CinemaLion

2017. szeptember 21. 17:52 - Tomlion

Trailer vélemények: Jumanji 2. Welcome to the Jungle (2017)

 Őszintén... Kezdek bizakodni. De csak egy picit!

Egyáltalán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a második előzetes sokkal jobb volt, mint az első. Sokkal viccesebb volt, ami persze azt a veszélyt hordozza magában, hogy az összes jó poént már elsütötték, de közel nem érződik olyan kínosnak, mint a Baywatch előzetesei. Az alapkoncepció nem túlzottan eredeti, mert nagyon sok rajzfilmsorozatban (pl: Tündéri keresztszülők, Kim Possible) már láthattunk hasonló koncepciót, amik az epizód rövidsége miatt nagyon jól működtek, itt a hossz viszont gyilkos lehet, ha nem tudják érdekfeszítően előadni. Még nem találtam információt a játékidőt illetően, de ha kétórásra próbálják nyújtani, akkor nem fog működni a film, mint az új Baywatch. Egy vígjátéknak a 90-100 perc a tökéletes hossz arra, hogy pörgős legyen a tempó, röpködjenek a poénok, kikapcsoljuk az agyunkat. Viszont ha hosszú, nincsenek poénok és az akciók is felejthetőek, akkor már a film felénél sokat fogjuk nézegetni az óránkat.

A legnagyobb bajom pedig az, hogy ennek a filmnek miért kellett egy Jumanji folytatásnak lennie? Nem lehetett volna akkor egy Reboot vagy egy teljesen önálló mű? Neeeem, sok felnőt gyerek volt az első rész megjelenésekor és a nosztalgia faktor miatt azt hiszik a stúdió fejesek, hogy az emberek elfognak menni a filmre. Szerintem viszont pont a mai Gamer társadalom miatt bőven elég lett volna egy teljesen önálló, egyedi játékötlettel előállni, például egy Shooter-el, nem pedig egy kalandjátékkal. 

Képtalálat a következőre: „jumanji welcome to the jungle”

A látvány pedig pontosan olyan, mint amire számítottam. Az állatok szinte teljes egészében számítógépes trükkök lesznek és már most azt mondom, hogy a filmben sem fognak jobban kinézni, ez miatt pedig olyan gyorsan fog a látvány öregedni, mint az eredeti Jumanji-nál. Ott is, amiket nem számítógépes trükkökkel csináltak meg, hanem díszleteket és maszkokat, azok mind a mai napig helyt állnak, de a CGI egyáltalán nem.

Mindezek elenére azt tudom mondani, hogy ha nem tekintem a filmet egy Jumanji folytatásnak és egy önálló filmként tekintek rá az előzetese alapján nem tűnik annyria rossznak. Nem éreztem olyan utálatot az előzetes megnézése után, mint amit a 2016-os Szellemírtók előzetesnél. A színészek többször is bizonyítottak, hogy viccesek, a Johnson/Hart páros korábban is működött, az előzetesen többször is elmosolyodtam, és hiába érzek egy hatalmas nosztalgiát az eredeti film iránt az előzetese alapján nem utálom a filmet, ami már egy hatalmas pluszpont. Ki tudja, talán az év egyik legnagyobb meglepetése lesz belőle vagy pedig egy olyan rakás szar, mint a többi hasonló stílusban elkészített Requel (a Reboot és a Sequel szavak egybegyúrása), amit a Stúdió eröltet. Egyenlőre nem temetem a filmet!

Képtalálat a következőre: „jumanji welcome to the jungle”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr1112883900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása