CinemaLion

2017. augusztus 19. 18:29 - Tomlion

Pixel (2015) - Kritika

Ezt az információt tudnotok kell rólam: Nagyon szeretem a retro játékokat, de leginkább a NES és a SNES korszakot. Adam Sandler pedig készített egy filmet, amivel meggyalázta a Retro Gamer kultúrát! Ennek köszönhetően pedig jobban utállak, mint valaha! >:(

Kapcsolódó kép

A film 1982-ben kezd, ahol a fiatala Adam Sandler és a legjobb gyerekkori barátja Kevin James részt vesznek egy videojáték bajnokságon, amit végül elveszít. Ez az esemény pedig akkora egy tragédia volt a számára, hogy mind a mai napig nem tudta feldolgoznia a vereségét, így egy béna és unalmas TV szerelőként dolgozik, Kevin James pedig az Egyesült Államok Elnőke! Mi a franc? Az elnök pedig elmondja Sandler-nek, hogy pixeles videojátékok megtámadták a Földet és Ő az egyetlen, aki megmentheti a hatalmas játéktudásának köszönhetően......... Annak ellenére, hogy 30 ÉVE NEM JÁTSZOTT EGYSZER SEM EGY JÁTÉKKAL SEM!!!

Képtalálat a következőre: „pixels movie”

Ez a film kikészített! Nem azért, mert olyan alpári, mint a korábbi Sandler filmek (Nagy fiúk, Jack és Jill, Apa ég!, Ridiculous 6), mert egyáltalán nem az, sőt egy fingós poén nem volt benne, hanem "csak" egy bepisilt Q*bert, sőt, ez-az egyik legunalmasabb, legfantáziátlanabb és legsemmilyenebb film a filmográfiájából, ami nem kis teljesítmény. Képtalálat a következőre: „pixels movie”A film azért készített ki, mert a Retro Gamer kultuszt úgy ábrázolja, hogy mindenki, aki nem szereti a mai videojátékokat, csak a régieket csak olyan emberek... Akarom mondani LÚZEREK lehetnek, akik már a 40-es, 50-es éveiknél járnak, akik még mindig a szüleiknél élnek, nem sikeresek az életben, nem szeretik a mai játékokat, csak azért játszanak a gyerekkori játékaikkal, hogy visszamenjenek abba az időbe, amikor még nem kellett dolgozniuk, felnőtként viselkedniük stb. A film konkrétan így ábrázolja a célközönségét, akiknek a film készült! FUCK YOU Sandler!

A legrosszabb pedig, hogy a film az azonos című 2010-es zseniális rövid filmből készült, amit még a film megjelenése előtt is ismertem és már akkor azt gondoltam, hogy ebből a koncepcióból lehetne egy egész jó kis filmet készíteni. Éppen ezért, amikor bejelentették, hogy a film tényleg el fog készülni mindannyian megörültünk, hogy egy Youtube videó alapján csinálnak egy filmet a nagyvászonra. Azonban amikor megtudtam, hogy egy Sandler film lesz belőle azonnal feladtam minden reményt és csak most két év után tudtam rászánni magamat, hogy megnézzem ezt a trágyahalmot.

Az, hogy a film nem ismeri az eredeti játékok szabályait igazi sértés volt a számomra. A film állandóan azt csinálja, hogy felállítja a szabályait, amiket követni kell, ami néha azzal jár, hogy az eredeti játéknak a szabályai is megváltoztak. Ezzel nincsen gond, mert a 2D-s képernyőn lévő játékokat valahogy át kellett ültetni a 3D-s világba. Engemet az idegesített fel nagyon, hogy sokszor a saját szabályait szegik meg! A filmben konkrétan van egy jelenet, ahol az egyik karakter csal a Pac-Man játékban. Az, hogy az eredeti Arcade játékban nincsen Cheat kód még csak egy apró hülyeség. Azonban az, hogy a valóságban is használja a kódot, hogy felgyorsítsa a kocsiját, hogy elitézze Pac-Man-t kiverte nálam a biztosítékot! Egyáltalán, hogyan ütsz be egy Cheat kódot egy autóba? Azzal pedig ne etessetek, hogy a mai világban Sandler-en kívül nem létezik egy ember sem a Földön, aki szintén kívülröl ismeri ezeket a játékokat és vannak olyan jók, sőt jobbak nála, mert Sandler 30 év játék nélkül eltelt idő után ugyan olyan jó, mint annak idején. Ezt meg hogy? Én, ha 1 hónapig nem játszok semmivel azonnal megérzem magamon, hogy egyes pályák sokkal nehezebben mennek, mint korábban. Azonban Sandler a tökéletes főhős, Ő nem lehet béna a filmben!

Képtalálat a következőre: „pixels movie”

Az egyetlen pozitívum, amit a filmmel kapcsolatban tudok mondani az a látványvilág. Nem az operatőri munka és nem a rendezés, hanem a látványvilág, ahogyan a játékok kinéznek és interrakcióba lépnek a való élettel. A film tökéletesen adta vissza az eredeti kis filmnek a szellemiségét, ami tényleg azt mutatja, hogy azok, akik a látványon dolgoztak tényleg tisztelték az eredeti műnek a készítőjét és a csapatát, ezért mindent beleadtak abba, hogy az Ő víziójuk jól nézzen ki a nagy vásznon. Azonban a filmet viszont nem más szponzorálta, mint a SONY. Bizony, az a SONY, aki annyira mellélőtt a Csodálatos Pókember filmekkel, hogy visszaadták (részben) a Marvelnek a jogokat, illetve Ők készítették a tavalyi év egyik legnagyobb bukását a Szellemírtók 2016-ot és még sorolhatnám!

Képtalálat a következőre: „sony amazing spider man and ghostbusters”

Annyira látszik, hogy ennek a filmnek az elkészítése közben is csak a pénzt látták a szemük előtt, hogy mennyire sokat fognak kaszálni a pénztáraknál, hogy nem foglalkoztak azzal, hogy egy évvel korábban a Rontó Ralph című animációs filmben mindent tökéletesen csináltak meg, nekik is ilyen felfogással kellett volna elkészíteniük a filmet. De nem, őket csak a pénz és a potenciális folytatások érdekelték csak, amiket készítettek volna a Szellemírtókhoz hasonlóan, ami hála az égnek a pocsék kritikáknak és igen gyenge bevételeknek köszönhetően nem fog megvalósulni! 

Kapcsolódó kép

Elismerem, hogy objektíve nem ez a legrosszabb Adam Sandler film, amit életemben láttam, mert tényleg sok jó filme van, amiket mind a mai napig szívesen előveszek (50 első randi), de az, hogy ennyire ne adjon bele semmít egy ennyire közkedvelt Gamer kultúra rajongóinak már a pofátlanság csúcsa volt. Annyira látszik rajta, hogy unta az egész forgatást, annyira bele se sz@rt az egészbe, hogy még a zseniális szinkron hangja Csőre Gábor sem tudott életet lehelni a játékába. Ezt a filmet még a gyerekeknek sem tudom ajánlani a megnézésére, mert akkor azt gondolhatják azokról az emberekről, akik szeretnek Retro játékokkal játszani, hogy mind vesztes alkatok. Tudod mit SONY és Adam Sandler? Én, és a Retro játékok rajongói nem vagyunk lúzerek és a játékaink sem azok! Ezek a játékok kiállták az időpróbáját, amiket az utánunk következő fiatal generációk is szívesen előfognak venni, mert ezek a játékok kihívást igényelnek, javítják a reflexet és a koordináció képességet. A játékok összehozzák az embereket, új kihívásokat találnak ki maguknak, hogy a kedvelt játékainkat új módon győzzük le. Konkrétan élnek emberek is, akik megélnek abból, hogy Retro játékokkal foglalkoznak! 

SOHA nem volt rossz dolog régi és új játékokkal játszani, és a jövőben sem lesz az!

Képtalálat a következőre: „retro games”

Címkék: 2015 Kritika Pixel
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr8312763180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2017.08.20. 10:17:56

Én írtam erről a "csodáról" anno a blogon, 4/10-et adtam neki, s érdekes módon FreddyD is ugyanazon véleményem volt velem, mint én: rossz film, de annyira nem, mint amennyire a tisztelt kritikusok a kritikus oldalakon állították. Szerintem a női Szellemirtók jóval rosszabb volt, s még csak azt sem lehetne rá mondani, hoyg 2015 legrosszabb filmje, mert ott voltak olyan filmek is, mint Emberi Százlábú 3 Végső Szegmens meg ugye a Szürke Ötven Árnyalata.

Illetve azért ne feled, hogy Kevin James által alakított karakter is játszott retro videojátékokkal, s belőle elnök lett. Béna elnök lett, de az utóbbi két valódi elnökök sem voltak a toppon (főleg a jelenlegi).

Engem leginkább a pocsék színészi játék és a totálisan felesleges jelenetek akasztottak ki. Hosszú a film, de annyi felesleges jelenet van, hogy ha kivágták volna őket, akkor is bőven meg lett volna a másfél óra.

Viszont elmondjam mi a poén? A Pac-Man eredeti megalkotója IS szerepel a filmben, DE nem saját magát alakítja, hanem egy játéktermi szerelőt. Na ez igen. Miért is játszaná el saját magát, hehehe, minek is...

A Sony meg... na igen, filmek terén igencsak idióták. Megértem, hogy haragudsz rájuk.

Amúgy mi van a TriStar-al? Rég nem hallottam felőlük.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.08.21. 10:01:47

@Mangekyo22: Én is a végére 4 pontot adtam a filmnek, mert objektíve nem rosszabb sok filmhez képest, amiket már pontoztam.
A TriStar-t pedig teljesen elfelejtettem, nem tudom mi lett velük! :P
CinemaLion
süti beállítások módosítása