CinemaLion

2018. október 01. 08:00 - Tomlion

Filmes napló: 2018 Szeptember

Sziasztok, újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. Ha követtek a Twitteren észrevehettétek, hogy rendszeresen jelentkeztem rövid véleményekkel éppen megnézett filmekről, valamint a Horror Maratonnak köszönhetően olyan filmeket néztem meg, amiket nagy valószínűséggel kihagytam volna, néhányról bemutatót is készítettem, amiket jobb oldalt a linkre kattintva megtalálhattok. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

september-2018-horror-movies-1024x576.jpg

One Piece: Episode of Skypiea 10/3 (A legtöbb esetben a sorozat különkiadások minimum nézhetőek voltak, de EZ egyszerűen kriminálisan rossz volt! Annyit elég elmondanom erről a Special-ról, hogy a költségvetés csökkentésére az eredeti animéből felhasználták a visszaemlékezős epizódokat, csak azért, hogy ne kelljen újra meganimálni őket. Valamint egy olyan Arc-ot akartak 100 percben összefoglalni, ami kb. 50 epizód hosszúságú volt. Egy hatalmas kudarc volt az egész!)

Kim Possible: Időutazás 10/8 X

Kim Possible: A nagy Dráma 10/9 X (Gyerekkorom egyik kedvenc rajzfilm sorozatának a két TV filmje szerintem mind a mai napig megállják a helyüket.)

81qmnjzs5tl_ri.jpg

The Blackcoat's Daughter 10/7 (A filmről készített ajánlómat ITT megnézhetitek)

Lángoló Mississippi 10/7

Terrifier 10/7 (A filmről készített ajánlómat ITT megnézhetitek)

47 méter mélyen 10/7 (A hülyeségei és gyengécske karakterei ellenére szerintem egy gyönyörűen felvett és rendkívül izgalmas cápa film, ami számomra egy kellemesebb élmény volt, mint például "A zátony".)

Better Watch Out 10/9 (Ritkán írok ilyesmit... NE olvassatok utána, még a szinopszist se, az előzetesét pedig végképp NE nézzétek meg, mert ez a film annyira kiszámíthatatlan, nagyon feszült, néhol humoros is, valamint rohadtul elvetemült mindennel kapcsolatban, amit meg mernek benne csinálni! Elképesztő egy élmény volt!)

betterwatchout.jpg

Rosszbarátok 10/8 (Egy fekete komédia a vicces, de nagyon sötét fajtából. Ha nem szeretitek ezt a műfajt, meg az olyan filmeket, mint például az "In Bruges", akkor ezzel meg se próbálkozzatok, mindenki másnak viszont egy érdekes élményt fog biztosítani.)

Taxi 5. 10/2 (Az egyik legnagyobb mocsok, amit az elmúlt években láttam! Az eredeti Trilógia egy klasszikus, a negyedik film pedig még szódával elment néhány nagyon emlékezetes/vicces jelenettel. De EZ??? A karakterek egy picit sem szimpatikusak, Daniel unokatestvére az egyik legidegesítőbb karakter, akit vígjátékban az elmúlt években láttam, a rendőrök kretének, az üldözéses jelenetek picit sem kreatívak vagy emlékezetesek, a Green Screen nagyon gyenge, a humor pedig förtelmes... Összesen csak 1 darab poén volt, amin elnevettem magamat! Egyáltalán nem voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban, de azért ennyire rosszra mégsem számítottam! Förtelmes!!!)

Tragedy Girls 10/8 (A filmről készített ajánlómat ITT megnézhetitek)

0tragedy-girls-1.jpg

Downrange 10/6 (A filmről készített ajánlómat ITT megnézhetitek)

Az éjszaka szülöttei 10/3 (Egy érdekes koncepciójú film, amit a rendezés és a borzalmas vágás egyszerűen tönkretett. Nagyon nehéz ezt írásosan elmagyarázni, hogy miért rossz ez a film, de higgyetek nekem, nem éri meg a megnézése!)

Beyond the Gates 10/4 (Ez a film olyan, mintha a Jumanji koncepcióját átültették volna egy horror filmre. A gond az, hogy a nagyon minimális költségvetés miatt alig tudtak valamit kihozni a koncepcióból. Atmoszféra teremtésben nagyon jó volt, az egész film stílusa a 80-as éveket idézte vissza nagyon autentikusan és a színészek is egész jók voltak. Azonban hiába rövid a játékidő, nagyon lassú a történetvezetés, pont a költség hiány miatt, mivel nem lehetett semmilyen örült kihívást a játékosok elé állítani, ez miatt túl sok trancsír nincsen, valamint többször előfordul, hogy félre teszik a játékot és csak másnap folytatják. Ilyet egy Jumanji-ban soha nem tehettek volna meg a karakterek, ez miatt itt semmilyen feszültséget nem érezni a teljes játékidő alatt, a befejezés pedig tényleg csalódást keltő volt sajnos. Kár érte pedig.)

beyond-the-gates-3498.jpg

Macskafogó 10/10 X (A mozi vásznon, kristály tiszta képpel, meg hanggal egy teljesen új élményt nyújtott ez a klasszikus magyar csoda! Valamint csak most tűnt fel nekem... alig 90 perces, mégis két órásnak érződik a jó értelemben, olyan sok minden történik benne, annyira jól van felépítve ez a film!)

The Devil's Candy 10/8 (A filmről készített ajánlómat ITT megnézhetitek)

Pandorum 10/7 (A filmről készített ajánlómat ITT megnézhetitek)

A Perfect Getaway 10/9 (Egy rendkívül feszült, izgalmas, látványos helyszínekkel és nagyon jó színészekkel rendelkező, elképesztően jól megrendezett és megírt, fordulatos kaland thriller az eredeti fajtából, amiért egész egyszerűen oda voltam annyira jó! Feltétlenül ajánlott a megnézése!)

a-perfect-getaway-a-perfect-getaway-7428780-535-403.jpg

Tüske 10/5 (Egy "A dolog" alapszituációjára és megvalósításában nagyon hasonlító horrorfilm, ahol egy idegen lény megszállja az áldozatai testét és egy új organizmust hoz létre belőle. A nagyon izgalmas alapszituáció és kezdeti vizuális megvalósítás ellenére sajnos egy csalódás lett a végeredmény. A gond az, hogy amikor az idegen lény egyre nagyobb és nagyobb lett egyre nehezebben lehetett a támadásait nyomon követni, annyira hektikusan lettek a jelenetek megvágva, amit a kamerarángatás még inkább tönkretett. Látszik, hogy a készítőknek nem nagyon volt költségvetésük a filmre, mégis az apró effektek nagyon is jól néztek ki, de amikor akciók voltak egyszerűen élvezhetetlen volt az egész. Kár érte pedig.)

Szuper Dark Times 10/7 (Egy nagyon érdekes thriller arról, hogy mi történik akkor, ha egy fiatal véletlenül megöli egyik ismerősét. A film egy nagyon lassú karakter dráma két személy barátságáról, amit ez a váratlan esemény próbára tesz. A legnagyobb gondom a filmmel, hogy az érdekes alapszituáció, a nagyon jó színészek és a nagyszerű rendezés ellenére számomra sajnos egy picit túl művésziesre sikeredett. Művészfilmekkel egyáltalán nincsen gondom, mert Én is szeretem őket, de itt a feszültség építés az utolsó kb. 20-25 percig egyáltalán nem létezett. Érdekes volt látni, hogy a karakterek külön-külön hogyan reagálják le ezt a szörnyű eseményt, de a lassú építkezés után az a tényleg jól sikerült finálé kitudja zökkenteni az embert, mert az addig látottaktól nagyon eltér az utolsó harmad.)

0307687_jpg-r_1280_720-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

Pontypool - A zombik városa 10/5 (A film felépítése olyan, mint az eredeti "Világok harca" rádiójáték volt 1938-ból. A lényeg, hogy egy fertőzés elterjed az országban, aminek a cselekményét telefonbeszélgetéseken keresztül követjük végig egy rádió stúdióban. Szuper a rendezés, a színészek nagyszerűek, sok a creepy jelenet és az első egy óra konkrétan zseniális volt! Azonban ott van kb. az utolsó 40 perc, amikor kiderül, hogy mi okozta a fertőzést... Elhiszem, hogy ez az alapfelállás könyvben még működhet angolul, na de egy filmben, te jó ég, még egy ekkora lejtmenetet átélni, amit ez a film okozott nekem attól a pillanattól kezdve számomra olyan volt, mintha a Hindenburg égett volna le előttem pillanatok alatt és a film hátralévő félórájában azt kellett néznem, ahogyan a roncsokat próbálják eltakarítani és menteni a menthetőt. Kár érte, pedig annyira jól indult a film és összegészében egy nagyon szórakoztató és feszült film volt, de... Rohadjon meg, elrontották!)

pontypool-2008-dont-let-her-in.jpg

Dance of the Dead 10/9 X (Hamarosan jelentkezek egy Bemutatóval róla!)

Kiéhezettek 10/8 (Sokan mondták már, de Én is csak ezt tudom mondani... Talán a legjobb "Last of Us" adaptáció, ami néhány tekintetben még a játéknál is merészebb dolgokat tett meg. A film első fele volt a legerősebb az eredeti ötleteinek köszönhetően, a második felét pedig sok más zombi filmben már láthattunk, ennek ellenére egy nagyon emlékezetes és mégis újszerű megközelítése a zombi műfajnak!)

Dermesztő szél 10/6 (Egy érdekes alapszituációval rendelkező alkotás, amivel az volt a legnagyobb gondom, hogy nem tudta pontosan, hogy egy horror film szeretne lenni vagy egy dráma. Éppen ezért mind a kettővel próbálkozik és a végeredmény összegészében nem lett rossz, de nem tudom rá azt mondani, hogy egy kifejezetten félelmetes vagy drámai filmről van szó. Egynek elment, de fogadni merek, hogy egy hónap múlva néhány jelenet kivételével nem nagyon tudnék semmit sem felidézni belőle.)

wind-chill-2007-2.jpg

Taxi 10/10 X

Pofa be! 10/8 X

Next Gen 10/7 (Alapjáraton véve ez a film a Hős6os történetével rendelkezik egy kis Szuper haver beütéssel, amit másképpen meséltek el egy picikét sötétebb és merészebb elemekkel, amiket a mai animációs filmek nagy része (főleg a Disney) egyszerűen nem mernek meglépni, amiket ennél az alkotásnál nagyon tudtam értékelni. A látvány is eléggé pofás, az akció jelenetek nagyon jók, főleg a finálé, ahol tényleg tátva maradt a szám, mai animációs filmek mércéjéhez mérten, a társadalom kritika is befigyel, amit szerintem egy picit elegánsabban mondott el, mint például a Wall-E... De valami számomra hiányzott belőle, az a Plusz, ami miatt évek múlva is szívesen emlékeznék rá vissza. A mellékszereplők többsége egyáltalán nem érdekesek, a humor nagyon fele másra sikeredett, mert a film az elején még nagyon gyerekfilmesnek érződik, de néhol a nyelvezet (amiket konkrétan kisípolnak, ami számomra érthetetlen volt), meg a nagyon sötét hangulat miatt a kisebbek kevésbé tudják élvezni, az idősebb korosztály pedig tudja értékelni a döntéseit, de más filmben ezeket a témákat már láttuk sokkal jobban elmesélve. Összegészében egy kellemes és frissítő élmény volt, de kétlem, hogy évek múlva emlékezni fogok arra, hogy megnéztem. Akik látták a filmet érteni fogják ezt az utolsó mondatot.)

0a872f9dd520fb0e8d409d39916039afd23189010.jpg

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon 10/9 (Hamarosan jelentkezek egy Bemutatóval róla!)

A balta 10/3 (Egy Slasher film, ami a 2000-es években készült, ami majdnem a nézhetetlenséggel egyenlő. A gond a filmmel, hogy egy horror komédia szeretett volna lenni egyáltalán nem szimpatikus, idegesítő szereplőkkel, akiket gyenge színészek játszottak, borzalmas magyar szinkronnal, és nagyon kevés trancsírral. Valamint, a film kétharmada sötétségben játszódik, ami azt jelenti, hogy a játékidő nagy részében az orrunk elé sem fogunk látni. A gond az, hogy minden negatívum, amit megemlítettem szánt szándékkal lettek ilyenek, mert a rendezésen és a forgatókönyvön érződik, hogy direkt szeretett volna ennyire béna és "vicces" lenni. Azonban, ha valaki direkt készít egy rossz filmet, azt ne várja már el a nézőtől, hogy azért szeressük, mert direkt lett rossz! 

A bárányok harapnak 10/7 (Ha szeretitek a horror paródiákat, akkor ezt a filmet nem szabad kihagynotok! A létező legidiótább koncepció, amit el lehetne képzelni. Mutáns bárányok megtámadják az embereket és felfalják őket, de ha egyszerűen csak megharapják őket, akkor mutáns bárányokká változnak át! A film nagyon gyorsan unalomba fulladt volna, ha csak a humorra mentek volna rá, az viszont dicséretre méltó, hogy a készítők is érezhették, hogy ez a koncepció vígjátékként nagyon kevés lesz, ezért olyan elképesztő véreffekteket, trancsírokat és undormányokat láthatunk, amik nem véletlenül lettek ennyire jók, mert nagyrészt, a "Gyűrűk Ura" filmek látvány készítői csinálták az effekteket. Egy agyatlan hülyeség, de egy hatalmas szórakozás!)

filmmainimage-807.jpg

Véres karácsony 10/8 (A film alapkoncepciója, hogy egy vírus hatására a gyerekek megbetegednek, ami miatt megakarják ölni a szüleiket! Merész, polgárpukkasztó, de egyszerre egy lenyűgöző alapkoncepció, ami számomra az egyik legintenzívebb filmélményem volt ebben a hónapban, ami nem véletlen, mert ez nem egy amerikai, hanem brit horrorfilm! Ahogyan szépen fokozatosan építi a film a feszültséget, ahogyan szépen fokozatosan megismerjük a családot, és láthatjuk, hogy a gyerekek sorra lesznek rosszul, mindannyian elkezdenek sírni a fájdalom és az idegesség hatására, amit a szülők is nehezen tudnak egy idő után kezelni, ennek hatására elszabadul a káosz, ami a film végéig egyáltalán nem ereszti a nézőt. Nem mondanám egy kifejezetten félelmetes filmnek, de a színészek nagyon jók a gyenge karaktereik ellenére, a gyerekek pedig nem beszélnek sokat, ellenben nagyon ijesztőek tudnak lenni. A családos embereknek nem ajánlom a megnézését, mert sokaknál csak dühöt fog kiváltani a megnézése!)

0mv5bymrhyjywngmtm2i1mi00nje0lwflzmutztc1mjy0nwrinjkzxkeyxkfqcgdeqxvyntq3mjazntm_v1.jpg

Macskajaj 10/9 X

The Void 10/8 (Azok közül a horror filmek közül, amiket ebben az időszakban néztem meg, talán erről az alkotásról tudom tényleg elmondani, hogy ez valamikor, 10-20 év múlva, a Kult klasszikusok között lesz emlegetve. Részben azért is, mert talán ez a film áll a legközelebb ahhoz, hogy egy nagyszerű Lovecraft Cosmic Horror film adaptációt kaphassunk elképesztő báb- maszkmunkával és effektekkel, mint például "A dolog"-ban! Az átlag filmnézők nem fogják szeretni, de akik egy picit is rajonganak a Lovecraft művekért, szerintem ebben itt megfogják találni a számításaikat.)

Destination Wedding 10/10 (Akik unják a sablonos romantikus komédiákat, de szerették a "Mielőtt..." Trilógiát, akkor garantálhatom, hogy ez a film nektek készült! Nagyon humoros, egyben mély témákkal is foglalkozik az általános emberi kapcsolatokról néha cinikusan, de nagyon őszintén. Rengeteg filmet nem láttam még a 2018-as évből, de azt már most kijelenthetem, ha jövőre készítek egy Top 20-as listát az év legjobb filmjeiből, garantálom, hogy ez ott lesz a legjobb 10 között!!!)

0000.png

A függetlenség napja 10/8 X

Taxi 2. 10/9 X

Az ördögűző 10/8 (Egy picit lassan, mégis kapkodósan kezdődik a film a vágás miatt, de a második fele annyira erős volt, hogy az valami félelmetes. Összegészében mai fejjel is megállja a helyét, azonban 1973-ban egyszerűen egy leírhatatlan élmény lehetett, amit mi egyszerűen nem tudunk átérezni, mert annyira megelőzte a korát!)

Időhurok 10/8 (Elsőnek azt hiszed tudod, hogy hova fut ki a történet, de nagyjából a felénél kezdesz rájönni, hogy ez a sztori egy nagyobb Mind Fuck, mint gondoltad volna! Ez miatt viszont egy élvezet volt nézni, amit a nagyszerű színészi alakítások csak rátettek egy lapáttal!)

Keresés 10/9 (Elrabolva csak egy laptop képernyőn. Mégis volt annyira érzelemmel teli és izgalmas, mint a klasszikus hangvételben készült és elmesélt történetek. Valamint ez a film véleményem szerint kimaxolta ezt a műfajt, ennél többet nem lehet már kihozni belőle sztori és technikai szempontból, bár még nem láttam a Profil című filmet!)

0searching-movie-2018-59-2048x1152.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr9814273201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása