CinemaLion

2018. július 01. 05:00 - Tomlion

Filmes napló: 2018 Június (Audiokommentárok!)

Üdv! Az előző hónapban úgy döntöttem, hogy megnézem néhány olyan filmnek az audiokommentárját, amiket már hónapok óta halogattam. Éppen ezért új filmet néhány kivételével nem is néztem, valamint ugyan ebben a hónapban sokat játszottam a Nintendo 64 Emulátorral, mert ahogyan néhány bejegyzéssel korábban említettem személyes problémák miatt nem volt meg hozzá a hangulatom és az energiám ahhoz, hogy új filmeket nézzek. Ez szerintem a mostani hónapra már változni fog! ;)

Képtalálat a következőre: „king's speech wallpaper”

A múmia (1999) 10/7 X - Audiokommentár (Három audiokommentár van a DVD lemezen, ami egy igen nagy sokk ként ért elsőnek, éppen ezért elsőnek a rendező és az operatőr kommentárját hallgattam végig. Ami nagyon meglepett a kommentárnál, hogy lassan 20 éve volt ennek a filmnek a premierje és ez idő alatt mennyit változott a Blockbuster filmek készítése. Olyan dolgokról beszélnek természetesen, ami számomra néhol nagyon érdekes volt, hogy annak idején az ilyen filmek elkészítése bizony sok erőt és energiát vett el, ahol valódi helyszíneken és stúdiókban forgattak, nem pedig egy zöld/kék háttér előtt, mint manapság, ahol mindent a CGI művészek készítenek el utólag. Érdekes volt hallgatni, hogy a mai szemmel elavultnak számító számítógépes trükköket milyen nehéz volt annak idején elkészíteni. Ha nem szerettétek a filmet érdemes lehet meghallgatni!) 

Képtalálat a következőre: „the mummy 1999 wallpaper”

A galaxis őrzői 10/9 X - Audiokommentár (James Gunn az egyik legszimpatikusabb és legizgalmasabb rendezők közé tartozik a Marvel-en belül, a korábbi rendezéseit is nagyon kedveltem, éppen ezért érdekes volt az Ő szemszögéből hallgatni ennek a filmnek elsősorban a sztori szempontjából keresztül ment változásait.)

Robotzsaru (1987) 10/8 X -  Audiokommentár 

Showtime: Végtelen és képtelen 10/7 X -  Audiokommentár (Már a film első nézésénél sejtettem, hogy a vágóasztalon nagy valószínűséggel sok dolgot kihagytak, hogy élvezhető legyen a film, amit a kommentár és a DVD-n található néhány kimaradt jelenet igazolt. Nem gondoltam, hogy egy vígjáték kommentárja lehet érdekes, de ez AZ volt.)

Ace Ventura: Állati nyomozó 10/9 X -  Audiokommentár (Manapság természetesnek vesszük, hogy szeretjük Jim Carrey korai filmjeit, de annak idején ez a koncepció bizony kockázatos volt egy akkor még be nem futott színésszel. A kritikusok nem is szerették a filmet, sőt a 94-es év legrosszabb felfedezett sztárjának kiáltották ki Jim Carrey-t a kritikusok. A kommentár néhány évvel azután készült, amikor Carrey már egy nagy sztárnak számított, így érdekes volt a rendező véleményét hallani arról, hogy a negatív kritikák ellenére tudta, hogy az emberek bizony elmentek a filmjére és szerették.)

Képtalálat a következőre: „ace ventura 1 wallpaper”

Evil Dead 2. 10/9 X -  Audiokommentár (Ilyenkor már keresgéltem olyan kommentárok után, amikről azt mondták, hogy nem lehet kihagyni. Ezek között volt az Evil Dead 2. kommentárja is, ami szerencsére nem okozott csalódást. Az egyik legviccesebb beszélgetés, amit egy filmről hallani lehet!)

A galaxis őrzői 2. 10/9 X - Audiokommentár (Azt gondoltam, hogy sok újat nem fogok hallani Gunn részéről az első film kommentárja után, de nagyot tévedtem! Itt egy picit beszélt arról, hogy a karakterek már mennyire a szívéhez nőttek és, hogy azok a jelenetek, amik a filmben történtek számára is nagyon nehéz, de sajnos logikus döntések voltak, mert számára mindig is a sztori az első, nem pedig a személyes érzelmek, még ha Ő sem ért vele együtt.)

Die Hard 10/10 X - Audiokommentár (Erről is van kettő kommentár és elsőnek a rendezőit hallgattam meg... Ami számomra egy kisebb csalódás volt, mert az első sorban technikai volt, ami persze lehet érdekes, ha a film kontextusában beszél, de sajnos az esetek 80%-ában kontextuson kívül beszélt a kamerákról, a lencsékről, a színárnyalatokról, amik bizony érdekesek, ami még inkább megmutatta számomra, hogy John McTiernan nagyon érti a munkáját, Én pedig semennyire... Ettől függetlenül nem tudtam élvezni. Remélem a kaszting kommentárja élvezetesebb lesz!)

Képtalálat a következőre: „die hard wallpaper”

Halloween: A rémület éjszakája 10/8 X -  Audiokommentár (Ez a kommentár szerintem azoknak lehet elsősorban igazán érdekes, akik nem látták a filmről készített dokumentumfilmet, mert itt túl sok újat sajnos nem hallhatunk. Ennek ellenére egy nagyon élvezhető kommentár!)

Halloween II. 10/6 (Ez időtájt jelent meg a közelgő új Halloween előzetese, ezért úgy gondoltam, hogy megnézem a második részt, annak ellenére, hogy az új film semmibe nem fogja venni ezt a részt. Maga a film pedig tényleg hangulatilag és látvány szempontjából ott volt a szeren, mintha az első rész véget sem ért volna, annyira jól simul a cselekményhez. Ellenben annyi hülyeség, ostoba karakter és néhol túl nyújtott feszültnek szánt jelenet van benne, ami miatt nagyon érezhető volt, hogy Carpenter csak nagy nehézségek árán írta meg ezt a szkriptet.)

A bérgyilkosnő 10/6 (Láttam róla egy előzetest, ami meggyőzött arról, hogy látnom kell. Ehhez képest sajnos egy kisebb csalódás volt és nem elsősorban a sztori miatt, ami struktúra szempontjából érdekesen lett elmesélve, de egy igazi sablon tenger volt, a harc jelenetek pedig néhol egész faszák voltak, de a rengeteg ocsmány CGI vér és a Kingsman stílusú "vágatlan"-nak látszó jelenetek a gyenge számítógépes trükkök miatt néhol a Commuter-t juttatta eszembe, csak sokkal jobb és ambiciózusabb koreográfiával, ami működött volna egy nagyobb büdzsével.)

Halloween II. 10/6 X - Audiokommentár (A korábbi kommentárokkal ellentétben ez nagyon gyenge és felejthető volt, mint maga a film. Túl sok érdekességről nem beszéltek, mint amit reméltem volna, a film hülyeségeit pedig meg sem említették, mint ha meg se történtek volna. Az első Halloween kommentárjához pedig a közelébe sem ér, nem érződött a professzionalizmus, főleg a rengeteg üresjárat miatt. Nem érdemes megnézni/hallgatni!)

Képtalálat a következőre: „halloween 2 wallpaper”

A múmia visszatér 10/6 X - Audiokommentár (Ismét a rendező kommentárját hallgattam meg, ami sok újat nem adott, de továbbra is érdekes volt, hiába egy sablon film folytatásról van itt szó!)

A Lego kaland 10/9 X - Audiokommentár (Ez a kommentár sem lett túlzottan komolyan véve, ami ennél a rendező párosnál és stábnál nagyon jól működött. Nagyon szórakoztató és vicces, amit vétek lenne kihagyni.)

Pirosszka 10/7 X (A filmről írt kritikámat ITT olvashatjátok el!)

Scooby-Doo: A nagy csapat 10/5 X - Audiokommentár (Korábban a készítőket hallgattam meg, most pedig a színészeket, ami sajnos közel nem volt olyan érdekes, mint reméltem. Nem volt olyan vicces, nem volt olyan szórakoztató a sok üresjárat miatt, mint reméltem. Volt néhány érdekes rész, aminek örülök, hogy elmondták, de összegészében ki lehet hagyni.)

Scooby-Doo: Szörnyek póráz nélkül 10/4 X (A filmről hamarosan lesz egy bemutató!)

Sicario 2: A zsoldos 10/8 (Nem vártam, hogy legyen olyan jó, mint az első rész, és nem is okozott csalódást! Öröm volt Josh Brolin és Benicio del Toro karakterét újra ezekben a szerepekben látni. A film nagyon nyomasztó, az év egyik legjobb kezdésével, ami soha nem ereszt el, mert az után is sorra jönnek a feszültebbnél feszültebb jelenetek. Az első részhez hasonlóan nem egy örömteli érzés megnézni, de nehéz is lesz elfelejteni. Legnagyobb meglepetésemre sokan eljöttek a premierre, ami azért volt szokatlan, hogy 2015-ben nagyon sok átlag néző nem szerette az első részt, mert unalmasnak tartották. Az biztos, hogy ez a film közönség barátabb abban a tekintetben, hogy sokkal több dolog történik benne, ez miatt sokkal mozgalmasabb a cselekmény. Számomra kétségtelenül egy nagy meglepetés volt!)

Képtalálat a következőre: „sicario soldado wallpaper”

Címkék: Filmes napló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr814084761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása