CinemaLion

2019. február 03. 11:04 - Tomlion

Filmes napló: 2019 Január

Sziasztok! Egy párnapot megkésve, de újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!
january-movies-2019-new-movies-out-release-date-list-1066020.jpg

King Kong (1933) 10/9 (Az év első filmjének egy igazi klasszikust pótoltam be, ami annak idején formabontó volt a vizuális effektusok tekintetében. Ha ezzel a tudattal nézi meg az ember, akkor egy vizuálisan elképesztő élményben lesz része, mert ez egy igazi, jól működő kalandfilm!)

Lidérces órák 10/9 (A következő három filmről a Filmnéző Podcast harmadik adásában beszélgettünk, amit ITT megtudtok hallgatni!)

Bird Box 10/5 

Resolution (2012) 10/6

reso1.png

A legnagyobb Showman 10/7 X (A filmről készített bemutatómat ITT megtudjátok nézni!)

Superfast! - Haláli iramban 10/5 (Arra számítottam, hogy egy átlag, élvezhetetlen paródia lesz undorító poénokkal és túl nyújtott szituációkkal. Ellenben egy kellemes meglepetésben volt részem, mert annak ellenére, hogy a film nagy része nem igazán volt vicces, vannak olyan jelenetei is, ahol többször is felnevettem hangosan. Vannak jól kigondolt, intelligens szituációi, amik jól parodizálják a Halálos iramban filmeket, picit rosszul öregedett popkultúrális utalások és egy vegyes színészi alakítás, mert sok közöttük a nagyon rossz, ripacskodó, de néhányan, mint például a Vin Diesel-t parodizáló férfi (Dale Pavinski) egy igazán kellemes és szimpatikus alakítás nyújtott le. De a legnagyobb pozitívum, hogy tényleg nem emlékszek egy undorító poénra sem a filmből, ami a mai átlag paródiáktól ez tényleg ritkaságszámba megy! Nem tudom tiszta szívből ajánlani, de ha van egy fölösleges másfél órátok, akkor azt tudom mondani, hogy nyugodtan tehettek vele egy próbát.)

maxresdefault.jpg

Marmaduke - A kutyakomédia 10/4 (A munkahelyen nem volt semmi néznivaló, és a TV éppen adta, ezért úgy voltunk vele, hogy megnézzük. Összegészében, nem volt túl jó, de nem is volt olyan ártalmas, mint elsőre gondoltam volna. Egy nagy nulla, amitől nem leszel ideges, emiatt háttérzajnak tökéletesen megfelel.)

Az Európa-rejtély 10/6 (Egy realisztikusnak eladott, áldokumentarista film egy űrexpedícióról, ahol fedélzeti kamerákon keresztül láthatjuk az eseményeket. Technikailag semmi panaszom nincsen ezzel az alkotással! Látvány tekintetében teljesen korrekt, a színészek is jók, a karakterek pedig tipikusan olyanok, amilyeneket el tudok képzelni, akik a való életben is részt vesznek űrutazásokon. A gond a filmmel, az a sok ostobaság, amit a karakterek csinálnak! Na már most, ha ez egy realisztikusnak szánt áldoksis horror, akkor eltudnám fogadni a film nagyon lassú tempóját, de ha a karakterek indokolatlanul hoznak olyan döntéseket, amiket igazi asztronauták nem tennének, amit a film megpróbált többször is bebizonyítani az előadásmódjával, akkor viszont összedől az egész koncepció, mert nem illik bele az eddig  felépített szerkezettel.)

az_europa-rejtely_03.jpg

Creed 2. 10/8 (A Filmnéző Podcast negyedik adásában beszélgettünk róla, amit ITT megtudtok hallgatni!)

Függetlenség napja - Feltámadás 10/5 (A filmről készített bemutatómat ITT megtudjátok nézni!)

Kardfog kapitány és a Lama Rama kincse 10/5 (Most egy kicsit tengeres hangulatomban voltam és megnéztem ezt az elsősorban gyerekeknek szánt kalózfilmet, ami nem túl kiemelkedő, picit unalmas, de nem tudom á azt mondani, hogy rossz. Egy igazi középszer!)

Kincs, ami nincs 10/10 X

Kalózok (2014) 10/6 (Szamurájok és kalózok egy filmben? A világ egyik legkirályabb dolgának hangzik ugye? Egy észak koreai produkció egy néhol nagyon szép, máskor viszont eléggé csúnya látvánnyal, amikor erőltették a számítógépes trükköket. Maga a sztori több szálon fut, de a két főszál a kalózokra és néhány fős banditákra összpontosul. A legnagyobb gond a filmmel, hogy amikor nem a kalózok vannak a központban, akkor a film nagyon lassúnak és érdektelennek érződik, nagy részt a Robin Hood-ba illő karakterek miatt. Ellenben, amikor akció jeleneteket láthatunk azok nagyon pofásak, izgalmasak és látványosak szoktak lenni. Azoknak tudom ajánlani, akik hozzám hasonlóan nagyon szeretik a hajós/kalózos filmeket, mert erről el lehet mondani, hogy nem egy tipikus Hollwood-i alkotás!)

delkoreai_filmbemutato_the_pirates_2014_1.jpg

The Endless 10/9 (A következő 4 filmről a Filmnéző Podcast ötödik adásában beszélgettünk, amit ITT megtudtok hallgatni!)

Paddington 10/9 X

Spring (2014) 10/8

A rádió aranykora 10/6

Ralph lezúzza a netet 10/7 (A Filmnéző Podcast negyedik adásában beszélgettünk róla, amit ITT megtudtok hallgatni!)

ralph_breaks_the_internet_movie_review_0.jpg

Így neveld a sárkányodat 10/9 X (Készülök a harmadik részre!)

Üsd, vágd, focizzál! 10/3 (Egy idegesítő, egyáltalán nem vicces film, ami jobban működött volna animeként, mint egy élőszereplős filmként!)

A bűnös 10/9 (A tavalyi év egyik legfordulatosabb és legjobb filmje, amit mindenkinek látnia kell!)

A kincses sziget kalózai 10/7 X (Újra nézve is azt kell mondanom, hogy minden hülyesége ellenére egy marha szórakoztató alkotás, a 90-es évek végére jellemző bombasztikus látványvilággal!)

Piedone, a zsaru 10/10 X

Suspiria (2018) 10/7 (Így kell egy klasszikus, de sok tekintetben nagyon rosszul öregedett klasszikusról Remake-et készíteni! Érdekesen elmesélt és fordulatokkal teli sztori, remek látvány, kiváló színészekkel, ahol Dakota Johnson például egy nagyon kellemes meglepetés volt az 50 árnyalat filmek után, a tánc koreográfiák is kitűnőek, tele van kemény és sokkoló jelenetekkel stb. Az egyetlen komoly gondom vele, hogy van egy politikai/terrorista szál a háttérben, ami nem igazán illeszkedik az aktuális cselekményhez, valamint fél órával hosszabb a kelleténél, ami egy horrorfilmnél nem egészséges, de tényleg egy jól működő horror a mai közönségnek!)

suspiria-dakota-e1538244414570.jpg

Kicsi kocsi újra száguld 10/8 (Egy sokat látott gyerekkori kedvenc a világ egyik legjobb filmes autójával a főszerepben!)

A következő 6 filmet egy Mozi Maraton keretein belül láttam!

Asterix: A varázsital titka 10/7 (Az Istenek otthona után bizakodva vártam ezt az új filmet és hiába tartom egy picit gyengébb alkotásnak az előzőnél, még mindig jobb és szórakoztatóbb a legrosszabb Asterix filmekkel összehasonlítva!)

Űrdongó 10/7 (Egy nem kiemelkedő, de nagyon szórakoztató Transformers film, ami messze a legjobb a szériában, ami nem mellesleg a legjobb Kicsi Kocsi film, ami a mozikba került 1980 óta! De tényleg, ebben a filmben minden elem megtalálható, ami miatt gyerekként annyira szerettem azt a szériát. Persze, kellett ahhoz, hogy Űrdongó a Bay filmekkel ellentétben itt végre egy VW Bogár volt. Remek látvány, kiváló akciók, picit sablonos karakterek, de jó színészek. Ennél több nem is kellett ahhoz, hogy egy új kezdetet indítson egy megfáradt szériának!)

tenor.gif

A Hunter Killer küldetés 10/5 (Ez tipikusan az a fajta, ostoba "B" film, ami azért szórakoztató, mert a hülyeségeket egy teljesen új szintre fokozták. Marha szórakoztató, 90-es évekbeli stílusú tengeralattjárós akció film, amit a helyén kell kezelni!)

Pókember - Irány a Pókverzum 10/10 X (Érdemes volt az évösszegző adás előtt másodszorra is megnézni, mert így megbizonyosodhattam róla, hogy ez volt a 2018-as év egyik legszórakoztatóbb filmje!)

Ami nem öl meg 10/4 (Az, hogy a Tetovált lányból megpróbáltak egy James Bond stílusú sablon kémfilmet csinálni az egyik legfelháborítóbb döntés, amit a Sony csinálhatott volna ezzel a szériával. A sztori sokat látott, sablonos, kiszámítható, az akciók felejthetőek, amiket az előzetesben is már megmutatta, technikailag teljesen rendben van, de még egy ennyire kétségbe esett lépést egy új széria indításához a Young Adult filmek óta nem láttam!)

Bohém rapszódia 10/5 (A Filmnéző Podcast negyedik adásában alaposan kibeszéltük, amit ITT megtudtok hallgatni!)

bohemian-rhapsody-movie-review-marshall.jpg

Maraton vége!

Balhé Bronxban 10/7 (Ha jól emlékszem ez az első Jackie Chan film, ami egy amerikai produkció volt. Nulla sztori, nulla karakterek, de egy pörgős 80 perc szuper akció jelenetekkel, amiket néha fölöslegesen gyorsítottak fel, amin viszont egyáltalán nem lehet unatkozni!)

Robin Hood - Men in Tights 10/5 (Egy nagyon fárasztó, erőltetett, egyáltalán nem vicces paródia, ami meglepő, mert ez egy Mel Brooks film. Volt benne 1-2 megmosolyogtató, meg egy egyenesen zseniális poén, ami a korábbi Robin Hood filmre utalt, de összegészében felejtős!)

Vigyázat, Vadnyugat! 10/8 X (Egy kevésbé ismert, de nagyon szórakoztató Terence Hill film, amit 1-2 éve láttam először!)

A hitehagyott 10/8 (Egy rendkívül magával ragadó karakterdráma egy olyan lelkészről, akinek egy családi tragédia folytán a gyász megemészti a lelkét, aminek hatására elkezd írni egy naplót, ahol hallhatjuk a legsötétebb gondolatait. Egy nem könnyen emészthető, nagyon lassú, de hipnotikus film, ahol Ethan Hawk élete legjobb alakítását nyújtotta és felháborító, hogy nem jelölték érte Oscar-ra!)

first-reformed-movie-review.jpg

Roma 10/5 (Egyszerűen nem értem a film iránti lelkesedést, még azután se, miután rendesen utána néztem a háttértörténetének. Technikailag szerintem egy figyelemre méltó alkotás, de egyáltalán nem szolt hozzám, meg nagy általánosságban a nézőközönségéhez sem, ami nem mindig a legjobb módja a történetmesélésnek. De már tudjuk, hogy az Oscar-on a nagy kategóriákban tarolni fog. Ennyire egyértelmű Oscar győztes már nagyon régen volt!)

The Happytime Murders 10/2 (A Filmnéző Podcast ötödik adásában beszéltem róla, amit ITT megtudtok hallgatni!)

Kutyák szigete 10/9 (Egy gyönyörű, átgondolt, humoros, remek karakterekkel és egy kiváló színészgárdával előadott, elgondolkodtató film az ember és kutya közötti barátságról, amit szigorúan csak eredeti nyelven szabad megnézni! Szerettem Wes Anderson mások animációs filmjét, a Csodálatos Róka urat is, de ez a film mind technikailag, mind forgatókönyv alapján is szerintem egy sokkal kiforrottabb és jobb alkotás!)

Anyám szeme 10/9 (Egy fájdalmasan őszinte és felkavaró... Mégis talán az egyik legszebb horror film, amit életemben láttam.)

000069_26564_16569_eyesofmymother_still1_kikamagalhaes_byproductionstill_h_2016.jpg

Polar 10/3 (Egy meglehetősen fárasztó, undorító színvilággal rendelkező, unalmas mocsadék, egy borzalmas első egy órával, ami megpróbált "COOL" és szórakoztató lenni, holott egyáltalán nem az. Ellenben a film második fele pedig megpróbált egy komolyan vett, de ostoba bosszú film lenni, amiből hiányzott a stílus, ami szórakoztatóvá tette volna, annyira erőlködött, hogy menő lehessen, hogy sorra próbálta ki az oda nem passzoló stílusokat. Egy komoly, keveset beszélő főszereplő a nagyszerű Mads Mikkelsen alakításában, míg a főellenfél egy rajzfilmbe, már-már paródiába illő gonosz, akinek a motivációja Mikkelsen kinyírásához annyira sablonos, hogy már poénosnak lehetne nevezni, de a film annyira komolyan veszi magát a második felére, hogy onnantól kezdve elveszített engemet. Ezt a szart még Mikkelsen úr sem tudta megmenteni. Idáig az év első nagy csalódása, amit egyébként meglepve tapasztalom, hogy sokan szerettek!)

Schindler listája 10/10 X (Kb. 15 év után újra megnéztem, immár moziban és azt kell mondanom, hogy egy elképesztő élményt nyújtott. Meglepett, hogy milyen sok minden maradt meg a filmből, ami azért nem semmi, mert annak idején több részletben, az általános suliban láttam. Ez tényleg egy olyan film, ami Spielberg számára a történet mesélés mesterfoka volt, ami látvány tekintetében olyannyira elképesztő, hogy nem mondtam volna meg róla, hogy egy több, mint 25 éves filmről van szó!)

schindlers-list.jpg

Bodyguard 10/9 (Egy 6 részes brit TV sorozat egy testőrről, aki nagyon gyorsan egy 24 stílusú összeesküvés elmélet közepébe találja magát! Sok tekintetben nem találja fel a spanyolviaszt, néhol kiszámítható és olcsó húzási is vannak a történet előre haladása érdekében... Ellenben elképesztően jók a színészek, főleg a főszereplő, a karakterek nagyon jól kidolgozottak, remek mindegyik epizód rendezése, a sorozat hangulata is elképesztően feszült és pörgős, ami nagyrészt a rövidségének köszönhető, egy epizódra sem lehet azt mondani, hogy van benne egy fölösleges időhúzós szál, valamint az elmúlt évek egyik legjobb Pilot epizódját ez a sorozat nyújtotta, aminek az első 20 perce annyira feszült, hogy a legtöbb Hollywood-i produkció is tanulhatna tőle!)

Pitch Black 10/5 (Erről a filmről hamarosan jön egy részletes kibeszélő a hatodik Podcast adásban!)

Nyughatatlan özvegyek 10/8 (Egy nem minden nap látott pénzrablásos film az Oscar díjas Steve McQueen-től, aki megpróbált egy olyan filmet készíteni, amivel jobban megtudja szólítani az átlag közönséget is, amire azt tudom mondani, hogy ez sikerült neki. Egy izgalmas, fordulatos, nagyon feszült film kiváló rendezéssel és remek színészgárdával!)

Dragon Ball Super: Broly 10/9 (A filmről készített bemutatómat ITT nézhetitek meg!)

Üveg 10/4  (Erről a filmről hamarosan jön egy részletes kibeszélő a hatodik Podcast adásban, de az értékelésemből már láthatjátok, hogy nem voltam elájulva tőle!)

filmnezo_podcast_glass.png

 

Címkék: Filmes napló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr7314605196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása