CinemaLion

2016. november 01. 11:02 - Tomlion

Filmes napló: 2016 Október

Sziasztok!

Újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

suply-and-demand-movie-theater-seats_jpg.jpg

Amerikai gengszter 10/9

Szamuráj zsaru 10/5 (Annyira borzalmas, hogy az már ZSENIÁLIS! Bemutató hamarosan.)

A hét mesterlövész (1960) 10/8 (Valamikor fiatal koromban láthattam belőle jeleneteket, de a Remake miatt most teljes egészében megnéztem és meglepett, hogy a film mennyire jó és milyen jól öregedett!)

98303b05b48f0bac58fefd894e8be1543e7552c16b01f3276b217cca40118d0a.jpg

Mad Max: A harag útja 10/10 X

Ex Machina 10/10 (A film levett a lábanról! Egy nagyon lassú, de érdekes és lebilincselő Sci-fi a legjobbik fajtából... Egy nagyszerű befejezéssel!)

Millenium Actress 10/9 (Blacksheep gyöngyszem videója után azonnal megnéztem -németül- és nem kellett csalódnom.) 

Star Trek (2009) 10/9 X (Soha nem voltam Star Trek fan. Nem ismerem a világát és az univerzumát, de ez a film marhára bejött. Mivel a 3. filmet nem volt alkalmam még megtekinteni, és még nem jött ki DVD-n, addig még a folytatást is megnézem másodszorra. Addigra szerintem megjelenik az új film is.)

A gépész 10/8 (Egy gondolkodtató, tudat hasadásos film, ami számomra azért nem ütött nagyott, mert korábban láttam a Fekete hattyút, ami nagyon hasoló és  hatás vadász film volt, számomra mégis az maradt az emlékezetesebb.)

Virsliparty 10/6 (A filmről készített kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Jurassic World 10/6 (Egyáltalán nem nyűgözött le, hiába volt egy látványos film, a túlzott CGI miatt kevésbé volt élethű, mint az eredeti Jurassic Park. A rakás hülyeségnek pedig nem tudtam megbocsájtani. Egy Függetlenség napja filmnek elnézem a marhaságait, de egy Jurassic Park folytatásnak nem. Ennek ellenére számomra még mindig a széria legjobb folytatása!)

jurassic.jpg

Predators 10/7 (Pozitív csalódásnak könyvelhetem el és a legjobb folytatásnak az első után. A jövőben valamikor számíthattok egy bemutatóra.)

Az utolsó cserkész 10/8 X

Huligánok 10/7

A függetlenség napja - Feltámadás 10/5 (Sokakkal elentétben engem nem mentett meg a nosztalgia faktor az új Függetleség napja filmnél. A túl sok... illetve RENGETEG fölösleges, egyáltalán nem emlékezets karakter miatt közel nem volt olyan emlékezetes, mint az első! A régi karakterek közül is csak Jeff Goldblum és Bill Pullman volt nagyszerű, de a többieket inkább elszeretném felejteni. Bár azt be kell vallanom, hogy egy esetleges 3. részben még mindig benne vagyok, hiába az új gárdát akarják erőltetni abban a filmben is.)

Emlékezz 10/9

Zomnieland 10/9 X (Még ennyi idő elteltével is a kedvenc Zombi vígjátékom -sajnálom Haláli hullák hajnala- és sajnálom, hogy nem készült folytatása, de ennyi év elteltével már nem is kellene erőltetni.)

zombielandlead.jpg

Gravitáció 10/9 (Nem érdekel, hogy a valóságban ezek a dolgok nem történnének meg ilyen formában... ÁLLAT VOLT!!!)

Snowpiercer 10/10 

Robotzsaru (2014) 10/6 (Egy újabb fölösleges Remake, ami néhány tekintetben pozitívan meglepett és a jövőben lehet, hogy készítek a filmről egy videót, de mivel az eredeti filmet annyira szeretem ezt csak egy újabb pénzmosó filmnek tekintem. Annak ellenére, hogy a filmet jobbnak tartom a két folytatásnál!)

Elrabolva 10/10 X

South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan 10/9 X

Oroszlánkirály 3. 10/8 X (Egy nagyon alulértékelt, de meglepően vicces és okos módja egy történet a történetben elmesélésnek, hiába van benne nagyon sok logikai bukfenc. Hiába, a fiatalkorom egyik nagy kedvence.)

hqdefault_3.jpg

Kiképzés 10/10 (Csak most volt alkalmam megtekinteni és bánom, hogy csak most tettem, mert nagyszerű élmény volt. Amint lehet meg is veszem DVD-n!)

Világvége 10/9 (A Cornetto Trilógia 3. részét még csak most néztem meg, de ez is az a film, amire megérte ennyit várni. A Vaskabátok után a kedvencem a 3 film közül. Sajnálom Haláli hullák hajnala.)

Dzsungel Jack 10/6 X (Gyerekkorom nagy kevdence, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy hibátlan. Kicsikét rosszul öregedett a számomra, főleg a párbeszédeknél. Azonban amikor nem rágnak a szánkba semmit, illetve nem beszélnek benne, hanem hagyják, hogy a képek és a nagyszerű soundtrack meséljen, azokon még mindig ámulok!)

maxresdefault_1_1.jpg

12 év rabszolgaság 10/9

Mad Max 10/7 X (Körülbelül 2 év után ismét megnéztem és sokkal jobban tetszett, mint első alkalommal -korábban 6 pontot adtam- és elismerem a filmbe öltött rengeteg munkát. Főleg azért, mert Mad Max nélkül nem biztos, hogy lennének a 80-as évek akció filmjeinek -Terminátor, Rambo, Die Hard- a 90%-a. Persze néha lassú a történet vezetés, főleg a közepénél, de amikor akció van... WOW!) 

Max Őrülete 10/10 (Meg is néztem utána a Mad Max elkészülésének a körülményeiről szóló dokumentum filmet, amin egyszerűen csak elámúltam. Ennek a filmnek köszönhetően méginkább értékelem George Miller és társainak a munkáját. Meg persze, ha nincsen Mad Max, akkor a Harag útja sem létezne!)

maxresdefault_10.jpg

A dolog 10/9 (Halloween, szóval nem maradhat ki számomra egy korábban nem látott klasszikus megtekintése!)

Gonosz halott 2. 10/9 X (Halloween-t pedig érdemes a kedvenc Horror/Vígjáték-ommal befejezni.)

evil_dead_sd2_758_426_81_s_c1.jpg

Címkék: Filmes napló
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr1311920879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2016.11.02. 14:43:15

Az eredeti 1982-es The Thing a kedvencem, s a 2011-es "előzmény film" hangulatát nagyon lerombolta nálam az, hogy az 1982-es filmhez képest itt már CGI-t használtak maszkok helyett a szörnyekhez, ami sajnos nagyon erősen meglátszik!

A Predators nekem is kellemes meglepetés volt, melyet még anno moziban láttam.

A Jurassic World meg valóban nem sikerült túl fényesre, s nem is értem, hogy a nosztalgia faktoron kívül mi miatt voltak oda a filmért!

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2016.11.04. 10:02:05

@Mangekyo22: A 2011-es Thing előzményben az a szomorú, hogy az alkotók meg is csinálták a bábokat, csak a rohadékk Stúdió fejesek nem akarták, hogy egy modern filmben bábokat használjanak, ezért rákényszerítették (!) a készítőkre a CGI-t, aminek az eredménye meg is látszik.
CinemaLion
süti beállítások módosítása