CinemaLion

2019. május 01. 12:00 - Tomlion

Filmes napló: 2019 Április

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek. A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!
1001031.jpg

Calibre 10/8 (Ez az a fajta film, amiről sajnos semmit nem mondhatok el, mert akkor már elspoilerezném a film lényegi részét. A lényeg annyi, hogy konkrétan voltak alkalmak, hogy elfelejtettem lélegezni, annyira kicseszettül feszült és felejthetetlen volt ez a film!)

Vitathatatlan 2. 10/8 (Ezek után csak azt tudom mondani, hogy mindenki hagyja ki az első filmet, mert ez "A" tökéletes Remake ebből a sztoriból! Isten király, túlzó akciók és remek rendezés egy nagyon egyszerű, de működőképes sztorival!!!)

A csempész 10/7 (Rajtam kívül már sokan mondták, de ez tényleg egy nagyon kellemes, csendes filmecske egy nagyon érdekes alapsztorival egy érdektelen nyomozós szállal, de remek karakter pillanatokkal.)

the-mule-december-14-2018-clint-eastwood-41764151-960-480.jpg

Halloween 5. 10/4 (Egy igazi mélyrepülés az igazán kellemes meglepetést nyújtó 4. rész után! A filmről készített bemutatómat ITT nézhetitek meg!)

Én, Tonya 10/7 (Egy nagyon szórakoztató és érdekes film, remek színészekkel, ami egy ékes példája annak hogy az élet írja a legjobb történeteket. Picit sajnálom, hogy a lassan már sablonnak számító közönséghez beszélést alkalmazták a történet érdekesebbé tételéhez, ami itt nekem nem működött olyan jól, mint a "The Dirt"-nél! Ennek ellenére egy érdekes és durva film, amit egyszer mindenképpen érdemes megnézni.)

Vitathatatlan 3. 10/7 (Az előző rész után elmaradt a WOW faktor, valamint a sztori és a karakterek már közel nem volt olyan magával ragadó. A harcok is jók voltak de több volt a fölösleges gyorsítás és láthatóbbak voltak a hamis ütések sajnos. De így is jól szórakoztam rajta.)

perkylateindianhare-small.gif

Bosszúállók: Végtelen háború 10/10 (Filmdokival és Lehelel is egy igazi élmény volt ez a film! Hiába vannak szemmel láthatóan hibái, mint egy nagy költségvetésű Blockbuster még mindig a legjobbak közé sorolandó nálam, amit nehéz nem szeretni. Az új Star Wars csak szeretne ilyen jó lenni! A filmről készítettünk egy Audiokommentárt, amit ITT megtudtok hallgatni!)

Super Mario Bros. 10/2 (A Super Mario 64-ről készített videóm után Én kis naív úgy gondoltam ez egy tökéletes alkalom megnézni ezt a filmet, ami a történelem első videojáték adaptációja, ami csoda, hogy elkészült, mert a film elkészülésének a körülményei olyan szinten tragikus, mint a Rendőrakadémia 7-nek volt. Maga a film szar, de a kulisszák mögötti történetek egyszerűen elképesztő!)

Halloween 6 - Az átok beteljesül (Mozis) 10/3 (Ez a film egyszerűen már semmilyen tekintetben nem működött maximum, mint úgy egy béna trash film!)

Halloween 6. (Producer's Cut) 10/5 (Míg a mozis verzió elviselhetetlen, unalmas és tiszteletlen volt a korábbi filmekhez, addig ez a verzió hiába rendelkezik a másik vágás sok hibájával, még mindig egy követhetőbb és értelmesebb film, mint amit a mozi nézők kaptak anno. Érdekes bemutató lesz belőle!)

halloween_6_maledizione_di_michael_myers_recensione_film.png

Tomboló démonok 10/8 (Egy önfejű herceg felnövés története a királlyá váláshoz. Ehhez viszont egy zombi inváziót kell túlélnie és megvédenie a népét, ami leírva bénának érződhet, pedig nagyon jól működik! Kellemes meglepetés.)

Vitathatatlan 4. 10/9 (Messze a Boyca trilógia legjobb darabja, ami nem csak kiváló akciókkal, hanem egy meglepően érzelmes fináléval rendelkezik! Őszintén beszélek, amikor ezt mondom, hogy ezt a három filmet érdemes megnézni, mert a direkt DVD filmek között ezek az alkotások toronymagasan a legjobbak, azok közül, amiket láttam. Scott Adkins egy legenda!!!)

A következő 6 filmet egy Mozi maraton keretein belül láttam!

Instant család 10/7 (Egy igazán kellemes családi film, amiket a 90-es években rakással kaptunk, de az, hogy a mai gyenge stúdió vígjátékok között néha napján kapunk ilyesmiket is, olyankor egy picit megdobban a szívem.)

26344892.jpg

Hellboy (2019) 10/2 (Ez a mocsadék elérte nálam, hogy egy picit jobban értékeljem az új Predator filmet! Olyan szinten minősíthetetlenül szar, hogy már bánom, hogy nem néztem meg helyette az Aquaman-t! Méltetlen a Del Toro filmekre, méltatlan az eredeti képregényekre, egyszerűen förtelmes volt. Az egyik legrosszabb mozis élményem, amiben eddig részem volt!)

Pet sematary (2019) 10/6 (Sok újat nem mutat, de mint egy átlag stúdió horror teljesen korrekt volt, elszórakoztatott, amíg tartott, de az is biztos, hogy többet ezt a filmet sem fogom megnézni.)

Dermesztő hajsza 10/7 ("Az eltűnés sorrendjében" című film 95%-osan pontos, fölösleges Remake-je, amit ez esetben azért nézek el egy picit, mert ennek a filmnek ugyan az a rendezője, mint az eredetinek. A plusz jelenetek viszont fölöslegesek voltak és ha rám hallgattok az eredetit érdemesebb megnézni, mert ott leginkább olyan színészek szerepelnek, akiket korábban mé nem láttam, így könnyebben tudtam elfogadni a főszereplő bénaságait, míg a "Dermesztő hajszában" csak azt láttam, hogy Bryan Mills ugyan azt csinálja, mint eddig, csak bénázva, ami pedig kiölte nálam az illúziót egy picit! Nem rossz film, de fölösleges.)

coldpursuit1.jpg

Alita: A harc angyala 10/7 X (Továbbra is egy nagyon látványos és szórakoztató akció mozi sok hibával, de egy nagyon szerethető főhőssel, amit a Marvel csak irigyelhet!)

Túltolva 10/6 (Egy életérzést mutat be, ami sokszor értelmetlen és egy nagy hülyeség... De, ha az embert elkapja a hangulata, akkor jól tud rajta szórakozni, még ha nem is magán a filmen, de egyes jelenetein.)

Maraton vége.

Péntek 13. (1980) 10/4 (Míg rajtam kívül a fél világ Trónok harcát néz, addig Én Péntek 13-at, ahol Tom Savini mesteri munkája minimális szinten megmenti ezt a dögunalmas filmet, ahol viszont nem voltak idegesítő Jumpscare-ek. Ideje volt pótolni, de többet tuti nem nézem meg!)

mv5bzmexnjmzn2etntk0zs00mduxltgwmtqtnmzhzmfmyza0ogq3xkeyxkfqcgdeqxvymjuyndk2odc_v1_sx1777_cr0_0_1777_999_al.jpg

Destroyer (2018) 10/7 (Egy film, ami elsőnek egy sablon tengernek tűnik, mégis sokkal komplexebb és érzelmileg magával ragadóbb, mint gondoltam volna!)

A bűnös 10/9 X (Második alkalommal is egy remek film, a magyar szinkron pedig tényleg minőségi!)

Éjszakai őrség 10/4 (Túlzottan sok mindenről és karakterről szól ez a történet, ami hiába volt jól megrendezve egy idő után elveszítette a fonalat és már nem szólt semmiről. Picit az új Hellboy jutott róla az eszembe, ami nem pozitív! A folytatás sem érdekel ezek után!)

Köpök a sírodra (2010) 10/3 (Míg az első fele indokolatlanul lett túl nyújtva, addig maga a bosszú rész alig volt 25 perc és már indokolatlanul brutális és öncélú. A tavalyi "Bosszú" sokkal tisztelet tudóbban és szórakoztatóbban mesélt el egy hasonló sztorit karakter ívvel, ami a legfontosabb főleg egy ilyen filmnél!!!)

i-spit-on-your-grave-09.jpg

The Shape 10/7 (A Rob Zombie féle Halloween filmek, valamint a 20 évvel későbbnek a 80 perces rajongói vágása, ami kiküszöböli ezen filmek hatalmas hibáit, mint például Laurie és Michael családi szála teljesen ki lett vágva, a Rob Zombie filmek karakterei nem (annyira) idegesítőek, Michael eredet története szinte teljesen ki lett vágva, a H20-nak pedig az érdektelen első felét mellőzték a nagyszerű finálét kivéve! Az a különleges ebben a rajongói vágásban, hogy nem csak a narratíva lett megváltoztatva, hanem a filmek hangulata is azzal, hogy a színek mélyebbek lettek, valamint a Stranger Things sorozat zenéjét használták a filmek összekapcsolására, ami sokszor egész jól működött, ellenben a klasszikus Halloween dallamok csak nagyon ritkán hallhatóak sajnálatos módon. De akkor is egy elképesztő munka lehetett ez a projekt, mert néha új hangeffekteket is kellett kreálni ahhoz, hogy működjenek a jelenetek. Néha persze észre vehető, hogy hirtelen vágások történtek, de ez annyira nem zavaró. Nagy hátránya, hogy ez a film önmagában szerintem nem működik olyan jól azok számára, akik még nem látták a korábbi filmeket, de ha belegondolok ez a film pont a Halloween rajongóknak készült, akik egy ismerős, mégis egy új narratív élményben szeretnének részesülni, és ez a film ezt maximálisan nyújtani tudja. A filmet ITT tudjátok megtekinteni!)

Halloween 6. Producer's Cut 10/5 - Audiokommentár (Egy kifejezetten érdekes és informatív kommentár az eredeti történet forgatókönyvírója Daniel Farrands részéről és a korábbi filmek zeneszerzőjével Alan Howarth-al, aki a második résztől az összes addigi filmnek biztosította a zenéjét! A filmről készülő bemutatómra sok új infót is biztosított!)

Péntek 13: II. rész 10/5 (Picit szórakoztatóbb, és a legfontosabb, rövidebb -alig 70 perces- az első résznél. Egy tipikus egyszer nézős, de remélhetőleg a harmadik résztől jönnek a szórakoztatóbb epizódok.)

Ruben Brandt, a gyűjtő 10/5 (Elképesztő látványú és nyomasztó hangulatú, de nagyon zavaros, túlzottan művésziesre vett film, ami megpróbál egyszerre egy szórakoztató rablós film is lenni. Ez a két stílus pedig egyszerűen nem fér meg egymás mellet! Csalódás!)

21383246_e302b5cd66e1885e80fb8ae5862e4b81_wm.jpg

Bosszúállók: Végjáték 10/10 (Ilyen szintű epikusságot és érzelmi katarzist még soha nem éltem át moziban, aminek köszönhetően életem egyik legjobb mozis élményét nyújtotta. Történet és logika szempontjából szét lehetne szedni, de kivételesen a kritikusi énemet kidobtam az ablakon és ismét egy 14 éves tini voltam, aki élvezte ezt a nagyszerű lezárást, ami az összes nyitó hétvégi rekordott megdöntött, ami valószínűleg egy újabb 10 évig nem fog egy film sem megdönteni. A filmről készített Spoiler-es kibeszélőnket ITT meghallgathatjátok!)

22 July 10/7 (Egy olyan film, ami egész jól kiegészíti az Utoya című alkotást, de sokszor indokolatlanul volt hosszú, túl sok karaktert mozgat, holott külön-külön érdekesebb filmeket lehettek volna önmagukban, így viszont picit erőtlenek voltak az érdekfeszítőnek szánt karakter pillanatok)

22 mérföld 10/4 (A Filmbarátok Podcast kibeszélője erről a filmről felejthetetlen volt. Maga a film tényleg rém gáz volt, de az a fordulat bakker... Peter Berg te ennél sokkal jobb vagy!)

images_5.jpg

Címkék: Filmes napló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr8214795932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása