CinemaLion

2019. augusztus 01. 12:00 - Tomlion

Filmes napló: 2019 Július

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek. A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

blockbuster-quiz.png 

Rocketman 10/8 (Ha egy koncerttel ellentétben egy "egyszerű" ölelés több érzelmi katarzist nyújt számomra egy életrajzi zenés filmnél, akkor tudom, hogy amit láttam az különleges volt!)

Véres hármas 10/7 (Itt a sablon sztori és karakterek csak egy vázat nyújtanak arra, hogy remek verekedős jeleneteket kapjunk. Egy Tony Jaa vs Scott Adkins harcnál jobb ajánló levelet nem tudok mondani a megnézésére!)

Avengement 10/10 (A filmről készített ajánlómat ITT nézhetitek meg!)

The Toxic Avenger 10/7 (A film, ami nagy névvé tette a Troma stúdiót, ami a nulla költségvetésű trash filmek paradicsoma. Ennek a stúdiónak köszönhetjük, hogy olyan embereknek adott munkát, akik később nagy nevek lettek, mint pl: James Gunn, Trey Parker, Matt Stone, Oliver Stone és még sorolhatnám. Maga a film olcsó, túlzott, rajzfilmszerű, idegesítő karakterekkel és mocskosul sok erőszakkal, de olyan humorral, ami óvodás kornak felelne meg... Mégis egy sokkal egyedibb és szórakoztatóbb film, majdnem az összes Péntek 13 filmnél, ami vagy annak a szériának a szégyene, vagy ennek a filmnek a dicsérete.)

Deathgasm 10/8 (Egy amatőr metál együttes régi kották segítségével démonokat idéznek meg... Ennél többet szerintem nem is kell írnom róla!)

gruesome-banner-deathgasm-review.jpg

Sorry to bother you 10/9 (Egy masszívan szimbolikus film, ami egy szatírában gazdag kritika a társadalomról és a kapitalizmusról. Groteszk és nagyon fura, de a "Kaliforniai rémálom"-hoz hasonlóan egy remek alkotás, amit még emésztenem kell.)

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot 10/7 (Egy picit "Oscar bait" szagú, ennek ellenére egy kellemes és őszinte film John Callahan életéről. Ha névileg nem is ismeritek ezt az embert a karikatúráiból biztos láttátok tőle néhányat. Maga a film pedig egy kellemes időtöltés volt, de hiányzott belőle az a plusz ami miatt egy örök élmény lett volna..)

Toy Story 4. 10/8 (Talán ezen a Pixar filmen nevettem messze a legtöbbet a moziban, és maga a film teljesen jó volt, de a befejezés olyan szintű ellentétes érzelmeket váltott ki belőlem, ami egy picit rondítja az eredeti Trilógiának az örökségét. Bár ezzel az állítással nagyon kevesen vagyunk és eddig a széria leggyengébb darabjának mondanám, ami továbbra is egy nagyon jó családi film minden korosztály számára.

Életrevalók 10/8 (Egy nagyon kellemes, élettel teli film, amit fölösleges ajánlani, mert rajtam kívül szinte már mindenki látta.)

3388661-755x425.jpg

Mission: Impossible 6. 10/9 X (Második nézésre is csak azt tudom mondani, hogy a túl csavart, de követhető sztori ellenére a széria legjobbja és a tavalyi év legjobb akciófilmje!)

BlacKkKlansman 10/8 (Alapjáraton egy nagyon fasza film volt, amire örömmel adok 8 pontot... De bazd, mégis mi a franc volt ez a befejezés??? Megjegyzem ez az első Spike Lee film, amit láttam és állítólag minden filmjébe ilyen szinten beszél a politikáról, de engemet így első nézésre nagyon váratlanul ért. Az a szerencse, hogy maga a film ettől nem lesz rosszabb, mert nagyon jók a karakterek és a színészek és egy újabb bizonyíték arra, hogy néha az élet írja a legelvetemültebb történeteket.)

The Hate U Give 10/8 (A tavalyi év a "Fekete Párduc" és a "BlacKkKlansman" miatt volt nagyon hangos, mégis senki nem beszél erről a filmről, ami szerintem univerzálisabb, nem csak a feketékhez szól, ami meglepően tud könnyedén komoly és aktuális dolgokról beszélni! Néha túlzóan idealista, ami a "BlacKkKlansman"-el ellentétben már a másik véglet, de szerintem ez egy olyan elem, amiről kevesebben fognak panaszkodni.)

Upgrade 10/8 X (Második nézésre sokkal több átgondolatlan elemét vettem észre a sztorinak, ennek ellenére továbbra is egy remek bosszú sztori, ami nulla költségvetésből remek látványt és kiváló akciókat biztosít! Valamint egy jobb Venom film, mint... A Venom!)

Űbergáz 10/6 (Az összes akció borzalmas, maga a krimi szál kicseszettül sokszor látott, fárasztó és unalmas, de cseszed a két főszereplő miatt többet nevettem rajta, mint a legtöbb mai stúdió vígjátékon. Nem hiszem, hogy valaha újra nézem, de egyszer tök rendben volt!)

stuber-trailer-red-band.jpg

The Endless 10/9 X (Másodjára is egy remek élmény volt és sokkal több elemét vettem most észre, amik először átrepültek a fejem felett!)

Love, Simon 10/7 (Egy tipikus stúdió vígjáték a tinikről, ami viszont olyan, amit a 80-as, 90-es években is elkészíthettek volna.) 

The Ballad of Buster Scruggs 10/7 (A sok antológia horror után jó volt egy másik műfajban látni egy ilyen stílusú filmet. 6 történetet kaptunk és a minőség nem volt sajnos konzisztens, de a sorrend nálam: 1, 6, 3, 4, 2, 5.)

Péntek 13 (VIII) 10/1 (Az alap szituáció alapján nem arra számítottam, hogy az első 1 óra egy hajón, az utolsó 30 perc sikátorokban játszódik és csak 2-3 percben láthatjuk a valódi New York utcáin Jasont! A gyilkosságok gyengék a teleportáló Jason pedig egy vicc!)

Peppermint - A bosszú angyala 10/6 (A forgatókönyv, főleg az elején már majdnem kínosan vállalhatatlan, a fő gonosz pedig egy kész vicc, a befejezés pedig nem tetszett, de Pierre Morel miatt, aki a kedvenc filmemet, az "Elrabolvát" is rendezte, a filmnek a második fele sokkal élvezhetőbb volt, a jó akciók miatt, ahol természetesen remekül tudta alkalmazni a Shaky Cam-et. Össz-vissz viszont csak egyszer nézősnek tudom mondani sajnos.)

letoltes_5.jpg

Halloween - Feltámadás 10/2 (Foud footage Halloween film? Így leírva a világ legrosszabb ötletének hangzik, mégis megcsinálták!)

Ip Man 3. 10/8 (A második résznél egy sokkal jobb film és remek zárás is lett volna, de mint tudjuk, jön a 4. rész. Kíváncsian várom!)

Day of the Dead (1985) 10/9 (Míg az eredeti Dawn of the Dead egy hatalmas csalódásként ért, annál nagyobb meglepetés volt a Trilógia záró darabja, amit egyszerűen nem értek, hogy miért nem lett olyan népszerű. Ugye nem a Százados miatt? Mert szerintem az nagyon kévés lenne! Remek társadalom kritika, ami rengeteg olyan elemmel rendelkezik, amit a mai zombi filmek 90%-a valamelyik elemét biztosan felhasználta. Maga az operatőri munka és Stan Winston effektjei pedig technikai fronton messze a legjobb a Trilógiából.)

Pompeji (2014) 10/4 (Paul W.S. Anderson mesterműve, ami borzalmas látvány és sztori tekintetében, de a francba, rohadt vicces! Kiefer Sutherland szörnyű volt a szerepben, mégis messze a legszórakoztatóbb figura ebben a ZS kategóriás Gladiátorban!)

Oroszlánkirály 10/10 X

Szerintem bölcsebb maradtam, hogy nem fizettem mozi jegyet egy gyengébb filmért! ;)

eajhdvswwaatswe.jpg

Velvet Buzzsaw 10/5 (Helyenként érdekes és a maga módján szórakoztató, de az érdektelen történet, a karakterek kapcsolatai egymással és a vérszegény horror miatt nem maradt egy emlékezetes élmény sajnos.)

Péntek 13 (IX) 10/3 (A legnagyobb baj a filmmel, hogy ha ez egy önálló alkotás lenne, akár jónak is lehetne nevezni, de mivel egy "Jason" film lett belőle csak egy nagy katyvasz az egész, sztori szinten. Az effektek és a rendezés viszont nagyon jó, ez pedig sajnálatos a végtermékre nézve, mert kellett a "Péntek 13" név erre a projektre kevesebb lett belőle, mint lehetett volna, mert így nem tudott elrugaszkodni a Slasher műfaj korlátaitól.)

Vörös veréb 10/6 (A jó alapsztori ellenére egy sokat látott kém film, ami leginkább a 70-es éveket idézi, ami egy picit sem vonz be a főszereplő gondolatiságába, és a karakter fejlődése túlzottan drasztikus. Remek a látvány és a színészek, csak sajnos túlzottan közömbös.)

A következő 6 filmet egy Mozi Maraton keretein belül sikerült megnéznem!

Családi bunyó 10/8 (A pankráció egy olyan dolog, ami nagyon messze áll az ismeretségi és az érdeklődési körömtől, de ez a történet nagyon érdekfeszítő és inspiráló volt, remek kasztinggal, humorral, drámával és temérdek emlékezetes pillanattal, amit többször is újra szeretnék nézni!)

Csekély esély 10/10 (A humor az szubjektív... De számomra ez az év vígjátéka!)

longshot-rogen-theron-excited-700x306.jpg

John Wick 3. felvonás 10/8 X (Másodszorra is egy hatalmas élmény, de amit még jobban élveztem az-az, hogy telt házban hallgathattam ismét a nagyszerű közönség reakciókat a brutális akciókon! Maga a film továbbra is egy túl hosszú, de mivel most már tudtam hova fut ki a történet sokkal könnyebb volt követni, aminek köszönhetően könnyebb volt kivárni a következő akció jelenetet.)

Két lépés távolság 10/6 (Egy aranyos, de sajnos nem kiemelkedő dráma egy érdekes témáról. Sokakat meg fog érinteni, de nekem hiányzott belőle a szikra, ami valószínűleg az eredeti könyvben sokkal jobban ki lett bontva.)

Anna 10/2 (Még egy ilyen sablon mocsadék szart, ami azt hiszi magáról, mennyire egy átgondolt, fordulatos, BAAADASS film! Márpedig ez egy pózerkedős, kiszámítható faszság!!! Egyedül a főszereplő miatt adtam egy kettest, mert belőle még kinézem, hogy sokra viheti.)

anna-photo-1088771-large.jpg

Bosszúállók: Végjáték 10/10 X (Mit is mondhatnék? Örülök, hogy másodszorra is sikerült megnéznem a moziban, mert ez az Én generációm filmszériájának a tökéletes befejezése! A további filmek pedig továbbra sem érdekelnek! Számomra továbbra is az év filmje!)

Maraton vége!

Hosszú nagypéntek 10/6 (Nem volt rossz, a színészek vitték el a hátán a filmet, valamint a zene is nagyon emlékezetes, csak sajnos engem nem vonzott be annyira a hangulat és a történet, hogy egy emlékezetes filmként tekintsek rá. Picit sem bánom a megnézését, de nem fogom évek múlva is emlegetni.)

A tenger szívében 10/7 (A film első fele a nagyon leegyszerűsített konfliktus és a gyenge látvány miatt rosszul kezdett, de a történet második felére végül magára talált és egy kellemes élmény lett belőle!)

Midsommar 10/8 (Ezt bizony emészteni kell, de legalább jobb volt a közönség az Örökséghez képest, ami azért durva, mert amit ezek a szegények átéltek, nem fogják elfelejteni! De miért mennek 14-16 körüliek is barátnőkkel egy ilyen filmre???)

showimage.jpg

Címkék: Filmes napló
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr3514988364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2019.08.31. 17:09:41

Én sajnos megnéztem az új Oroszlánkirályt.... írtam is róla az Anime Manga Palota blogon egy "szép kis" kritikát...

De a patkány nem alszik, jönni fog az előszereplős vackok folytatásai is....
CinemaLion
süti beállítások módosítása