CinemaLion

2016. december 12. 19:38 - Tomlion

Trailer vélemények: Halálos iramban 8.

Ebben az új blokkban filmek előzeteséről szeretném elmondani a véleményemet. Pontosabban nem magukról az előzetesekről, hanem a filmekről, hogy mennyire várom őket, ami főleg a mai előzetesnél lesz érdekes! Ma a Halálos iramban 8. epizódjáról mondom el a véleményemet a TOVÁBB után, hogy mire számítok.

 

A Halálos iramban 6. kritikámban (amit ITT elolvashattok) elmondtam, hogy a teljes szériáról mi a véleményem és ez azóta sem változott! Az első 4 filmet egyáltalán nem kedvelem, mert az egész gyorsulálos versenyes mizéria sohasem fogott meg, azonban az 5-6-7 számomra marha szórakoztató akció filmek voltak (pesze annyira nem tetszettek, hogy megvegyem a DVD-ket). Egyáltalán nem hibátlanok, sőt, olyan ostobák, mint a seggem, de mivel maguk sem gondolták komolyan magukat elszórakoztam rajtuk. A gondok a 7. résznél kezdődtek, amikor megpróbáltak egy gyenge Mission: Impossible stílusú sztorival értelmet adni az egésznek, ami őszintén nem igazán jött be, valamint a CGI fesztivál itt már néhol túl sok volt (khm... kocsival átugorni egy másik épületbe... khm). Azonban ahogyan megemlékeztek Paul Walker-ről az a szériához képest egy nagyon emlékezetes és tiszteletre méltó jelenetsor volt, ami egy széria befejezésének nagyon jó volt. Erre mi történt? Másfél MILLIÁRDOTT kaszált! Ez miatt az arany tojást tojó tyúk addig nem hagyhatja abba a munkát, míg ilyen horribilis összegeket hoz. Összehasonlítás képpen a 2015-ös év legjobb akció filmje a Mad Max csak 378 millió dollárt kaszált. Nem érdekel, hogy R-es besorolása volt, mert idén a Deadpool bebizonyította, hogy egy 18-as film is lehet a pénztáraknál sikeres!

landscape-1470911697-fast-8-everything-you-need-to-know.jpg

Ez miatt sajnos elkerülhetetlen volt, hogy készüljön egy nyolcadik rész és az előzetes alapján véleményem szerint a 7. részhez mérten egy Mission: Impossible stílusú titkos ügynökös, senki sem az akinek látszik stílusú film lesz, a bénábbik fajtából, ahol elsőnek mindenki azt hiszi, hogy Toretto csak egy nő miatt elárult mindenkit, de a végére kiderül, hogy Toretto csak megjátszotta az egészet, hogy megkaparintson egy mikrochip-et vagy egy kocsit... VAGY egy kocsit, amiben van egy mikrochip , de az is lehet, hogy Dom-on valójában egy technikai eszközzel agymosást végeztek el, ezért viselkedik úgy-ahogy. A gondom ezzel csak az, hogy úgy akarják ezt az egészet majd beállítani, hogy érdekeljen minket a sztori és a karakterek sorsa, holott sokunkat ez egyáltalán nem érdekel. Látványos, ostoba akciókat akarunk, mint egy régimódi 80-as évekbeli akció filmben, oszt kész.

A másik komoly gondom, hogy már az előzetesben is látszik, hogy milyen sok CGI lesz a filmben. Korábban már írtam, hogy a 7. részben is nagyon zavaró volt a sok számítógépes trükk, főleg egy KIB@SZOTT MAD MAX után! Erre mit csináltak? Megépítették az eddigi legnagyobb Blue Screen épületét a sorozat történelmében (aminek a magyar cikkjét ITT elolvashatjátok!). Azt hiszik a készítők, hogyha a filmben minél több képtelen dolgot látunk az szórakoztat minket? Ez egyáltalán nem így van! Mad Max: A harag útja 60%-ban azért volt annyira zseniális, mert a készítők vették a fáradtságot, hogy megépítsenek mindent és valóban összetörték a kocsikat (a maradék 40%-ban a világ és a karakterek miatt volt zseniális). Ez miatt tudtunk a szereplőkért igazán izgulni, mert tudtuk, hogy a hőseink tényleg megcsinálták az ottani mutatványok 90%-át!

mad-max-stunts-2.jpg

Ezt akarják a Halálos iramban készítői is elérni, csak számítógéppel és hiába lesz évről-évre a számítógépes technológia jobb és valósághűbb, az ember azonnal észreveszi a látványosnak szánt jeleneteknél, hogy az a valóságban meg sem történt. Ez szerintem sok átlag nézőnek is feltűnhetett, mert néhány napja feltűnt, hogy a hatodik és a hetedik rész IMDB pontszáma 0.1 pontot esett le, ami ezen a honlapon egy nem idén megjelent filmnél eléggé ritka esemény szokott lenni.

Összefoglalva csak annyit tudok mondani, hogy ez a széria azzal, hogy okosabbnak akar látszani, mint ami, egyre ostobább és röhejesebb lesz, mint a korábbi filmek voltak. Természetesen örülök annak, hogy a "The Rock" és Statham visszatérnek, de van egy olyan érzésem, hogy ők csak egy üde színfoltjai lesznek egy félresikerült alkotásnak, amit képtelenek voltak Paul Walker halála után befejezni. Nem fogom moziban megnézni, mert nem akarom támogatni a 9. részt, de amint megjelenik DVD-n szerintem lecsekkolom!

Nektek mi a véleményetek az előzetesről és a szériáról?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr5412043407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása