CinemaLion

2019. március 01. 06:50 - Tomlion

Filmes napló: 2019 Február

Sziasztok! A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

ua_crazy_tue_1920pxx933px-01.jpg

Az eltűnés sorrendjében 10/7 (A már megjelent Liam Neeson film, a "Dermesztő hajsza" ezt a filmet Remake-elte. Nos, az előzetes alapján azt tudom mondani, hogy egytől-egyig ugyan azt a filmet csinálták meg, de az előzetes sokkal humorosabban tálalja, nagy részt a zene miatt, az eredetiben történt eseményeket, amivel nincsen semmi bajom, ha a film azt nyújtja, mint az előzetes. Ellenben, ha "Az eltűnés sorrendjében"-hez hasonlóan egy komolyan gondolt film lesz, akkor már most megmondom, hogy a legtöbb mozi néző csalódottan fog kimenni a filmből, mert nem azt kapják, amit a marketing ígért nekik. Mert az eredeti film egy komolyan gondolt bosszú sztori, egyszerű karakterekkel, de egy nagyon nyomasztó hangulattal, amibe belecsempésztek egy nagyon kevés humort. Ezt az alkotást mindenképpen ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a komolyan vett bosszúfilmeket, a gyönyörű szettingnek és nagyon jó színészek miatt. Ellenben kíváncsi leszek az új filmre, hogy akkor most "Ctrl-C, Ctrl -V" stílusban újra megcsinálták az eredeti filmet vagy pedig tényleg rámentek a humorra, aminek köszönhetően egy szórakoztató bűnös élvezet lesz vagy pedig egy újabb, fölösleges Hollywood-i Remake, amikből lassan már elegem van, mert ezek miatt maradnak le nagyon sokan az eredeti alkotásokról!)

mv5bntqynjg0mdc1mf5bml5banbnxkftztgwmtm1mtc2mje_v1_sx1777_cr0_0_1777_999_al.jpg

Alul semmi 10/6 (Egy kedves és humoros filmecske, amivel a legnagyobb bajom a jött-ment konfliktusok voltak, amik hirtelen jöttek, de pár perccel később megoldódtak. Részletekért a Podcast adásunkban ITT!)

Egy szent szarvas meggyilkolása 10/9 (Egy felkavaró, de gyönyörű film Yorgos Lanthimos-tól tele szimbolikával és bibliai utalásokkal, amit nem öröm nézni, de egy nagyon emlékezetes élmény. Még nem látom át a teljes történetet, de az biztos hogy a közel jövőben újra fogom nézni, mert segíteni fog!)

Gyilkosság 10/8 (Egy Stanley Kubrick által írt és rendezett krimi 1956-ból, ami annak idején egy nagyon ambiciózus és szerintem újító filmnek számított a több karaktert bemutató és különböző idő síkokon átívelt történet miatt. Mai fejjel is egy nagyon érdekes és szórakoztató alkotás.)

title.jpg

A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka 10/10 X (Még mindig az egyik legjobb kalózokról szóló kalandfilm, ami valaha készült. Minden egyes megnézéssel egyre csak jobb és jobb lesz, nem veszít semmit sem a varázsából, amit igazán kevés Blockbuster ér el nálam!)

A Lego-kaland 2. 10/8 (Egy marha szórakoztató animációs film, ami tovább viszi és kibővíti mindazt, ami az első résznél működött. Nem árulok azzal zsákba macskát ha azt mondom, hogy aki szerette az első részt, az ezzel a filmmel is marha jól fog szórakozni, de aki nem, az jobb ha kihagyja ezt a filmet! A legnagyobb pozitívum az első résszel ellentétben viszont, hogy szerencsére nem erőltették annyira a borzalmas magyar szójátékokat. Részletekért a Podcast adásunkban ITT!)

A kicsi kocsi legújabb kalandjai 10/6 X (A negyedik Herbie film sok tekintetben nagyon gyengének számít, főleg karakterek és sztori szintjén... De a fenébe is, még mindig szeretem ezt a filmet!)

p01nm9dw.jpg

A halott menyasszony 10/7 (Egy Tim Burton Stop Motion filmre nem igazán lehet azt mondani, hogy senkit nem érdekel a megnézése. Látvány tekintetében pedig minden fronton csillagos ötös, egyszerűen öröm ezeket a karaktereket és helyszíneket látni mozgás közben. De a karakterek... Számomra túlzottan egyszerűek voltak, aminek következtében a sztori is nagyon egysíkú és kiszámítható volt, és sajnos szépen lassan ott tartok, hogy alig tudok valamit felidézni belőle.)

Overlord 10/7 (Náci zombik!!!)

Kacsamesék - A film: Az elveszett lámpa kincse 10/7 (Érdekes módon, eddig még nem láttam a sorozat önálló filmjét, és miután végre megnéztem nem is csodálom annyira miért. Egy átlagos sztori, ami a sorozatban 2, maximum 3 részben is belefért volna, de mivel a karaktereket még mindig nagyon szeretem, egy pillanatig nem bántam meg a megnézését, mert miattuk és persze a kézzel rajzolt látvány miatt egy még mindig szórakoztató film!)

Drágám, a kölykök összementek 10/8 X (Gyerekként rengetegszer látott családi film, amit szerintem kb. 15 évvel ezelőtt láttam újra, és nagyon meglepett, hogy a látvány mind a mai napig mennyire helyt áll még mindig, pedig egy 30 éves filmről van szó. A karakterek egyszerűek, de nagyon szórakoztatóak, és egy akció dús családi film, amit mai fejjel is csak ajánlani tudok!)

15676_1.jpg

Horgász a pácban 10/8 X (A sok pocsék és közepes Louis de Funès film között azért van néhány, amit mind a mai napig nagyon szeretek, amik között az 1958-as "Horgász a pácban" szerintem kiemelkedik a filmográfiájából.)

Lupin the Third: Cagliostro vára 10/7 (Az egyik első rendezése a mára már közismert Mijazaki Hajao-nak, ami egy bűnözőnek, Harmadik Lupin-nak az egész estés mozija. Szerencsére az eredeti sorozatok vagy későbbi filmek ismerete nélkül is marha szórakoztató film gyönyörű látvánnyal és humoros karakterekkel, akik ebben a filmben egy picit gyermek barátabbak lettek az eredeti koncepciójukhoz képest és sajnos, ha nem ismerted korábban a karaktereket, akkor egy picit nehéz lesz néha a motivációit és döntéseit megérteni. De még így is egy szórakoztató film!)

castlecagliostro4_757_426_s.png

A homár 10/9 (Egy újabb film Yorgos Lanthimos-tól, ami szintén egy olyan alkotás, ami az átlag közönség szintén nem fog szeretni, de számomra egy nagyon érdekes, egyben elgondolkodtató, szimbolikus, gyönyörű film, amit emészteni kell, de ha elfog a hangulata, akkor nehéz nem értékelni és elismerni!)

Cold War 10/7 (Hangulatban és zeneileg egy kifejezetten erős, atmoszferikus film, ami remekül adja vissza a régi, klasszikus romantikus filmek hangulatát egy picit modernebb tálalásban, egyszerűen remek színészekkel. Operatőrileg, meg alapjáraton technikai fronton szerintem minden téren kenterbe veri az Oscar díjas és véleményem szerint túl értékelt "Roma"-t. A legnagyobb gondom vele, hogy a "Roma"-val ellentétben, ami indokolatlanul volt több mint két óra, addig ez a sztori sajnos csak 80 perces, emiatt a vége nagyon összecsapottnak érződik, hiába baromi erős, ami az összhatáson viszont nálam sajnos nagyon sokat rontott, pedig az első két harmada remek volt és egy minimum 15 percet még elbírt volna a történet! De, még így is egy megnézésre mindenképpen érdemes alkotás, aminek a hangulata ha sikeresen bevonz, akkor az a megfoghatatlan érzés magatokkal marad, miután kiléptetek a moziból. Részletekért a Podcast adásunkban ITT!)

image-2.jpg

7 vérfagyasztó nap 10/5 (Az "Elit halálosztók" filmek rendezőjétől számomra ez sajnos nagyon kevés volt. Rendezésileg nagyon ott volt a szeren, de maga a sztori, ami tényleg megtörtént a feszültségtől és drámától teljesen mellőzve volt. Én legalábbis az egész szituációért nem igazán tudtam izgulni, pedig maga az esemény tényleg egy horrorisztikus időszak lehetett, ami filmben sajnos nem jött át.)

Ingrid Goes West 10/10 X (Erről a filmről korábban már írtam és a 2017-es filmes Top 20-as listámon is elmondtam, hogy miért szerettem. Részletekért a Podcast adásunkban ITT!)

Savaged (2013) 10/5 (Semmi újat nem mutat a spirituális, bosszú filmes műfajon belül, de egy fölösleges 90 perc eltöltésére tökéletes, ahol kapunk néhány emlékezetes gyilkosságot!)

363633431_640.jpg

Kaliforniai rémálom 10/9 (Egy rémálom szerű film, egy központi rejtéllyel, amit meg kell oldani olyan operatőri munkával/zenével hogy eszméletlen. Valamint egy kemény társadalom kritika a mai popkultúra és Hollywood tekintetében. Nehezen emészthető, de egy felejthetetlen darab!)

Grand Budapest Hotel 10/9 (Csak most ismerkedem Wes Anderson munkásságával és a korábbi kettő animációs filmje után ez volt az első élőszereplős filmje, amit láttam. Egy nagyon szerethető, eredeti és filmkészítés szempontjából egy rendkívül epikus élmény, amit Anderson stílusa egyszerűen elvisz a hátán, annyira élvezetes!)

Kaliforniai rémálom 10/10 X (Jól látjátok, a megnézését követő 1-2 napban olyan sokat gondolkodtam rajta, hogy újra meg kellett néznem és ismételten egy olyan élményt nyújtott, hogy nem hagyhatom szó nélkül. A 2018-as év egyik legjobb filmje, amiről hamarosan jelentkezek egy CinemaLion Bemutatóval!)

under-the-silver-lake-de-david-robert-mitchell-en-los-angeles-sin-un-plano.jpg

Így neveld a sárkányodat 2. 10/9 X (Az első részből megismert karakterek itt egy picit háttérbe lettek szorítva a legnagyobb sajnálatomra, mert a történet az új karakterekre és Hablaty személyes konfliktusai koncentrál egy gyenge, de színpadias fő gonosszal és igen erős érzelmi töltetekkel!)

Kim Possible (2019) 10/2 (Ez a film annyira minősíthetetlen, hogy félre kellett raknom, a "Kaliforniai rémálom" videóm szövegkönyvét, hogy ezt minél előbb megírhassam, aminek a videóját ITT már meg is tudjátok nézni!)

Így neveld a sárkányodat 3. 10/9 (Ez a film ugyan azt érte el nálam, mint annak idején a "Toy Story 3." csak itt szerintem a régi és az új karakterek játékideje sokkal jobban voltak balanszírozva, mindenkinek jutott minimum egy jelenet, ahol brillírozhatott. Szerintem nem csak egy trilógia konklúziójakén működik nagyon jól, de mint egy önálló film is megállja a helyét, ahol szem nem marad szárazon. Nálam legalábbis nem maradt.)

Green Book 10/7 (Az idei Oscar szerint az év "legjobb" filmje, amivel erősen vitába szállnék, de még így is egy kedves, sőt nagyon is kedves filmecske egy sokat látott témáról, ami nekem néha egy picit nyálas volt, ami a 90-es évek végén is meg kapta volna a legjobb filmnek járó Oscar díjat. Élveztem, de kétségtelen, hogy az idősebb korosztály jobban tudja élvezni.)

1000x-1.jpg

Boldog halálnapot 2. 10/7 (Már nem annyira friss, mint az első rész volt, de még mindig egy marha szórakoztató és meglepően érzelmes folytatás, amire végképp nem számítottam.)

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta 10/8 (A legdrágább film, ami Németországban valaha készült, ami szinte 100 %-osan hű maradt az eredeti báb sorozathoz, ami egyszerre egy pozitívum és egy negatívum is. De ami a legjobban tetszett, azok az apróságok, amikkel kibővítették elsősorban az eredeti karaktereket és nem elsősorban csak Jim-ről és Lukács-ról beszélek, hanem néhány mellékszereplőről is, ami nem tűnik soknak, de szerintem igenis sokat jelent.)

Climax 10/9 (Eddig a pillanatig még nem létezett nálam az a film, amire azt tudtam volna mondani rá, hogy "Egy rémálom" de EZ minden tekintetben az volt! A legjobban úgy tudnám jellemezni, hogy ez az egész film olyan, mint a "Suspiria" Remake utolsó kb. 20 perce, csak a boszorkányos elemek nélkül és egy sokkal intenzívebb rendezéssel, ami 96 percen át tart! Szintén a 2018-as év egyik legjobb, de legsokkolóbb filmje számomra! Ez az egyik legfőbb indoka annak, hogy még nem jelentkeztem videó formájában a Top 20 kedvenc 2018-as filmem listájával, mert folyamatosan találok olyan alkotásokat, amikről viszont itt Magyarországon senki nem beszél, mert nem kapnak olyan reklámot. Ennél az alkotásnál viszont ezt maximálisan meg tudom érteni, mert azok, akik például nem szerették az "Örökség"-et, azok hatványozottan fogják ezt a filmet is utálni.)

climax.jpg

Címkék: Filmes napló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr3914660961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása