CinemaLion

2019. október 01. 17:37 - Tomlion

Filmes napló: 2019 Szeptember

Sziasztok! Újabb hónap, újabb filmek. A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

maxresdefault_22.jpg 

Doom Patrol 10/7 (Ez a sorozat egy tipikus példája annak, ami rengeteg alkalommal nagyon vicces, máskor viszont egy kifejezetten erős dráma igen erőteljes színészi alakításokkal... Más alkalmakkor viszont pont a képregényes eredete miatt egy túlzottan kesze-kusza, picit sem vicces, erőltetett katyvasz. A befejezés pedig egyenesen csalódás volt a számomra. Összegészében egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, de nem is tervezem folytatni, mert ez a 15 rész bőven elég volt, bár így is hosszabb a kelleténél.)

Tora! Tora! Tora! 10/7 (Sok tekintetben egy igen ambiciózus film, ami lassan építkezett, talán picit túlzottam is, de a finálé mai szemmel is megeszi reggelire a manapság megjelenő látványfilmeket. Egyedül a feszültség és a horrorisztikus elemek azok, amik nagyon hiányoztak a végén, de összegészében egy igen erőteljes háborús film, ami mind két oldalról tisztelet teljesen mutatja be a két háborús fél álláspontjait.)

tora-tora-tora-1-e1486122828675.jpg

Special effects (1984) 10/2 (Érdekes az alap sztori, de olyan szinten nem működik, hogy nem vett rá a gyomrom, hogy végig nézzem, pedig még hátra van 30 perc, de egyszerűen el van kanyarodva a saját valóságától. Valamint a karakterek hülyék, a színészek pedig NAGYON rosszak!!!)

Blaze (2018) 10/6 (Ethan Hawke legújabb rendezése egy nagyon csendes zenés film, ami leírva a szokásos sablonokkal rendelkezik, ennek ellenére egy kedves lazulós film, ami csak egyszer nézős, nem egy maradandó élmény, de amíg tartott élveztem. Egy ékes példája annak, hogy takarítás közben elindítod, hallgatod a zenét, néhány érdekes jelenetnél megállsz egy picit pihenni, és ha vége folytatod. Ezzel pedig az égvilágon semmi gond sincsen, mert kellenek az ilyen alkotások is.))

Sleepy Hollow (1999) 10/9 (Nem tudom miért, de az eddig általam látott Tim Burton filmek közül ez fogott meg a legjobban az atmoszféra, a zene és a klasszikus horror nagyszerű egyvelege miatt! A szinkron sajnos gyenge, de ez egy remek indok arra, hogy eredeti nyelven újra nézzem! Abban az időben Johnny Depp és Tim Burton neve még egyet jelentett a minőséggel. Kár, hogy manapság ugyan ez már kevésbé mondható el.)

sleepy-hollow-1.jpg

Bőrnyakúak 3. 10/5 (Eredetileg az első részt akartam megnézni, de véletlenül ezt sikerült beszereznem, ami egy 75 perces sablon tenger, amit egy hét múlva elfelejtek, de a sok hülyesége ellenére, amíg tartott egy alacsony költségvetésű, de szórakoztató ZS kategóriás akció mozi volt, ami persze egy picit sem tartja tiszteletben az eredeti film szellemiségét, de egy laza agykikapcsolásnak tökéletes volt.)

A szamuráj (1967) 10/5 (Sajnos egy újabb példája egy olyan filmnek, ami a maga idejében sok tekintetben újítónak számított, az manapság sajnos sablonosnak, kiszámíthatónak és nagyon unalmasnak számít, ahol az állítólagos profi bérgyilkos olyan bénán bukik le, hogy alig hittem a szememnek! Sajnálatos egyre több régebbi film kapcsán felfedeznem ugyan ezt, hogyha fiatalon láttam volna biztos, hogy egy igazi katartikus élmény lett volna, de mióta már több ezer filmen vagyok túl az ilyen kisebb kult filmek már nem nagyon mozgatnak meg bennem semmit.)

21ff8728c59757bd6338b34ef12f1bfd.jpg

A nemzet aranya 2. 10/6 (Az egész annyira irreális, semmi értelme nincsen, mégis annyira debillen sármos, hogy jobban szórakoztam rajta, mint az elsőn. Nick Cage pedig kapott néhány emlékezetes Cage RAGE pillanatot is, amik pedig emelték, vagy csökkentették, már magam sem tudom, a filmnek a minőségét.)

Jó reggelt, Vietnám 10/8 (Igen, csak most sikerült pótolnom, de affene ez nagyon jó volt, amit túlzottan nem tudok részleteibe fogni. Csupán csak ajánlani tudom a megnézését főleg Robin Williams elképesztő alakítása és a meglepően jó magyar szinkron miatt.)

Captain Fantastic 10/8 (Élet filozófiáknak a végleteit bemutató film minden generáció számára, amikről érdemes és kell is beszélni minden korosztálynak, aminek az a legfontosabb tanulsága, hogy tanuljunk a hibás döntéseinkből és próbáljuk a jövőnket a pozitív irányba terelni, még a saját eszméink feláldozásával is. Én legalábbis ezt a tanulságot vontam le következés képen. Na, és ti?)

1477dbaa-9735-4a10-ae19-77e2e7141040_900x.jpg

Spirited away 10/6 (Elképesztő látvány és részleteibe bele menő fantáziavilág egy már túlzottan egyszerű történettel. Félre értés ne essék, szimbolika terén elképesztő mélységekkel rendelkezik, könnyű megérteni és értelmezni a látottakat, amit szerintem a többszöri nézéssel jobban lehet értékelni, de azon kívül maga a film/történet csak korrekt volt, egész egyszerűen nem szippantott be teljesen.)

One Cut of the Dead 10/8 (A címe alapján könnyen el lehetne ítélni a filmet, hogy egy olcsó vacak, de ahogyan halad a sztori előre rájövünk, hogy ez a vicces alkotás egy igazi szerelmes levél minden amatőr filmkészítő részére. A filmről készített videómat ITT nézhetitek meg!)

Bőrnyakúak 10/7 (Adtam a filmnek egy hetest, mert egy eddig nem nagyon mutatott részét mutatta meg a háborúnak ezen részéről, mert amit az láttam jó volt... De egy idő után alig fogok valamit felidézni belőle. Ez a legnagyobb bajom a háborús filmek 98%-ával.)

Wolf Warrior 2. 10/2 (Hihetetlen, hogy ezt mondom, de az első részhez viszonyítva MINDENBEN, tehát akciókban, számítógépes effektekben, karakterekben, színészi alakításokban és sztoriban is alul múlta, csak ezen még röhögni sem lehet a bénaságain! Borzalom!!!)

https_blogs-images_forbes_com_robcain_files_2017_08_wwii-poster.jpg

Hajrá boldogság 10/7 (Egy nagyon aranyos kis film, ami emlékeztet arra, hogy érdemes a szürke hétköznapokban is boldognak lenni, meglelni az örömöt az apró dolgokban. Már csak azt nem értem, hogy Sally Hawkins miért nem ezért a szerepéért kapott Oscart?)

Öregfiúk új verdákban 10/2 (Nagyon vevő vagyok a fekete komédiára, de az égszerelmére mégis mi a franc volt ez??? A szituációk és a karakterek nem viccesek, a főszereplő egyenesen borzalmas, az egész film pedig nagyon random a legrosszabb értelemben!)

Apocalypse Now (Redux) 10/8 (Sajnos nem jutottam el a moziba, így maradt a DVD opció és az első két és fél óra talán az egyik legdurvább háborús ábrázolás filmben, amit valaha láttam... Utána jött az utolsó 35-40 perc amit emésztenem kell, de jelen pillanatban nagyon nem tetszik.)

apocalypse-now-final-cut-release-date.jpg

Aki bújt 10/8 (Oké... Az év stúdió filmjei közül talán a legnagyobb és legkirályabb kellemes meglepetése!)

Tom és Jerry - A moziban 10/7 (Gyerekkorom egyik meghatározó rajzfilmje, amit akkoriban rengetegszer megnéztünk és annak ellenére, hogy nem ér fel az eredeti rövid filmekhez még mindig nagyon szeretem. A jövőben tervezek róla egy videót, hogy miért tartom a klasszikus széria mellett a mai napig egy jó filmnek az egyértelmű gyengeségei ellenére.)

Wicked City 10/7 X (Nem tudom miért, de néhány hét után újra néztem, most feliratosan, és annak ellenére, hogy anime szinthez mérten is nagyon BETEG és a történetnek vannak problémái... Atmoszféra és vizualitás terén egyszerűen ott van a szeren. Sőt, másodszorra egy picit jobban is tetszett!)

Teen Titans Go! To the Movies 10/6 (A rajzfilm sorozattal ellentétben meglepően szórakoztató és intelligens film, konkrétan Deadpool szintű kikacsintásokkal gyerekeknek, meg egy nagy adag infantilizmussal, ami viszont rontja az összképet. Egynek viszont teljesen jó volt.)

teen-titans-go-to-the-movies-1-990x557.jpg

A Goofy Movie 10/8 (A film nagyon 90-es évek, a történet már túl egyszerűen lett feloldva... Ennek ellenére ma is remek, amit 17-18 éve láttam utoljára, mégis rengeteg minden meg maradt belőle, ami egy pozitív dolog egy filmnek, hogy ennyire maradandó tudott maradni. Érdekes, míg gyerekként csak Max szemszögét értettem meg ma már Goofy nézeteit is teljesen megtudom érteni.)

Satanic Panic 10/6 (Egy szűz pizzafutár csajnak utolsó fuvarja a gazdagok negyedébe vezet, akik természetesen sátán imádók. Akiknek tetszett az "Aki bújt" az ezzel a filmmel is megtalálja a számításait a nem mindig működő humora és egyéb problémái ellenére is.)

Csata Szevasztopolért 10/7 (A legsikeresebb szovjet mesterlövész pályafutását bemutató film, ami érdekesen mutatja be egy nő szemszögéből a háborút.)

First Blood 10/7 X (Egy, de hatalmas hibája van a filmnek, amiért nem működik számomra annyira, mint kellene. Mégpedig a sheriff, az antagonista! Egyszerűen nem mutatja be jól, miért annyira ellenszenves Rambo-val szemben. Márpedig erre az ellentétre építkezik a film!

3a5279816575896f28471ea345e4c9ec.jpg

Rambo 5 - Last Blood 10/4 (Eredetileg egy Creed szintű visszatérést vagy egy Logan szintű befejezést vártam ettől a filmtől, a címe és az előzetesei alapján, csak sajnos egyiket sem kaptam meg tőle, helyette egy béna és sablonos Elrabolva klónt. Az a baj, hogy John Rambo karaktere olyan, akivel túl sok mindent nem lehet kezdeni a korábbi 4 film ismeretében, már sehova sem lehetett elvinni a történetet. Éppen ezért kapott egy igen vérszegény motivációt az akcióra, de a fő genyák annyira rosszak és komolyan vehetetlenek voltak, nagy részt a pofátlanul gyenge színészi alakítás miatt, hogy az felháborító, de a forgatókönyv sem segített nekik. A legrosszabb, hogy maga Rambo is túlzottan... Naiv (?) volt. Úgy értem, hogy az egész film minimum 30 perccel rövidebb lehetett volna, ha Ő se lett volna ennyire hülye. A befejezésben egyedül az tetszett, hogy az egész átalakult egy horrorfilmmé a rossz fiúk részére, de ez nagyon kevés volt, főleg azért, mert bele erőltetettnek érződött, így elmaradt a nagy ujjongás nem csak a részemről, hanem a többi 5-6 fő számára is a moziban, ennyire kevesen voltunk a teremben. A Rambo 5 egy tipikus példája annak, hogy csak a cím és Stallone neve miatt készült el, máskülönben egy direkt DVD-re készített Steven Seagal akció film lett volna. Eddig az év legnagyobb csalódása!

The Haunting of Hill House 10/8 (Egy remek egyvelege a horror és dráma legjobb elemeinek, ami néha egy picit hosszú volt, de az olyan erős epizódok, mint például az ötödik rögtön feledtették ezen nüansz problémáimat. Filmnéző Lehel kollégámmal pedig kibeszéltük a sorozatot, amit ITT meghallgathattok.)

the-haunting-of-hill-house-une-saison-2-en-pre_paration-sur-netflix-big.jpg

Predator - A ragadozó 10/3 (Sokkal... SOKKAL rosszabb, mint emlékeztem! A Podcast kollégáimmal készítettünk egy audiokommentárt, aminek a legjobb pillanataiból készítettem egy válogatást, amit ITT megnézhettek!)

The Boys S1 10/8 (A világa és karakterei olyannyira érdekfeszítőek, hogy a rémesen ingerszegény akciók sem rontottak semmit az összképen!) 

John Rambo 10/8 (A csalódást keltő 5. rész után frissítőnek hatott ez a film, ami a szememben az igazi záró darabja a szériának, amit még mindig jobb filmnek tartok az elsőnél, hiába egy klasszikus.)

Amerikai nindzsa 4. 10/3 (A Filmbarátok Podcast kommentárjának köszönhetően nézhető volt, de a film olyan szar, hogy nem lehetett rajta annyit röhögni, mint a harmadik részen. :/ 10/3

Dühöngő bika 10/5 (Martin Scorsese egyik kedvenc rendezőm, akinek az összes filmje tetszett, amit láttam tőle, még nem láttam mindent. De EZ egyszerűen nem működött, nagy részt minden idők egyik legrosszabb sportfilmes főszereplője miatt!)

ragingbull2.jpeg

Címkék: Filmes napló
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr10015185650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2019.10.03. 10:14:39

Ha már háborús filmeket nézel, akkor ezeket ne hagyd ki:

Flags of our Fathers
www.imdb.com/title/tt0418689/

Letters from Iwo Jima
www.imdb.com/title/tt0498380/
Ne ijedj meg a japán nyelvtől, felirattal is élvezhető. Úgyis a képi világa, meg a karakterek az érdekesek.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2019.10.03. 11:03:57

@Serrin: Szoktam animét nézni, így a japán nyelv és a magyar/német/angol felirat sem idegen már számomra! Érdekes címek, valamikor biztosan pótolom őket! ;)
CinemaLion
süti beállítások módosítása