CinemaLion

2017. január 03. 13:05 - Tomlion

Trailer vélemények: JOHN WICK 2.

 Kicsivel több, mint egy hónap múlva érkezik meg a 2014-es meglepetés siker John Wick folytatása. Az első filmről korábban (ITT) már írtam egy kritikát, ahol nagyon sokat dicsértem a technikai és színészi részét. Ebben a bejegyzésben pedig megírom a véleményemet, hogy mit várok tőle, mik az aggodalmaim, valamint, hogy szükség szerű-e egy ilyen egyszerű filmet folytatni?

FIGYELEM!

A filmmel kapcsolatban próbáltam elkerülni bármilyen Spoiler-es hírt történettel és szereplőkkel kapcsolatban. Az egyetlen dolog, amivel kapcsolatban véleményt mondok, az-az itt látható magyar előzetes, és a saját gondolataim!

Az első rész egy ostoba, de marha szórakoztató és technikailag zseniálisan megalkotott akció mozi volt a legjobbik fajtából, ahol a készítők vették az időt, meg a fáradtságot és Shaky Cam, valamitn gyors vágások nélkül olyan akció szekvenciákat alkottak meg, IGAZI kaszkadőr mutatványokkal, amiket lehet látni és csodálni. A legkiemelkedőbb része mégsem ez volt, hanem, hogy egy filmen belül képesek voltak egy olyan világot elébünk tárni, amit leginkább csak egy MARVEL filmnél képzelnénk el, és a párbeszédekből tudtuk megitélni, hogy mégis mennyire egy szerteágazó szervezet a filmben lévő bérgyilkos szakma.

john_wick.jpg

A film szerintem ezt a fonalat fogja tovább vinni, vagyis több dolgot fogunk megtudni erről a világról, az értékrendszeréről, valamint újabb eszméletlen akciókat fogunk kapni. A gondom csak az, hogy az előzetes alapján a történet ismételten nem tűnik annyira érdekesnek mint reméltem az első rész után. Amit sikerült az előzetes alapján megtudnom, hogy John elutazott (a kutyájával!) Rómába, gondolom azért, hogy segítsen egy korábbi társának/barátjának. Azonban nehezebb falatnak igérkezik a feladat, mint azt Wick remélte, ezért Laurence Fishburne kifogja segíteni, valamint gondolom megfognak emlékezni a régi szép (Mátrix) időkre.

Ez sajnos nem tűnik egy túlzottan érdekes történetnek, és nagyon félek, hogy a film úgy fog járni, mint az Elrabolva 2, ami az első film sikerét szerette volna meglovagolni, azzal, hogy csak a helyszínt változtatták meg, de a sztori ugyan az volt, mint az első résznél. A rendező csere viszont az utolsó szög volt a koporsóban, mert egy olyan rendezőre bízták (Olivier Megaton) aki rohadtul nem ért akció rendezéshez, ezért hogy időt és pénzt spóroljanak, valamint ahhoz, hogy elrejtsék Liam Neeson lassú mozdulatait szétrázták és vagdosták az akciókat.

john_wick_2.jpg

Az Elrabolva 2-vel szemben ez a film máris egy hatalmas előnnyel rendelkezik... Az akciók bitang jónak ígérkeznek!!! Emberek már ebben a rövid videóban is látszódik, hogy az akciók ismét minőségiek lesznek, és a látványt is (főleg a tükrös résznél látszódik), egy újabb szintre fogják emelni, amit nem is csodálok, mert az első rész rendezője (Chad Stahelski), valamint forgatókönyvírója (Derek Kolstad) visszatértek, szóval jó kezekben van a projekt. Viszont a Skyfall stábjára lett bízva a Spectre is, valamint Paul Greengrass és Matt Damon is visszatértek az ötödik Jason Bourne filmre és mindannyian tudjuk, hogy milyenek lettek... Látványos, de unalmas SEMMIK! 

Nagyon várom a filmet, azonban szükséges lesz alacsonyan tartani az elvárásainkat, mert az első rész egy váratlan meglepetés volt, mint az Elrabolva és ha nem lesz lelke, akkor ez a film is a fölösleges folytatások sorát fogja bővíteni. Bizakodjunk!

Még egy valami a végére... Még nem derült ki mi lesz a besorolása, de ha nem R-es lesz, hanem PG-13, akkor  érthető okokból nem valószínű, hogy megfogom nézni a mozikban!!!

Nektek mi a véleményetek az előzetesről és a szériáról?

john-wick-2-poster-slice-600x200.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr3012093531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása