CinemaLion

2016. szeptember 24. 12:19 - Tomlion

Kaptár (2002) - Minikritika

A videojáték adaptációk Uwe Boll és társainak köszönhetően az egyik legsikertelenebb irányzat a filmiparban. Mindezek ellenére egy alacsony költségvetésű szériányak sikerült az, ami idáig a többinek nem... PÉNZT hozott Hollywood-nak, annak ellenére, hogy a film és a széria többi epizódja kicsit sem voltak képesek visszahozni az eredeti játékok stílusát, sőt a név kivételével szinte semmit nem emeltek át sikeresen. Hölgyeim és Uraim ez a film nem más, mint a Kaptár!

949f13c1df30a468b76afab5b994011b_generic.jpg

A Védernyő Vállalat egy titkos genetikai kísérleti létesítményt üzemel, a Kaptárban, ahol egy nap valaki megpróbál egy veszélyes vírust ellopni onnan, ezért, hogy a küldetése sikeres legyen kiengedi a vírust és az ott dolgozók mindegyike meghal. Azonban a Kaptárt irányító szuper számítógép, a Vörös Királynő lezárja a létesítményt, hogy a vírus ne terjedjen ki a külvilágra. Alice (Mila Jojovich) és a Vállalat különleges ügynökeinek az a feladata, hogy izolálják a vírust, azonban meglepetés éri őket, mert az ott dolgozó emberek valójában nem haltak meg, hanem éhező élőholtakká váltak és most a túlélésért kell küzdeniük.

resident45.jpg

Őszintén megmondom, hogy semmit nem vártam ettől a filmtől, mert nem volt ismeretlen előttem a széria. Végül csak egy pár napja éreztem elérkezettnek az időt, hogy megnézzem a szériát, a közelgő (állítólag) jövőre érkező befejező film miatt. Nagyon sok embertől hallottam már, hogy számukra ez a széria a legjobb a zombi tematikájú filmek terén. Most őszintén srácok... Tényleg? A felvezető az első körülbelül 40 perc még resident-evil-2002-zombies-zombies-22253289-200-200.jpgegész vállalható volt, nagyon tetszett az egésznek a felvezetése, hogy itt bizony a későbbiekben el fog szabadulni a pokol, de amikor beütött a gebasz, onnantól a film egy hatalmas mélyrepülésen vesz részt. Első sorban a Zombik valami elképesztően bénán festenek! Semmi félelmetes nincsen bennük, és látszik, hogy elsősorban a sminken spóroltak a legtöbbet a készítők. Azonban a film mélypontja egyértelműen a borzalmasan kinéző CGI szörnyek!

EZT mégis hogyan gondolták komolyan!

licker-mutant.jpg

A színészgárda sem emeli a film színvonalát. Elsősorban Michele Rodriguez-ről és Mila Jojovich-ról szeretnék beszélni. Michele-t a legtöbben a Halálos iramban szériából ismerhettek, és memondom az őszintét, egyik filmjében sem szerettem igazán. Majdnem mindegyik filmjében ugyan azt csinálja, mint itt: Keménykedik ezerrel és tökösebbnek érzi magát bármelyik férfinál. Ez pedig rohadtul nem áll neki jól, de ebben a filmben különösképpen, amire a magyar szinkronja még rátesz egy lapáttal. Mila Jojovich pedig... Emlékeztek még Az ötödik elemben lenyújtott alakítására? Nos ebben a filmben, mint ha egy teljesen másik nő lenne, akinek ez a film lenne az első szerepe. Fapofával néz maga elé, szerencsére itt még egyáltalán nem olyan kemény, mint a széria többi részében, de még így is nagyon rossz nézni, hiába néz ki még mindig nagyon jól. 

tumblr_leoos504oy1qfj3bfo1_1280.jpg

Apróságok azért mégis voltak, amik tetszettek. A pixeles, fixen elhelyezkedő biztonsági kamerák, amik egyértelmű utalás, az első játékok kamerakezelésére, valamint itt vannak, mindenki kedvenc rémálma az első játékból, amiket ha játszottatok a játékkal, soha nem fogtok elfelejteni, a zombi kutyák! Elképesztően jól néznek ki, pontosan olyanok, mint ha a játékból ugrottak volna ki a való világba. Valamint a korábban említett kb. 40 perces felvezető nekem bejött, a lézer szobás jelenet pedig a film egyik legemlékezetesebb része! Azonban a nagyon lagymatag akcióknak, a borzalmas forgatókönyvnek (temérdek logikai hülyeség és gyenge fordulat) és nagyon béna látvány világának köszönhetően ez egy tipikus egyszer nézős, ami nem fájdalmasan rossz, mert egy minimális röhej faktora szerencsére van, de túlzásnak tartom, hogy sokan ezt a filmet többre értékelik, mint George A. Romero klasszikusait, a 28 nappal/héttel később filmeket és még sorolhatnám. Egy ártalmatlan, rossz film, amit nyugodtan meglehet nézni, csak nem szabad túl magas elvárásokkal neki kezdeni! 

10/4 - 42%

ÁLLAT!!!

vlcsnap-6958187.png

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr2011739365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2016.10.06. 17:58:19

A Resident Evil filmek közül még ez volt a legjobb. Innentől csak lefelé!

Szép kritika!

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2016.10.07. 10:47:09

@Mangekyo22: Őszintén megmondom én a 3. részen szórakoztam a legjobban! Fogalmam sincsen, hogy miért, pedig az sak egy tipikus ostoba és logikátlan Mad Max klón! Viszont pont a Mad Max hangulat és az ügyesen háttérbe szorított történet miatt nagyon szórakoztató volt, az akciók pedig az előző filmek és a folytatásokhoz képest üdítően ütemesek és véresek voltak!
Egyáltalán nem jó film, csak szórakoztatóan rossz! :P
CinemaLion
süti beállítások módosítása