CinemaLion

2019. szeptember 01. 09:25 - Tomlion

Filmes napló: 2019 Augusztus

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek, ezennel pedig véget ért a nyári szünet, tehát videókkal is lassan ismét rendszeresebben fogok jelentkezni, főleg azért, mert hamarosan kezdődik a 2. Horror maraton szériám, ami Szeptember közepétől Október végéig fog tartani. Addig is a megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!
4lpcoa8.png

Prevenge 10/7 (Egy groteszk, de vicces, meg egy picit átgondolatlan, mégis egy szórakoztató bosszú slasher a jobbik fajtából, amit nem mindennap láthat az ember, amiben felfedeztem egy minimális társadalom kritikát, ami nem hiszem, hogy véletlen volt a készítők részéről.)

Tully 10/6 (Tipikusan egy olyan film, amit élveztem, amíg tartott, de nem nekem készítették, ahol egy anya és egy bébiszitter megismerkedését és össze barátkozását ismerhetjük meg. A gond vele, hogy azt hittem sokkal többről szólt, mint ami, és a végére már azt hittem lesz egy nagy reveláció, mint például egy "Viharsziget"-nek volt, amire a magyar címe, a "Pszichoanyu" is erre engedett következtetni... De semmi! Minden, amit láttunk az tényleg úgy történt, ahogy! Emiatt viszont nagyon kevésnek éreztem a film létjogosultságát. El lehet nézegetni, egy kellemes élmény, jók a színészek és a rendezés is, csak nagyon kevés.)

Amerikai nindzsa 3. 10/4 (Köszönöm Filmbarátok Podcast ezt az élményt, mert eddig messze ezen az audiokommentáron nevettem a legtöbbet!)

Volt egyszer egy vadnyugat 10/10 X

once-upon-a-time-in-the-west_jpg_gallery.jpg

Thugs of Hindostan 10/7 (Avagy a bollywoodi "Karib-tenger kalózai" az indiai filmek előnyeivel és hátrányaival, ami az embernek vagy bejön vagy nem. Maga a főszereplő konkrétan az indiai Jack Sparrow!!! Egy picit túl hosszú, és a Karib-tenger filmekhez hasonlóan túlzottan sok az árulás, meg ilyesmi, de szórakoztató hülyeség, amit nagyon élveztem.)

Barry Lyndon 10/6 (Ez az első Kubrick film, amire sajnos azt kell mondanom, hogy a remek pillanatai és karakter fejlődés ellenére indokolatlanul hosszú volt, emiatt ez a felemelkedés/bukás történet nem érte el nálam azt a kívánt hatást néhány jelenetet leszámítva, amit a rendező elakart érni.)

Top Gun 10/7 (Csak gyerekként láttam egyszer, de a "Nagy durranás" paródiáját viszont több százszor. Maga a film pedig igazi 80-as években készült, nagyon ostoba és sablonos, de nagyon látványos Tony Scott rendezés! Nem akarok sértőnek hangzani, de más is érezte rajtam kívül, hogy a film akaratlanul is nagyon "meleg"?)

rs_560x254-160516103413-may_16_2016_1028.gif

SID 6.7. 10/4 (Ez a film egy rakás szar és egy mester mű egyszerre az ostobaságai, és az elképesztő Russel Crowe miatt, aki olyan szinten borzalmas, de szórakoztatóan vicces, hogy egy tökéletes választás piálós filmestére!!!)

Tini nindzsa teknőcök (1990) 10/8 (Az eredeti rajzfilm után nem gondoltam volna, hogy az első élőszereplős film ennyire szórakoztató lehet. Sajnálatos, hogy gyerekként nem láttam, mert oda-vissza lettem volna érte! A tény, hogy ezekben a gumi jelmezekben kellett a színészeknek/kaszkadőröknek a mutatványokat megcsinálni szerintem sokkal elismerendőbb manapság, mint annak idején, mert a mai CGI akcióktól már csak nagyon ritkán érezzük a WOW faktort.) 

Tini nindzsa teknőcök 2. (1991) 10/7 (Míg az első részre nyugodtan azt tudom mondani, hogy egy jó film, addig erre a részre sajnos csak azt, hogy továbbra is egy szórakoztató, de nagyon ostoba gyerekfilm, amiből elveszett a komolyság, ami az elsőt egy jő filmmé tette a szememben. Ennek ellenére ezen is jól szórakoztam és gyerekként valószínűleg jobban is szerettem volna.)

teenage-mutant-ninja-turtles_1990.jpg

Túl a csúcson 10/6 (Mit mondhatnék? A film megnézése után 500%-al nőtt meg a tesztoszteron szintem! A drámai része nagyon "Rocky"-nak érződött, csak kevésbé hatásos, a gyerek színész pedig szerintem az elején, mikor katonaként viselkedett egész egyszerűen nem volt hiteles. Miután viszont önmaga lehetett, akkor viszont már jobb volt. Maga a konfliktus, a végén pedig olyan szinten indokolatlan volt, de kit érdekel, mikor a világ legkirályabb szkander bajnokságát láthatom, amit filmre valaha felvettek!)

Wicked City 10/7 (Az egyszerű karakterek és történet ellenére is maga a horrorisztikus atmoszféra, és a látvány egy igazán maradandó élményt nyújtottak, aminek a sztorija is igen meglepő lett a végére. FIGYELEM!!! Anime szüzeknek nem ajánlott!)

Vasököl 10/7 (A világ egyik legnagyobb baromságának tűnt az alapszinopszisa... Mert az is! Ennek ellenére olyan szíve van ennek a filmnek, hogy akaratlanul is izgultam a végén, pedig egy sablon tenger az egész! Nagyon kellemes meglepetés, a látvány pedig nagyon jól öregedett!)

Utazás a nácik központja felé 10/1 (ASYLUM film...)

Jason X 10/5 (Na... EZ volt aztán a finálé cseszed!!! A sok szar után, amin végig kellett verekednem magamat jött ez és az egyik legszórakoztatóbb Trash a szérián belül! Ezzel pedig befejeztem a nyári Péntek 13 maratonomat, amiről sejtettem, hogy nem lesz egy könnyű menet, egyedül a 6. rész volt, amit veszett mód tudtam élvezni, de van egy bája, ami miatt látom, hogy sokak miért szeretik annyira és részesítik előnyben a "Halloween" szériával szemben. Számomra viszont hiányzott az "A" bizonyos stílus jegy, ami miatt őszintén tudnám ajánlani, amit a 6. filmnél szerintem megtaláltak, csak nem nagyon vitték tovább. A "Jason X"-től már az égvilágon semmit nem vártam, de a maga módján tényleg szórakoztató volt, amiről még azt is el tudom képzelni, hogy évek múlva újra is nézem.)

jason-x-every-horror-movie-netflix.jpg

Eden Lake 10/4 (Egész jó volt, egészen a befejezésig, ami egyenesen egy FASZSÁG forgatókönyv írás részéről!!! Csalódás...) :/ 10/4

Megbocsátasz valaha? 10/7 (Ilyenkor döbbenek rá mennyire egy idegesítő nőszemély Melissa McCarthy mert ha nem szerepelne folyamatosan a férjével közösen csinált filmjeiben és a temérdek pocsék vígjátékban, akkor egy sokkal elismertebb színésznő lehetne, mert Ő itt tényleg annyira jó volt.)

Zathura 10/8 (Avagy a jobb Jumanji! Bezony, kimondtam! 14 évet vártam a megnézésével, mert egy béna koppintásának gondoltam, de atya ég Jon Favreau egy olyan élettel teli családi filmet hozott össze, ami a Jumanji-ra nem annyira mondható el, hiába szeretem azt is.) 

Kafarnaum 10/8 (Egy picit indokolatlanul hosszú, de egy nagyon nyomasztó és elgondolkodtató, talán egy pici nyálas, ennek ellenére egy nagyon erőteljes film elképesztő színészi alakításokkal elsősorban a gyerekek részéről! Egyszerűen nem tudom, hogy a rendező hogyan tudta ennyire jól instruálni őket. Úgy tudnám a legjobban jellemezni, mint a 90-es években megjelent tipikus drámák igen nagy százaléka a jobbik fajtából. A film utolsó képének pedig elképesztő hatása volt nálam. Nem egy könnyű menet és ha egy picit rövidebb, talán jobb is lenne, de így is egy jó dráma.)

Night of the living Dead (1990) 10/8 (Míg az eredeti kulturális és filmművészeti értékei miatt egy fontos alkotás, ami öregedett, de mai szemmel is élvezhető, addig a Remake hűen és sok esetben jobban adaptálta az eredeti sztorit a mai igényeknek jobb tempóval, színészékkel és kellő karakter fejlődéssel főleg az egyik karakter részére!)

mv5bztezzmzlymutndfimy00nzzllwixyjktowrinmu0ytvmy2fixkeyxkfqcgdeqxvyntayndq2nji_v1.jpg

Point Blank (2019) 10/7 (Miért tartom egy szórakoztató filmnek? Mert a "Mayhem" rendezője Joe Lynch ebből a gyenge forgatókönyvből kihozta a maximumot és rohadjak meg remekül szórakoztam rajta! Tanulság? Remek rendezők a középszerből is képesek nagyon sok mindent kihozni! A Francia eredetit még nem láttam, de amint lehet pótolni fogom.) 

Pán Péter (1953) 10/7 (Végre megnéztem ezt a Disney klasszikust is, ami ennyi évtized elteltével is a maga módján még mindig varázslatos.)

Lily C.A.T. 10/5 (Egy "Alien" és "A dolog"-ot idéző horror anime, ami ordít egy modern remake-ért, mert vannak benne jó ötletek, csak sajnos alig hosszabb 60 percnél, ezért a rejtély és a feszültség nem úgy építkezik, karakterek jönnek és halnak, valamint a zene választás sem volt mindig a legjobb hangulatteremtés részéről. Egynek elment, de sokkal több volt benne.)

Tini nindzsa teknőcök (2014) 10/4 (Nem voltak nagyok az elvárásaim, de komolyan... Ennyi??? Egyszerűen nem találták el a karaktereket, a sztori pedig olyan szinten komolyan vette magát, hogy fájdalmas volt nézni. Van 1-2 korrekt akció és csak másfél óra hosszú, de akkor is fájdalmas volt!)

Tini nindzsa teknőcök 2. (2016) 10/5 (Meglepően jobb volt az első részhez képest, mert a pocsék emberi szálak ellenére ebben a filmben már felfedezhető volt a FUN faktor, ami a 2014-es adaptációból nagyon hiányzott. Még mindig nem egy jó film, de bizonyos mértékig szórakoztató.)

1_r7scx5depb-ccyqetputww.jpeg

Vörös sárkány 10/6 (Tipikus példája azoknak a krimik adaptációknak, amik az utolsó harmadban szoktak szétesni, ami a könyvben valószínűleg jobban működött. Hannibal Lecter még mindig egy nagyon jó karakter, bár a körülötte lévő rejtély hiánya már nem segítette, hogy itt is olyan jól működjön, mint "A bárányok hallgatnak"-ban.)

A nemzet aranya 10/6 (Egy klasszikus stílusú kaland film, amikből nagyon keveset kapunk manapság. Míg Nicolas Cage semmilyen módon volt pocsék, bárki más jobb választás lett volna erre a szerepre, addig a kaszkadőre remek mutatványokat csinált meg!)

The curse of Kauzo Umez 10/6 (2x20 perces horror történetek, amikből az elsőt érdemes megnézni, mert a nulla költség miatt a látvány minimalisztikus, de nagyon atmoszferikus. A második sztori sajnos közel nem olyan emlékezetes, éppen ezért az első 8, míg a második egy 5 pontos történet. Egyébként, ha tudtok ajánlani Anime Horror filmeket, akkor szívesen fogadnám őket.)

Hook 10/7 (Jó döntés volt az eredeti Pán Péter után néhány nappal megnézni ezt a filmet. Igazi Spielbergi varázs a felnövés nehézségeiről és szépségeiről. A legnagyobb hibája, hogy nagyon hosszú és sajnos a forgatókönyv sem a legerősebb, de a látvány és a színészek egyszerűen ☆5-ös!)

hook-movie.jpeg

Az aljas nyolcas 10/8 X (A mozi vetítése óta nem láttam és azt a rohadt másodszorra talán jobban tetszett! Elképesztő, hogy mennyi minden maradt meg belőle, annyira egy emlékezetes alkotás! Nem adok rá több pontot, de ha a jövőben újra megnézem ez lehet változni fog!)

Hobbs és Shaw 10/7 (Szerintem az elmúlt időszakban egy film sem adta vissza a régi Buddy Cop filmjeinek a hangulatát és a 90-es évek akció filmjeinek az abszurditását. Talán ezen a Halálos Iramban filmen szórakoztam messze a legjobban, mert a régi gárdából senki nincs jelen, csupán a két közönség kedvenc. Ez is egy tipikus áldozata a fölöslegesen túl nyújtott filmeknek, mert 20 perccel bőven lehetett volna rövidebb, de őszintén, amint lehet eredeti nyelven minél előbb újra akarom nézni!)

Volt egyszer egy Hollywood 10/8 (Egy Tarantino film olyan, mintha egy kemény, hosszú hét munka, avagy sablon stúdió filmek nézése után végre hazatérsz, megiszol egy forró kakaót és élvezed, hogy egy saját hanggal rendelkező rendező azt csinál, amit akar és élvezed a látottakat!) 

I Saw The Devil 10/4 (57 perc után vége lehetett volna a filmnek, de a főszereplő olyan szinten egy ostoba fasz volt, hogy az utolsó MÁSFÉL ÓRA egy isten igazi kínszenvedés volt a hülye döntései miatt!!! Egyszerűen hihetetlen!)

vmtllfgxgxostqoasdje.jpg

Stranger Things (3) 10/5 (A 2. évad óta éreztem, hogy sztori szinten csak alibizgetnek a nagyon jó első után, de ez az egész évad egy rohadt nagy alibi volt mindenféle cél nélkül, amiben persze voltak jó elemek, de ugyan ilyen szinten baromságok halmaza is eluralkodott. De, ami végleg betett nálam, az-az utolsó plusz jelenet, hogy felvezessék a következő évadot, ami pedig ismét megcsúfította a szépnek szánt évad zárót, de NEEEM, fel kell vezetni a következő sztori szálat, mert annyira népszerű a sorozat, hiába hagyatkoznak a készítők továbbra is az első évad masszív sikerére, mert ezeket a karaktereket csak az első széria miatt szeretem, és követtem eddig őket. De őszintén, ebből többet nem kérek!)

Knights of Badassdom 10/6 (Nincs túl sok közöm a szerepjátékos őrültséghez ezért a film első fele nehezen indult be nekem, de a második felére Joe Lynch rendezése miatt egész szórakoztató lett a maga Trash szintjén!)

Wolf Warrior 10/3 (Istenem, ebben a szarban annyi FASZSÁG történt, mégis annyira komolyan vette magát, hogy röhögnöm kellett rajta. Genetikai fegyver, mesterséges eső generáló és pocsék CGI farkasok!!! Kell ennél több?!)

Mulan (1998) 10/7 (Végre sikerült bepótolnom ezt a Disney mesét is, ami nagyon jó volt, egy elemét kivéve, amivel úgy tűnik egyedül vagyok, az pedig Mushu. Annyira nem illett bele az összképbe, hogy az már fájdalmas volt. Néha a sztori is egy picit kapkodósra vette a tempót sajnos, de kíváncsi lettem a többi Mulan adaptációra, és őszintén az új Disney Remake is elkezdett érdekelni, mert ebből tényleg lehetne egy nagyon látványos és inspiráló történetet elmesélni.)

mulan.jpg

I Had a Bloody Good Time at House Harker 10/7 (Ez a film olyan, mintha keverték volna Sam Raimi és Edgar Wright stílusát, ezzel pedig kaptunk egy nagyon vicces és szórakoztatós vámpír hentelős vígjátékot! Maguk az akciók gyengék, de a karakterek elvitték a hátukon a filmet!)

House of 1000 Corpses 10/6 (Eddig Rob Zombie-tól csak a gyenge "Halloween" filmjeit láttam. Ez a film a beteg család koncepcióból pedig túl sok újat nem mutat, de látvány, effektek és rendezés szintjén azért ott volt a szeren, emiatt egyszer meg lehet nézni.)

The Haunted World of El Superbeasto 10/3 (Rob Zombie csinált egy 18-as karikás "Ren & Stimpy" stílusú, kikacsintásokkal teli, ostoba, szexista, undorító, animációs filmet, aminek néha vannak jó pillanatai, de nagyon kevés egy érettebb (?) "Virsli party"-hoz képest!)

beasto.jpg

Elrabolva 10/10 (Idén még csak most néztem meg először, ennek ellenére az adrenalin szintem ismét felemelkedett minimum 150%-al, a befejezésnél pedig ismét küzdenem kellett, hogy "NEM... Most nem sírok!!!" A kedvenc filmem!)

Halley (2012) 10/4 (Tipikus példája annak, amikor egy rövid filmre elegendő történetet kínkeservesen elnyújtottak, hogy meglegyen a 80 perces játékidő. Ettől viszont nem lett jó, hiába érdekes az alap sztori és a szimbolikája.)

Near Dark 10/4 (Az első 20 perc alapján tökre érdekesnek tűnt, de a végére annyi baromság történt benne, hogy tönkretette számomra az élményt, mert egy sablon akció film lett belőle az érdekes dráma helyett. A végső megoldás pedig számomra is kínos volt, annyira gáz!!!)

Mély torok mélyén 10/9 (Egy elképesztő történetet feldolgozó dokumentum film, ahol minden idők legnyereségesebb filmje, a "Mély torok" című pornófilm szereplői, készítői és egész Amerika, hogyan változott meg az elkövetkezendő évtizedekben! Maga a film is remek.) 

70020727.jpg

Címkék: Filmes napló
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr1515034078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2019.09.11. 19:19:47

Egyetértek veled a Lily C.A.T. filmmel kapcsolatban. Mondjuk volna még bőven más régi anime, ami ordítana egy mai újradolgozásért.
CinemaLion
süti beállítások módosítása