CinemaLion

2018. november 09. 10:34 - Tomlion

Trailer vélemények: Scooby-Doo és a 13 szellem

 Scooby-Doo és a 13 szellem története végre kap egy méltó befejezést?

A rendszeres olvasóim/nézőim tudják, hogy egy hatalmas Scooby-Doo rajongó vagyok, minden melléksorozatot és az eddig magyarul megjelent DVD filmekből is már majdnem az összeset láttam. Egyedül a játékokkal nem játszottam, de ez most mellékes. A Scooby-Doo történelemben pedig volt egy időszak, amikor nem a klasszikus sorozatok készültek, hanem mellékszériák, amik eddig a pillanatig egy külön univerzumnak számítottak, nem lehetett időrendileg bele illeszteni a szériába. Ezek között volt az egyik a 80-as évek egyik utolsó Scooby-Doo sorozata, a 13 szellem!

scooby-doo-13th-ghost.png

Őszinte leszek, hogy a gyerekkorom óta nem láttam a sorozatot, arra emlékszem belőle, hogy Scooby, Bozont Diána, Scrappy és egy úgy karakter Flim Flam 13 igazi szellemet kellett elkapniuk, ahol Vincent Van Gond egy nagy erejű varázsló volt a szellemek őrzője, amik Scooby hibája miatt szöktek meg. Ha ez emlékeim nem csalnak a történetet soha nem fejezték be, nyitott maradt a befejezése, aminek következtében hosszú ideig nem akartam újra megnézni, mert egyszerűen rühellem a be nem fejezett sorozatokat, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban mégis megjött a kedvem erre a szériára. Aztán jött ez az előzetes!

A történet szerint a Rejtély RT. visszavonult és eladnak mindent, ami a hobbijukhoz volt köthető, még a Csodajárgányt is!!! Ellenben előkerül egy kristálygömb is, ahol megjelenik Vincent Van Gond is, aki már egy ideje megpróbálta elérni őket, miszerint előkerült az utolsó szellem is. Ez a sztori azért tűnik nagyon ígéretesnek a számomra, mert ez lesz az első alkalom, hogy Vilma és Fred is részt vesznek a történetben és megtudják, hogy Bozontéknak volt ez a kis melléktörténetük, ahol igazi szellemeket fogtak el, nem pedig álruhába öltözött embereket. Ennek köszönhetően egy új idővonal jött létre a Scooby univerzumon belül is, ami beilleszthető a klasszikus sorozatok mellé is (de nem a 90-es évek végén készített TV filmekre).

nevtelen_5.png

A sztori szerint pedig több év is eltelhetett az utolsó epizód és a most következő TV film között, mert Flim Flam már egy tinédzser, és remélhetőleg nem olyan idegesítő, mint a sorozatban volt. Ellenben még nem derült ki, hogy a két szellem Csonti és Pacni, valamit Scrappy-Doo visszatérnek-e, de őszintén ezek után több előzetest nem is akarok látni erről a filmről, mert ott tuti elsütnék ezeket a Spoiler-eket, Én viszont elsőnek a filmben szeretném átélni ezeket a revelációkat.

Nem hittem volna, hogy ezt mondom, de hiába jön jövőre sok izgalmasnak ígérkező folytatás és általam még ismeretlen filmek, amikről még nem tudok semmit, de számomra ez az új film rögtön az általam egyik legvártabb alkotás lett a 2019-es évben. Az animáció továbbra is nagyszerűen néz ki, a hossz szerintem a szokásos 70 perc lesz, ami sajnálatos, de együtt tudok élni vele, de ez az alapkoncepció annyira izgalmas, hogy alig tudom szavakba ejteni... Ideje újra megnézni a sorozatot! ;)

Aki nem ismerné a sorozatot, itt a főcíme!

Nem akarok még semmit sem elkiáltani, de ha megjelenik a film, akkor tervezek egy videót nagy általánosságban a rajzfilm sorozatok befejezésével kapcsolatban, mert az elmúlt időszakban nagyon sok sorozat kapott új évadokat vagy utolsó TV filmeket, amikkel befejezték a történeteket, mert ez az új film egy kiváló alkalom lenne erre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr2814361665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása