CinemaLion

2019. december 02. 16:34 - Tomlion

Filmes napló: 2019 November

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek. Egy nap késéssel ugyan, de megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

13.jpg 

Volt egyszer egy Venice 10/8 (Még mindig tartom, hogy a 2017-es év egyik legnagyobb meglepetése, ami második nézésre még jobban tetszett. Éppen ezért egy ponttal többet adtam neki, mint korábban! Bruce Willis évek óta nem volt annyira eleven és szórakoztató, mint itt, a szituációk amikbe bele keveredik őrültek, kreatívak és viccesek, végtelenségig idézhető, szórakoztató alkotás.)

A keselyű három napja 10/8 (A 70-es évek paranoia thriller-einek az utánozhatatlan hangulata miatt egy rendkívül élvezetes film mind a mai napig. Tipikus gyengesége, ami a 60-as, 70-es évek filmek egy bizonyos százalékának a velejárója, hogy a kialakuló szerelmi szál nagyon nem működik, főleg egy olyan után, mint például az első Bourne film.)

Hulk (2003) 10/7 (Sok problémám volt vele, sztori struktúra és tempó terén, de még mindig jobb, mint a Hangya filmek, az első Doctor Strange, a Thor 1-2, Vasember 2, az új Pókember filmek, meg a pocsék Marvel Kapitány. A zenei főtémája pedig kifejezetten emlékezetes és maradandó.)

hulk-1.jpg

Szemekbe zárt titkok (2009) 10/7 (Az első felében tűkön ülve néztem és nagyon élveztem a történetet. Azonban a közepénél történik egy törés, ami elsőnek nagyon nem tetszett, de szerencsére az utolsó harmad picit mentett rajta, de az utolsó képet egyenesen egy orbitális nagy baromságnak tartom.)

Aladdin (2019) 10/4 (Az első fele az a színtiszta középszerűség, ami miatt ki nem állhatom ezeket a sablon Disney Remake-eket, amik rendezésileg az olcsó Disney Channel Original filmek színvonalával rendelkezik. Ahogy viszont megjelent Will Smith, azt kell mondanom, hogy minimálisan ugyan, de elkezdtem szórakozni rajta, mert Robin Williams emléke miatt megpróbáltak Dzsini-vel valami újat mutatni. Olyankor a látvány is pofás volt, mert a kamera határai a CGI-nek köszönhetően sokkal jobban kilettek bővítve, kreatívabbak lehettek a készítők. A nagy egészre nézve viszont ez túl sokat nem jelent, mert így is egy indokolatlanul hosszú, lélektelen film ami csak egy picit jobb az Oroszlánkirály Remake-nél, ami viszont nem jelent túl sokat!)

Utódok (2015) 10/3 (Egy olcsó és lelketlen Disney Channel Original film, ami minimálisan jobb és szórakoztatóbb, mint az új Oroszlánkirály Remake. Erről a filmről Filmnéző Lehel kollégámmal készítettünk egy audiokommentárt, amit ITT a filmmel együtt megtudtok nézni. Viszont ha nem érzitek a késztetést az egész film megnézésére a kommentárunk ellenére sem akkor pedig ajánlom a Best Of... válogatásunkat a legjobb és legemlékezetesebb jelenetekből, amit pedig ITT tudtok megnézni.)

filmnezo_audiokommentar_utodok.png

BoJack Horseman S6. Part 1. (Istenem, januárban véget ért ez a nagyszerű sorozat és az eddig történtek alapján a legsötétebb időszak következik a főszereplőnk és a nézők részére, miközben már megízleltük a szabadulást. Még egy ennyire szemét cliffhanger-t már nagyon régen láttam!)

Oroszlánbecsület 10/6 (Ez egy 2004-es TV film, ahol valódi oroszlánokat vettek fel 300 napon keresztül és ezekből a jelenetekből csináltak egy koherens narratívát. A száj mozgás és a mimikák TV film lévén rosszul öregedtek, de elismerendőbb és jobb film mint az új Oroszlánkirály!)

The King (2019) 10/8 (Ahogy megtudtam, hogy az Országúti bosszú író/rendezőjének az új filmje meg kellett néznem és azt kell mondanom, hogy az év meglepetéseinek a sorát gyarapítja! Nem egy történelmi film, hanem egy színdarabnak az adaptációja, aminek hála a történelmi pontatlanságokat sokkal könnyebb elfogadni benne, mert meg se próbált az lenni, csupán a realisztikus esztétikát felhasználva mesélte el a történetét, ami pedig az összegészre nézve nagyon is jót tett a végeredményt látva.)

image.jpg

Paddleton 10/7 (Egy sokat látott klasszikus történet két férfi barátságáról, ahol a színészek néhol elképesztően hitelesen alakítanak. Nem nyújt semmi újat, de egy kellemes és érzelmes időtöltés, amit egy esős délutáni időszakban ajánlani tudok.)

AZ - Második fejezet 10/5 (A jó kaszting, a jó karakterek és a remek hangulat ellenére ha másfél órával rövidebb lenne és a pocsék CGI-t hanyagolták volna, akkor túl sok baj nem lenne a filmmel, de így egész egyszerűen egy középszer volt, pedig sokkal jobb is lehetett volna.)

Stan és Pan (2018) 10/8 (Szeretem a páros jó néhány filmjét, és meglepett, hogy ez a film nem a sablon felemelkedés-bukás-felemelkedés sztorit mesélte el, hanem az utolsó közös éveiket, mikor színházakban léptek fel. Aki szereti a párost az ezt a filmet is szeretni fogja, a kaszting pedig egyenesen tökéletes!)

stan-ollie-reilly-coogan.jpg

Doctor Sleep 10/8 (Mit is mondhatnék? Mike Flanagan is THE MEN!!!!!!!)

Hullahegyek, fenegyerek 10/9 (Christopher McQuarrie első rendezése, ami egy modern kori western olyan részletgazdag karakterekkel, akiket nem dialógusok formájában ismerünk meg, hanem a tetteikkel. APÁM, ez a film tényleg király volt!!!)

Az ajánlat 10/6 (Nem a megszokott hangulatú és stílusú western, hanem egy lassú dráma, ahol maga az ausztrál táj a főszereplő. Rengeteg erénye van, sokaknak még ajánlani is tudom, de engem sajnos nem mindig fogott el a hangulata.)

Bubba Ho-Tep 10/7 (Miért érdemes megnézni? Mert ez egy gyöngyszem, amiben szerepel a nyugdíjas Elvis Presley, John F. Kennedy és egy múmia!)

maxresdefault_23.jpg

Az aszfalt királyai 10/9 (Nem tetszik a magyar cím, ennek ellenére, ez a film egy királyság volt! Jól bemutat mindent, a kort, az életmódot, bevezet minket ebbe a világba, érthető és szórakoztató formában. Nem egy Rush, de nem is akart az lenni, mert ez egy másfajta versenyfilm, amit a nagyközönség is élvezni tudott, mert régen volt egy ennyire élvezetes mozi estém.)

Klaus 10/9 (Nem csak az év karácsonyi filmje, hanem az év egyik legjobbja, ami remélhetőleg az évek múlásával egy karácsonyi klasszikus lesz belőle! Túl sokat nem is szeretnék elárulni belőle, a lényeg, hogy mindenki szívét felfogja melegíteni ez a történet.)

Buffalo 66. 10/7 (Egy szörnyű családi körülmények között felnőtt férfi, aki ártatlanul ült börtönben. A szabadulása utáni időszakában követhetjük ennek az embernek a nyomorúságos életét, aki folyamatosan feszült és állandóan kiabál, akit a néző bizonyos mértékig megtudja érteni, akin egyedül a szerelem segíthet. A film ezen része gyenge, mert tipikusan olyan szerelmi szálat kapunk, ami a való életben soha nem alakulna ki, főleg ilyen körülmények között, de maga a film annyira depresszív, hogy az ilyen pici pozitív inger is segíti, hogy a néző túlélje ezt a filmet. Nagyon jó film, de egy olyan alkotás, ahol néha kell a gyomor.)

mv5bymnjymm3nzmtn2exmi00ytbhlwfmmdgtzmqwoty0m2e0mgzjxkeyxkfqcgdeqxvyntayodkwoq_v1.jpg

Bullet Head 10/7 (Néhány bűnöző egy rablást követően egy raktárházba menekül, ahol egy vérengző kutya várja őket. Egyszerű a felvetés, de nagyon mély gondolatokat ébreszt, hogy hogyan is kellene az ember legjobb barátjával bánni. Nagyon egyszerű a forgatókönyv, néhol pedig indokolatlanul szentimentális, de az üzenetet, amit átakart adni szerintem sikeresen teljesítette. Megosztó film a horror rajongók részéről, mert sokan egy "Cápa" stílusú filmet vártak ez esetben egy kutyával, amit csak részben kapunk meg, mert ez egy sokkal személyesebb dráma, ahol megtudjuk, hogy néhány egyszerű ember idővel miért vetemedett a bűnözéshez, mint menekülési útvonal.)

Godzilla 2. (2017) - Audiokommentár 10/5 (Sok érdekességről volt benne szó, de összegészében egy csalódás volt végig hallgatni mert úgy hülyéskedték el az egészet, hogy nem volt szórakoztató. A legtöbb érdekesség pedig a forgatási időpontkoról szólt, mit mikor vettek fel. Túl sokat nem segített a jövőre érkező bemutatóm elkészítésére.)

Élesítve (2017) 10/7 (Sok újat nem mutat a Bourne stílusú kémfilm zsánerben, ellenben nagyon jó sodrása van, a rendezés, valamint a főszereplő pedig nagyon energikus és érdekes! Így kell egy jó női főhőst nem beleerőltetetten vászonra vinni!)

The Irishman 10/9 (Maga a megtestesült mozi élmény!!! Rengetegszer felmerült egy film kapcsán, akár a videóimban vagy a Podcastben, hogy jó film volt, de a vége nem tetszett, meg hasonlók. Itt az utolsó harmad, ami kb az utolsó 45-50 perc az egyik legjobb, amit az elmúlt években láthattam! Részletes kibeszélőnket a filmről a 24. Podcast adásunkban hallgathatjátok meg, amit ITT tudtok meghallgatni!)

1570518459_the-irishman-netflix_1180_550_7.jpeg

Oroszlánkirály 3. 10/8 (Még mindig tartom, hogy az első rész után messze ez a legjobb dolog, amit kaptunk a Timon és Pumba TV sorozat mellett! Egy igazi gyöngyszem.)

Mocsok (2013) 10/8 (A cím ez esetben nagyon is helyt álló, mert ennél mocskosabb, manipulatív, egyben nagyon is sérült és tragikus főszereplőt nagyon régen láthattam. Nagyon jó film, de erős gyomor kell a megnézésére.)

Detroit 10/7 (Egy nehéz, de indokolatlanul hosszú film, ami miatt a feszültség és a sokk faktor egy óra után teljesen elveszett. Újabb példa arra, hogy a kevesebb néha sokkal több, de ennek ellenére is egy nagyon jó és fontos filmnek tartom.)

Hard Candy (2005) 10/8 (Erről kivételesen nem mondanék el semmit, mert nem szeretném elrontani az élményt!)

Jégvarázs 2. 10/5 (Egy tipikus, fölösleges folytatás, ami a karaktereket nem vitte előre, önismétlő volt, mert rengeteg elemét vissza hozta az első részből. Az itteni fő dallam koreográfiája konkrétan egytől egyig ugyan az volt, mint amit a Let it Go-nál is láthattunk. Mindenki, aki látta a filmet pontosan tudja mire gondolok.)

filmnezo_podcast_jegvarazs.png

Ördögűző (Rendezői) 10/8 (Nem olyan feszes mint a mozis vágás néhány megkérdőjelezhető döntéssel, ennek ellenére továbbra is az egyik legmeghatározóbb nagybetűs Horror film a történelemben!)

The Love Bug (1968) 10/9 (Ezennel pedig elkezdem a gyerekkorom egyik legmeghatározóbb filmsorozatának az újranézését, amiből jövő év elejére el is készítem a bemutatómat!)

Redline 10/9 (Egy 2009-es anime, ami felidézi George Miller Mad Max filmjeit, a Wachowski testvérektől a Speed Racer-t és olyan gyönyörű animéket, mint az Akira. Egy őrült, pörgős, látványos film, amiből hamarosan készítek egy bemutatót, mert EZT látni kell.) 

Mielőtt meghaltam 10/8 (Hiába volt a rendezés, a hangulat és a tempó néha inkonzisztens önmagával, maga a történet, a karakterek és ezek a színészek felemelték a filmet egy teljesen más súlycsoportba!)

Herbie Monte Carlóba megy 10/8 (Míg az első filmnek van a jobb sztorija és még mindig a kedvencem a szériában, addig szerintem a harmadik rész a legtöbbször újranézhető film, mert szerintem a legjobb versenyek itt vannak! A Soundtrack-je pedig nagyon alul értékelt!)

ug0mujosjydjh82fsupmjwq1bwh.jpg

Címkék: Filmes napló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr3315334374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása