CinemaLion

2016. december 02. 17:11 - Tomlion

Filmes napló: 2016 November

Sziasztok!

Újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm! 

cinema.jpg

Most tényleg sok filmet sikerült megnéznem! 

Pirosszka 2. 10/2 (Te jó ég, ez mennyire borzalmas volt! Örülök, hogy nem került magyar forgalmazásra, de ettől függetlenül valamikor készítek belőle egy videót, mert EZ förtelmes, főleg az első rész után!)

Szamuráj zsaru 10/5 X (A filmről készített bemutatómat ITT megnézhetitek!)

Taxi 10/10 X (Egy családi klasszikus a számunkra, főleg a második rész, de a személyes kedvencem még mindig az első rész.)

Taxi 2 10/9 X

taxi_011535_c55.jpg

Szerelemre hangszerelve 10/10

Star Trek: Sötétségben 10/8 X (A 3. rész DVD megjelenése előtt ismét megnéztem J.J. Abrams második Star Trek filmjét, amivel már sokkal több problémám volt - Lens Flare -, de még mindig egy nagyon szórakoztató Blockbuster egy olyan személy számára, aki nem ismeri ezt az univerzumot.)

Doom 10/4 (A filmről készített kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Kánikulai délután 10/9 (Egy általam korábban nem ismert, megtörtént események alapján elkészített film egy félresikerült bankrablásról Al Pachino főszereplésében.)

Kubo és a varázshúrok 10/8 (Nagyon szeretem a LAIKA stúdiót, és ez a művük is nagyon tetszett, akár a Zootropolis egyik legnagyobb esélyesének is lehet tekinteni, mégis a sztori vezetéssel kisebb problémáim voltak, hogy hogyan bántak a karaktereikkel. Pontosan nem tudom mi volt a bajom vele, lehet, hogy majd másodszorra is meg kell néznem, hogy megtudjam velem volt-e a baj vagy sem. Ennek ellenére egy csodálatos EREDETI történet, amit bátran tudok ajánlani mindenkinek.)

Párbaj 10/9 (Steven Spielberg első TV filmes rendezése - ha a sorozat epizódokat nem számítjuk - és hihetetlen, hogy mennyire jó film volt, pedig még a Cápa előtt készült! Még egy ennyire feszült országúton zajló filmet korábban még nem láttam. Ezt az érzést egyik Halálos iramban film sem volt képes elérni nálam, ennyire volt jó!)

img_0.jpg

Star Trek: Mindenen túl 10/9 (Még mindig az első reboot-olt Star Trek filmet tartom a jobbnak a 3 film közül, de azt kimerem jelenteni, hogy ezen szórakoztam a legjobban és szerintem ezt fogom a három film közül megnézni a legtöbbször. Remek karakterek, jó történet, bombasztikus látvány és meglepve tapasztaltam, de Justin Lin rendezése is nagyon erős volt. A nyár egyik legjobb Blockbustere... NANÁ, hogy nem aratott sikert a kasszáknál!!! Talán jobban jártunk így, mert így szerintem nem fog fölöslegesen több, "eröltetett" folytatás készülni.

Mad Max 2. 10/8 X

Taxi 3. 10/7 X (A Trilógia leggyengébb részének tartom a gyengébb forgatókönyv miatt, ami a rengeteg logikai bakit eredményezte, de szerencsére a színészek még mindig nagyszerűek, és sokat lehet ezen a filmen még mindig nevetni. A 4. részre viszont már nem volt energiám, hogy megnézzem, mert nem fűződnek hozzá kellemes emlékek.) 

Showtime - Végtelen és képtelen 10/7 (Sorter ajánlására megnéztem és egy nagyon kellemes csalódás volt. A sztori nem egy nagy durranás, azonban Robert De Niro és Eddy Murphy egy remek párost alkotnak benne, ami pedig a legfontosabb, nagyon vicces.)

maxresdefault_13.jpg

Hell or High Water 10/8 

Toy Story 10/9 X

A túlélő (2015) 10/6 (A filmről készített kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Doctor Strange 10/7 (Kellemes mozis élmény volt, főleg a látvány világa és a Marvel univerzumon belüli újabb univerzum építés/tágitás és a filozófiai gondolatok nagyon jól működtek benne, a színészek is első osztályúak voltak, de ebben a filmben a főhős és a főgonosz nagyon vérszegények voltak. Azt viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ebben a filmben van az év egyik legpocsékabb autós ütkozése!!! Olyan ocsmány a CGI, hogy az már botrányos egy 2016-os film esetében. Apróság tudom, de ez nagyon kizökkentett a filmből.)

Szenilla nyomában 10/7 X

A NIMH titka 10/9 (Egy elfeledett, és véleményem szerint alulértékelt animációs film gyönyörű rajzokkal és látványvilággal, valamint egyszerű, de nagyon szerethető karakterekkel.)

the-secret-of-nimh-the-secret-of-nimh-26107985-1280-720.jpg

Álmatlanság 10/7 (Véleményem szerint Christopher Nolan leggyengébb filmje, de nem a rendezés, hanem a forgatókönyv miatt, amit nem Ő írt. Meg is látszik a végeredményen, mert temérdek benne a logikai baki, azonban Pachino és Robin Williams nagyszerű játéka miatt, valamint az érdekes sztori miatt mégis lekötött a teljes játékidő alatt. Sajnos még nem láttam az 1997-es eredetit, de valamikor azt is bepótolom, mert állítólag atmoszféra teremtésben az a film még hatásosabb, mint Nolam Remake-je.)

Úszó erőd 10/7 X (Steven Seagal legjobb filmje! )

Jason Bourne 10/6 (A filmről készített kritikámat ITT elolvashatjátok!)

A kárhozat útja 10/7

Midsomer Gyilkosságok - A hernyó rágta bimbó 10/7

Haverok fegyverben 10/7

Kapj el, ha tudsz! 10/9 (Egy nagyon elfeledett, de nagyszerű Steven Spielberg film Tom Hanks és Leonardo Dicaprio főszereplésével.)

Max Payne: Egyszemélyes háború 10/1 (Ez... Egyszerűen... Fájdalmas volt!)

max_payne_movie.jpg

Good Will Hunting 10/9

A katona 10/8

A Kulcsfigura 10/6

Mielőtt felkel a nap 10/8 (BlackSheep ajánlására megnéztem és azonnal szerelmes lettem a filmbe, pedig csak két ember beszélget benne. Miután pedig megtudtam, hogy ez egy Trilógia első része mégjobban örültem, mert tudtam, hogy még kettő hasonló színvonalú film vár rám. Egyedül a befejezés volt számomra egy picikét sajnálatos, hogy azt miért kellett belerakni, de ettől függetlenül egy élmény volt.)

Toy Story 2. 10/9 X

Éjszakai rohanás 10/8

Rés a pajzson 10/5 (Szeretlek John Woo, de miután elkerültél Amerikába valamiért már nem hoztad azt a minőséget, amit a korábbi filmjeidben hoztál. Főleg ebben a filmben! A forgatókönyv ostoba és teli van logikai baromságokkal, a szereplők irreálisan viselkednek, Ben Affleck pedig ripacskodik ezerrel! Tudom, hogy az egy évvel később készült Ál/Arc-ban is ripacskodott, azonban ott Nicolas Cage-et imitálta és abban a filmben nagyon is jól működött a túlzó játéka. Persze az akciók szórakoztatóak valamilyen szinten, de ez nagyon kevés ahhoz, hogy egy sztori mentes történetet élvezhessünk.

Mielőtt lemegy a nap 10/9 (Nem hittem volna, de még az első rész színvonalát is sikerült felülmúlnia.)

before-sunset-boat.jpg

Aladdin 10/9 X

Mielőtt éjfélt üt az óra 10/9 (Komolyan az egyik kedvenc filmes Trilógiám lett!)

Looper - A jövő gyilkosa 10/7 X (Négy év után ismét megnéztem és még mindig nagyon jó. Mivel nem foglalkozott anyira az időutazással, hanem csak egy eszköznek használta egy történet elmesélésére eltudtuk nézni a logikai hibáit. Ezért nem működik például a Terminátor Genisys, ami konkrétan a rohadt időutazással foglalkozott, aminek köszönhetően elveszett a FUN. Azt viszont be kell vallani, hogy nem egy többször nézős filmről van szó!)

Armageddon 10/6 X (6-7 év után néztem meg újra, és tény, hogy nem egy túl jó filmről van szó, de még mindig jobb, mint bármelyik Transformers fos! Az első 70 perc például még mindig elképesztően szórakoztató, azonban a film második felére, mikor kijutunk az űrbe szétesik az egész. Túl sok a közeli kameraszög, aminek köszönhetően alig látunk az akciókból valamit, a fizikai törvényeiről pedig inkább nem beszélek. Nagyon jók a miniatűrök és a díszletek és a CGI is egész jól öregedett, de annyi hülyeség van benne, hogy ember függő, hogy ki mennyire figyel rá. Nekem az egyedüli komoly gondom a filmmel, ez is ROHADT HOSSZÚÚÚÚÚÚÚÚ! Komolyan 20-25 percet könnyedén kilehetett volna vágni belőle, és sokkal fogyaszthatóbb lett volna. Még mindig szórakoztató, gyerekként nagyon szerettem, de mai szemmel azt mondhatom, hogy néhány robbanástól nem lesz egy film jó.)

Hetedik 10/10 X (David Fincher-nek nagyon sok zseniális filmje van, azonban számomra még mindig a Hetedik az abszolót kedvencem, amiből valószínűleg a közel jövőben majd készítek egy írásos kritikát!)

seven.jpg

Címkék: Filmes napló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr7012017229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása