolva 3. "sikere" még több bőrt akartok lehúzni ebből a szériából? 

Már nagyon sokat beszéltem arról, hogy mennyire szeretem az első Elrabolva filmet, úgy hogy nem szeretném fölöslegesen elismételni magamat. A kedvenc filmem, a folytatások pedig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Azonban amikor megtudtam, hogy a Szállító-hoz hasonlóan a Taken-ből is készítenek egy TV sorozatot azonnal felment bennem a pumpa.

A sorozat állítólag egy 10 részes előzmény történet lesz, hogyan is szerezte meg Bryan Mills (Clive Standen) a "különleges képességei"-t. Ezzel a témával csak két gond van. Az egyik, a kisebbik gondom, hogy egy olyan karakternek csinálnak egy előzmény történetet, aki valójában nem annyira érdekes, mint sokan hiszik. Úgy értem Bryan Mills számomra Liam Neeson volt és kész! Egy igazi BADASS, akivel nem jó újjat húzni, és kiválló a munkájában, aki az első filmben kiderült, a lányáért bármit képes megcsinálni. Ez a karakter ábrázolás emlékeztet benneteket valakire (sorozat nézők előnyben)? Ez nem más, mint Jack Bauer karaktere a 24-ből. Az első Elrabolva filmben több olyan jellem vonása és cselekedete van Bryan-nek, mint Jack-nek volt a sorozatban. Ez nem egy rossz dolog, mert Liam Neeson egy olyan jó színész, aki annyi mélységet és tartalmat tudott adni a karakterének 90 perc alatt, mint Kiefer Sutherland 9 évad alatt. Te jó ég, még a lányaiknak is ugyan az a neve (Kim)!!!

death_battle_idea_37_by_thaemperor2000-d632n5u.jpg

Azonban Bryan karakterének nincsen olyan mélysége és titokzatossága ahhoz, hogy egy teljes sorozatot lehessen az életéből csinálni. Összehasonlítás képpen John Wick nem csak egy sokkal érdekesebb karakter, de a világ, ahol él egy olyan tartalmat nyújthat, ami sokak számára érdekes lehet.

hqdefault_2.jpg

A másik, a nagyobb bajom, hogy ez egyértelműen egy fölösleges pénz lehúzás Luc Besson részéről, aki képes az utolsó centet is kifacsarni ebből a siker szériából, mint ahogyan a Szállító-val is tette. Úgy értem az előzetesben Bluckbuster-nek emlegetik a film szériát! Most valljuk be ez a film széria, főleg az első rész nem a nagyközönségnek szólt. Egy kis költségvetésű meglepően király és érzelemben gazdag film volt, amiről mindenki azt hitte (főleg a készítők), hogy a film hatalmasat fog bukni. A folytatások is csak azért készültek el, hogy az Elrabolva névnek köszönhetően legyárthassanak igazi középszintű filmeket, amikre az emberek nagy része el is ment, mint egy agyatlan Transformers vagy Halálos iramban filmre.

Az pedig mellékes, hogy a sorozat sztorija a mai világban fog játszódni, mert szerintem a készítőknek nem volt meg a költségvetése ahhoz, hogy a 70-es, 80-as évek hangulatát visszaidézzék, ahol Bryan a fiatal korát élhette meg (ha Liam Neeson életkorához viszonyítjuk). Persze, mert így rengeteg pénzt tudnak vele spórolni.

A koment szekciókban olvastam és örömmelt telt el az a tudat, hogy nagyon sokan a sorozat bukását szeretnék elérni, és hogy csak ez-az egy évad készüljön el. Lehet, hogy valamikor belenézek az első részbe és ha nem tetszik biztos nem nézem meg a többi epizódot sem és nagyon remélem nem készül több évad!

taken_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr612182700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása