CinemaLion

2017. szeptember 19. 12:51 - Tomlion

Top 10 Kedvenc folytatásom 2/1 (10-6)

Manapság a folytatások, remake-ek és reboot-ok korszakát éljük. Míg a letöbb folytatás csak a pénz reményében készülnek el néha napján előfordul, hogy a készítők az eredeti alapanyagból egy olyan filmet készítenek, amik nem csak tiszteletben tartják az eredeti filmnek a szellemiségét, de jobbak is lesznek, mint az eredeti alkotás. Ebben a bejegyzésben pedig a 10 kedvenc folytatásaim szerepelnek. Ha a ti kedvenc folytatásotok nincsen itt, akkor írjátok le a komment szekcióban mely filmeket ratátok volna be a listába!
best.png

FIGYELEM! Ebben a bejegyzésben most szigorúan a második epizódokkal foglalkozom, az olyan filmek, mint például egy Mad Max: Fury Road nem szerepel a listán, illetve az olyan folytatások sem, mint például a Cornetto Trilógiából a "Vaskabátok", mert az a film nem a "Haláli hullák hajnala" közvetlen folytatása, hanem egy önálló mű, amiben szintén szerepel egy Cornetto fagyi, semmi több.

10. Mad Max 2 - Az országúti harcos

Képtalálat a következőre: „mad max 2”

Az első rész népszerűvé tette a kis költségvetésű, posztapokaliptikus világban játszódó filmek műfaját. Azonban mi történik akkor, ha a készítők sokkal nagyobb költségvetéshez jutnak? Megszületik a Mad Max 2! Valóban megcsinált, zseniális akció jelenetek, egyszerű, mégis nagyszerűen (vizuálisan) elmesélt történet, nagyon jó casting. Kell ennél több egy jó folytatáshoz?

9. Evil Dead 2.

Képtalálat a következőre: „evil dead 2”

Az első részre úgy szoktam tekinteni, hogy ha az a film nem készül el, akkor soha nem kaptuk volna meg ezt a filmet. Ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor ez nem is folytatás, hanem az eredeti filmnek a remake-je nagyobb költségvetéssel, ami megáll a saját lábán, nem kell a korábbi film ismerete ahhoz, hogy megértsük a történetet. Az eredeti film egy hardcore, gusztustalan Torture Porn Horror volt szinte nulla történettel, nulla költségvetéssel, amit őszintén nekem néha nagyon nehéz volt nézni. Egyedül a produkciós része az a filmnek az, amit az első résznél nem csak elismertem, de tiszteltem is. A második rész viszont mindent a fejetetejére állított. Mert történet továbbra sincsen, viszont már van egy stílusa és egy konkrét műfaja. Horror Vígjáték! Azonban nem olyan vígjáték, mint egy Horrora akadva, hanem egy olyan film, ahol a Horror eleme van olyan erős, mint a vígjáték része. Ez pedig nem másnak köszönhető, mint a film főszereplőjének, a "legendás" Bruce Campbell-nek! Sam Raimi rendezése sem elhanyagolandó, ez kétségtelen, azonban ha Campbell-nek egyedül csak a komikus pillanatai lennének jók, de a drámaibb részeknél nem működne, akkor a film is darabjaira esne és csak a paródiája lenne az első résznek. Ez egy kegyetlenül félelmetes, vicces és felejthetetlen élmény, ami minden Horror rajongónak kötelező!

8. Kung Fu Panda 2.

 

kung_fu_panda_2_poster.jpg

A Dreamworks egy újabb szintre emelte a minőséget, sokkal sötétebb és komolyabban gondolt történetével, amire az első rész után nem számítottam. Egy új, félelmetes, mégis érdekes gonosz, aki nem a fizikai erejét használja a célja elérése érdekében, hanem egy fegyvert, aminek köszönhetően nem egy olyan tucat folytatást kaptunk, ahol Po-nak és a többieknek egy mégerősebb ellenféllel kell megküzdenie, mint ami az első részben volt. Sokkal többet megtudhatunk Po múltjával kapcsolatban, az első rész legunszinpatikusabb karakterét, Tigrist ebben a filmben nem csak megkedveltették velem, de konkrétan Ő lett a kedvenc karakterem a szériában, és újabb dolgokat tudunk meg a film világában látható harcművészettel kapcsolatban, az egész film pedig meglepő módon érzelmileg nagyon magával ragadó volt. Komolyan mondom az egyik jelenetet konkrétan majdnem megkönnyeztem, annyira jó volt az a szekvencia megrendezve. A finálé sem lett megismételve az első részből, hanem egy új szintre emelték az egészet. Nagyon sajnálom, hogy a 3. rész visszavett a sötét hangulatból és ismételten gyermek barát lett, mint az első rész, de szerencsére egy nagyszerű fináléval befejezték a Trilógiát... Állítólag, mert sajnos a Dreamworks nagyon szeretné folytatni a szériát, de ezek után szerintem nem kéne erőltetni. Nem szeretném, hogy ez a széria is úgy járjon, mint a Shrek vagy a Jégkorszak.

7. Toy Story 2.

Képtalálat a következőre: „Toy story 2”

A legjobb Dreamworks folytatás után jöjjön a legjobb Pixar folytatás! Az első rész forradalmi volt minden tekintetben és manapság nagyon nehéz elhinni, hogy eredetileg a Disney folytatásokhoz hasonlóan ez a film is egy direkt VHS-re/DVD-re készített film lett volna. Azonban a munkálatok végül olyan nagy volumenűek lettek, hogy a készítők végül megkapták a nagyobb költségvetést és moziba kerülhetett. Az egy zseniális megoldás volt, hogy a film nem ismételte meg az első részt, vagyis nem Buzz-t kellett ismételten megmenteni valamitől, hanem most Woody-t, akiről kiderül, hogy egyike a világ legritkább játékainak, amiért a gyűjtők több ezzer dollárt is megadnának. Az új karakterek is ugyan olyan ikonikusak és emlékezetsek, mint az első rész szereplői, a látvány rengeteget fejlődött az első részhez képest, a forgatókönyv pedig elsőosztályú. Nem hittem volna, hogy a 3. rész ezt a minőséget egyáltalán megfogja tudni közelíteni.

6. Pókember 2.

Képtalálat a következőre: „spiderman 2”

Egyik legjobb Marvel film, még a nagy képregényfilm dömping ellenére is! Ez a film mutatja meg a legjobban, hogy a mai képregényfilmek mennyire messze vannak az igazán jó filmektől minőség terén. Már rtikábban tudnak egy történetet elmesélni, inkább új karaktereket dobnak bele minden új filmbe, hogy a jövőben róluk is lehessen egy önálló filmet csinálni, ezzel tovább bővítve a Filmes Univerzumot. De néha ezek a filmek a sok új karakter bemutatásával elfelejtenek egy történetet jól elmesélni vagy a már meglévő karaktereik mélységét tovább bővíteni. Ezt csinálta a Pókember 2! Az első részben a karaktereket megismertük, a folytatásban pedig már a belső vívódásaikat kellett néznünk. Az a jelenet, amikor Peter bevallja May néninek, hogy miatta halt meg Ben bácsi egy olyan jelenet, amit manapság már nem láthatunk a képregényfilmekben. Nem mondanak minden jelenetben egy vicces vagy viccesnek szánt beszólást, nem csak a látványos akció jelenetekkel foglalkoztak, hanem elsőnek megismertük a karaktereknek a konfliktusait, majd az egy-másfél órás felvezető után olyan akció jeleneteket kapunk, amik nem csak látványosak, de érzelmileg is magával rántják a nézőt. Ez hiányzott például a Hazatérésből is! Az-az érzelmi löket, ami miatt izgulnom kellett volna a karakterekért. Dr. Otto Octavius pedig szerény véleményem szerint az egyik legalulértékeltebb filmes gonosz, akiről sajnálatos módon már szinte senki nem beszél, pedig a mostani Marvel gonoszok városokat/bolygókat és a saját végtagjaikat adnák oda, hogy olyan emlékezetesek legyenek, mint Doc Ock!

 

A 2. résszel pár napon belül jelentkezek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr7912877650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása