CinemaLion

2018. december 01. 05:00 - Tomlion

Filmes napló: 2018 November

Sziasztok, újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

start.jpg 

Csak egy kis pánik 10/7 (Csak most tudtam bepótolni ezt a vígjátékot és egy igazi üdítő élmény volt a mai felhozatalhoz képest. Voltak kisebb problémáim, például egy picit hosszúnak éreztem, egy 15 perccel lehetett volna rövidebb, de ennek ellenére egy kellemes film, amit szerintem máskor is megtudnék nézni.)

A barlang 10/4 (Ahhoz képes, hogy egy kritikailag elismert horror film, számomra egy kisebb csalódás volt az egysíkú karakterek, a sablon horror elemek, meg az miatt, hogy alig lehetett belőle látni valamit!)

The Guard (2011) 10/9 (Egy vérbeli fekete komédia a legjobbik fajtából, rengeteg emlékezetes jelenettel és mellékszereplőkkel, idézhető dumával, meg gyönyörű tájképekkel. A Brendan Gleeson által alakított Gerry Boyle talán az egyik legérdekesebb és legszórakoztatóbb főszereplő, akit az elmúlt években láttam. Nem mindenkinek fog tetszeni, de ha tetszett nektek az "In Bruges", akkor ez az alkotás is elnyeri majd a tetszéseteket!)

guard-2011-00-01-33.jpg

A kör 10/7 (Egy kellemes horror film érdekes karakterekkel, meg rejtéllyel, ami a végére viszont annyira értelmezhetetlen volt a számomra, hogy igényli az újranézést! Azt viszont meg kell említenem, hogy ez a film egy iskola példája annak, hogyan kell egy PG-13-as horror-t készíteni, mert annak tényleg egy csillagos ötös!) 

A végzet órája 10/7 (Ne tévesszen meg senkit a béna poszter, meg a rendező Eli Roth, akihez olyan címek köthetőek a nevéhez, mint a Kabinláz vagy The Green Inferno, mert ez a film egy igazán kellemes élmény volt, mert ez egy PG-s besorolású családi film, horror elemekkel, ami a legfiatalabb nézőknek félelmetes is lehet egyes esetekben, mint annak idején például a Harry Potter 2-ben volt a Pók erdő. Persze, nincsen olyan jó, mint az első Harry Potter filmek, de egy nagyon kellemes családi film nagyon erős atmoszférával, elsőosztályú produkciós dizájnnal, szerethető karakterekkel és egy nagyszerű Jack Black-el! Mindenképpen ajánlott!)

_-_-_-01.jpg

Éli könyve 10/6 (Remek látvánnyal, akciókkal és színészekkel rendelkező posztapokaliptikus film... Egy olyan sztorival, ami bizonyos szintig kizökkentett engemet a hangulatból. Akik látták a filmet szerintem sejthetik mi lehet vele a gondom.)

Halloween 4. - Audiokommentár 10/7 (Ezúttal a két főszereplő, Danielle Harris és Ellie Cornell kommentárját hallgattam meg, amit nyugodt szívvel ki lehet hagyni, mert sajnos túl sok érdekességről nem beszélnek, amik a rendező kommentárjában már ne hangoztak volna el...)

A sárkány bosszúja 10/5 (Elképesztőek az akció jelenetek, de a fenébe is, ez a történet annyira kesze-kusza! Ahelyett, hogy egy egyszerű történetet meséltek volna el megpróbáltak egy összeesküvésekkel teli sztorit össze hozni, ami rohadtul nem működött. Kár érte pedig, mert a harc jelenetek elképesztőek, de ez miatt összegészében csak azt tudom mondani, hogy nézzétek meg a youtube-on az akciókat, mert többet nyertek vele.)

tom-yum-goong-tony-jaa-ru28.jpg

Borg/McEnroe 10/7 (Ha nem ismeritek ennek a két embernek a történetét, akkor ne olvassatok előtte utána, mert akkor egy nagyon izgalmas fináléban fogtok részesülni. Sajnos a karakterek nincsenek úgy kibontva, mint például a "Rush"-ben, ennek ellenére egy teljesen jó életrajzi film!)

Felhőkarcoló 10/4 (Avagy sablon, a film. Minden egyes pillanatát láttam már sokkal jobb filmekben. Megpróbált egy ostoba mozi lenni, ami egyszerre komolyan is vette magát. A kettő együtt viszont egyáltalán nem működött. 90 perces, mégis 2 óránál tűnt!)

Kihallgatás 10/6 (Egy érdekes alaptörténet nagyon jó színészi alakításokkal, és egy olyan felépítéssel, amit nehezen tudtam értelmezni. Időugrások következnek be két jelenetek között, ez miatt egyáltalán nem tudom, hogy ez a film hány év eseményeit meséli el. Karakterek olyan döntéseket hoznak, amiket nem bontanak ki rendesen, valamint maguk a kihallgatások néhány kivételtől eltekintve szerintem nem voltak túlzottan sokkolóak. Egy megnézést megér, de előtte szerintem érdemes utána olvasni, hogy pontosan tudjátok miről is szól!)

oct16-interrogation.jpg

Kojot 10/7 (Hasonló gondjaim voltak ennél a filmnél is, hogy egyes karakterek néha indokolatlan döntéseket hoztak, csak azért, mert a forgatókönyvben ez állt, mégis itt sokkal hatásosabban és érthetőbben tudták a legtöbb esetben bemutatni és összegészében egy kifejezetten feszült, sokkoló és nehezen emészthető ,agyar film a jobbik fajtából!)

Vademberek hajszája 10/7 (Taika Waititi-től ez egy teljesen megszokott stílusú film szép, izgalmas, humoros és nagyon idegesítő pillanatokkal. Egy nagyon szerethető film, amit szerintem többet nem fogok megnézni. Nem tudom, ez a film nem érte el nálam azt a hatást, mint nagyon sokaknál, ami fura, mert általában vevő szoktam lenni az ilyen alkotásokra.)

blog-header.jpg

Daphne & Velma 10/2 (Egy olcsó, unalmas, kiszámítható kislányoknak szóló krimi, ami egyáltalán nem méltó ahhoz, hogy a Scooby-Doo szériához tartozzon! Komolyan, az első kettő élőszereplős film, de még a 2009-es TV film is sokkal igényesebb alkotások voltak ennél a vacaknál!)

Venom 10/4 (Nem akarom részletesen kifejteni a véleményemet ennél a filmnél, mert tudom, hogy sokan nagyon szerették, ezért csak annyit mondok róla, hogy nagyon GÁZ volt!)

Trezor 10/7 (Az, hogy már a magyar TV filmek is lehetnek ennyire drámaiak, meg alapjáraton jól elkészítve csak tovább igazolja azt a tényt, hogy évről évre egyre több minőségi magyar film jelenik meg, mint rossz. Ez a film sem kivétel ez alól!)

Baywatch 10/3 (Ritkán nézek minősíthetetlenül rossz filmeket, de az, hogy egy két órás vígjátéknál összesen csak egy poénon nevessek, az egyszerűen felháborító!!!)

8_baywatch.jpg

Címkék: Filmes napló
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr3914404668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2018.12.03. 14:08:48

Éli könyve - Spoiler nélkül próbálom leírni, hogy mi a bajom vele. A nagy titok, amit a főszereplő hordoz, az egy ilyen világvége helyzetben nem ér sokat. Nem segít élelemhez, nem tudod megvédeni magad a segítsésével, nem utazol gyorsabban, stb.

Bizonyos szokású embereknek biztos tetszik, hogy miről van szó, de nekem nagyon nagy csalódás volt sajnos, hogy miről is van szó. Addig viszont egy nézhető film, csak bárcsak ne rontották volna el.
CinemaLion
süti beállítások módosítása