CinemaLion

2018. november 01. 05:00 - Tomlion

Filmes napló: 2018 Október

Sziasztok, újabb hónap, újabb filmek! A megszokott módon itt néhány mondatban elolvashatjátok, hogy az előző hónapban miket néztem meg. Ha követtek a Twitteren észrevehettétek, hogy rendszeresen jelentkeztem rövid véleményekkel éppen megnézett filmekről, valamint a Horror Maratonnak köszönhetően olyan filmeket néztem meg, amiket nagy valószínűséggel kihagytam volna, néhányról bemutatót is készítettem, amiket jobb oldalt a linkre kattintva megtalálhattok. A korábban már látott, újra nézett filmeket egy nagy X-el jelölöm!

heeh3l.jpg

Darling 10/7 (Egy művésziesre vett, ellenben nagyon hatásos fekete-fehér horrorfilm abból a fajtából, amit 1 hónapja láttam, mégis néhány jelenetsor azóta is a fejemben van annyira hatásos lett. Nincsen egy megszokott narratívája, mint egy normális filmnek, mégis ez a különös stílus is hozzátesz ehhez a különös atmoszférához, ami miatt szerintem lesz többször is megnéznem, mert egy nehezen befogadható, de nagyon is érdekes alkotás.)

darling.jpg

Hotel Artemis 10/6 (Egy érdekes alapötlet nagyszerű színészekkel, egy sajnos fókuszálatlan forgatókönyvvel. Picit többet szeretett volna markolni, mint amit megtudott ragadni. Dráma szeretne lenni, azonban egy szórakoztató B film is John Wick szintű világépítéssel a kevésbé erős fajtából. Egyszer meglehet nézni!)

Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film 10/7

Halloween 4. - A rémület visszatér 10/7 (A filmről készített bemutatómat ITT megnézhetitek!)

Halloween H20 - 20 évvel később 10/6 (Jamie Lee Curtis karakterével Laurie Strode-al nagyon sok érdekes dolgot hoztak össze, aminek egy részét szerintem viszont fogjuk látni majd a közelgő Reboot-ban, összegészében pedig elmondhatom, hogy nem volt egy rossz film. A gond vele hogy stáblista nélkül is 77 perces, mégis rengeteg fölösleges töltelék jelenet van benne, leginkább a fiával és a barátaival kapcsolatban, akikről pontosan tudjuk mi a funkciójuk a filmben, Michael Myers nagyon keveset szerepel benne, sajnálatos, hogy addigra Donald Pleasence már meghalt, mert Ő volt az, aki képes volt élettel megtölteni Michael személyiségét, nagyon takaréklángon égett, mert nem is sok embert öl meg a játékidő alatt, a film tele van fölösleges és idegesítő Jumpscare-ekkel, amik nem tényleges ijesztgetések, hanem sokszor az emberek egymásba botlanak és BUM egy hanghatás. Mindezek ellenére a finálé tényleg kárpótolt mindenért, mert Laurie szembe néz a félelmeivel és szembe száll a bátyjával. A film utolsó fél órája kárpótolt a picit langyos 40-45 percért. Bízom benne, hogy ezt a koncepciót a Reboot képes egy picit jobban és érdekesebben kibontani, mert a testvéri szál abból a filmből eltűnik.) 

Fun Fact: Nem ezt a maszkot használták a kész filmben, mert rájöttek, hogy nem működik, éppen ezért az összes, addig fel vett jeleneteket újra kellett forgatni kettő másik maszkkal + egy CGI maszkkal egy rövid jelenetet!

halloween-h20-1920x1080.jpg

The Babadook 10/8 (Egy több szinten működő családi dráma, ami annak idején a marketing miatt lett egy megosztó alkotás. Azonban, ha szeretitek a "Ragyogás"-hoz hasonló több szinten értelmezhető pszichológiai thrillert a létező egyik legkegyetlenebb fajtából, akkor szerintem ezzel az alkotással megtaláljátok a számításaitokat!)

Egy amerikai farkasember Londonban 10/6 (Maga az Oscar díjas átalakulási jelenet tényleg nagyszerű, meg alapjáraton a maszk munka is összegészében teljesen jó. Ellenben csak utólag tudtam meg, hogy ez eredetileg egy horror komédia lenne, és amikor ezt megtudtam leesett nekem, hogy miért próbálkozott a film a béna humorral és, hogy a karakterekért miért nem tudtam egy picit sem izgulni. Nekem egyáltalán nem működött, a horror rész is maximum egy közepes volt nálam, de a maszk munka tényleg hihetetlen volt!)

an_american_werewolf_in_london_35th_anniversary.jpg

Kampókéz 10/8 (A 90-es évek horror szinten nem volt annyira erős, inkább a "Sikoly" szintű filmek voltak annak idején sikeresek, kevés volt az akkoriban készített komolyan gondolt manapság is ismert horrorfilmeknek a száma. Ez a film viszont azok közé sorolandó, amiről nincsen szívem túl sok mindent elmondani, mert Én is teljesen vakon néztem meg, és nagyon örülök ennek a döntésemnek. mert egy nagyon kellemes meglepetés lett belőle!)

Boldog halálnapot 10/7 X (Anno egy mozi maraton keretein belül néztem meg, és nagyon örülök, hogy másodszorra is volt olyan szórakoztató, mint elsőnek. Nem olyan jó, kreatív vagy vicces, mint egy "Idétlen időkig" ellenben egy nagyon szórakoztató alternatíva. A közelgő folytatás pedig... Nem tudom!)

000ecead-800.jpg

Az igenember 10/7 X

Suspiria (1977) 10/4 (Elismerem, hogy annak idején Dario Argento egy nagyon merész és sok tekintetben újító volt horror filmek tekintetében. Azonban a Sóhajok nekem ennek ellenére sajnos nem tetszett. Technikai szinten egyszerűen fenomenális, a kamerakezelés, az elképesztő zene, meg a gyönyörű látvány/színvilág egyszerűen lélegzetelállító volt, a trükkök mai szemmel egyszerűek, mégis nagyon hatásosak. Azonban a forgatókönyv... Na ITT vannak a gondok, mert a rendező eredetileg 10-12 éves fiatal lányokkal akarta ezt a történetet elmesélni, amit manapság sem engedne meg egy stúdió sem, nem hogy a 70-es években. Éppen ezért a rendező eleget tett a kérésnek és 17-20 éves színésznőket casting-olt a szerepekre, ellenben a forgatókönyvön egy sort nem változtatott meg. Tehát, az egész film során azért érződött a karakterek párbeszédei annyira gyerekesnek, azért nem volt természetes, mert a forgatókönyv szerint a szereplők gyerekek voltak. Ez miatt egyszerűen elviselhetetlen volt a számomra a párbeszédeket hallgatni, mai szemmel sajnos túl sok mindent megmagyaráztak dialógus formájában, a színészek pedig nagyon színpadiasak voltak, valamint az alig 90 perces játékidő miatt nagyon elsiettetettnek érződött a film. Ez miatt kíváncsian várom a közelgő Remake-et, mert ez az alapkoncepció szerintem manapság bizony működne jobban megírt karakterekkel és hitelesebb színészi játékkal.)

suspiria-screening.jpg

Mandy 10/8 (Általában azért nézünk filmeket, hogy elszórakozzunk rajtuk. Azonban néha előfordul, hogy olyan filmeket látunk, amiket nem nézünk, hanem átérzünk, mert beszippant minket abba a világba, amit a készítők alkottak, ami miatt soha nem fogjuk elfelejteni. Ez a film számomra pont egy ilyen élmény volt! Nagyon lassú a történetvezetés, monoton, de erőteljes a színészi alakítás, nem vagyok egy Heavy Metal rajongó, de a zene a film kontextusában nagyon ütött, Nicolas Cage évek óta nem volt ennyire jó, valamint a látványvilága egyszerűen lélegzetelállító volt, szerintem eddig az év egyik leggyönyörűbb filmje. Viszont nehezen tudom bárkinek is ajánlani a filmet, mert ez tipikusan egy megosztó darab. Ha az első 20 percben nem vonz be a film hangulata, akkor semmi esélyt nem látok arra, hogy végig tudjátok nézni. Mindenki másnak viszont egy felejthetetlen élményben lesz része!)

mandy_3.jpg

Húzós éjszaka az El Royale-ban 10/7 (A problémái ellenére nagyon jól szórakoztam a filmen. Egy percig nem unatkoztam rajta, nem éreztem hosszúnak a játékidőt, a színészek fenomenálisak voltak, külön kiemelném Lewis Pullman-t, aki az elején nagyon kínosnak érződött, de miután kiderült a háttere a karakterének nagyon jó volt ívet kapott a története, a szettinget pedig nagyon élveztem. Kétségtelen, hogy a forgatókönyv nem olyan frappáns, mint egy Tarantino-é, főleg azért, mert szerintem kult film szeretett volna lenni, ami egyértelmű, hogy nem lesz belőle, de inkább mondanám egy Agatha Christie stílusú filmnek, mint egy Tarantino utánzatnak. Sokkal emlékezetesebb film is lehetett volna belőle, de összegészében nem bántam meg, hogy moziban láttam. Nem lett végül egy annyira jó alkotás, hogy az év végi Top listámba belekerüljön, de eltudom képzelni, hogy 10-20 év múlva majd az emberek fel-fel fogják fedezni és lehet, hogy egy elfeledett kis gyöngyszemként fognak rá tekinteni.)

fi-2.jpg

Warrior - A végső menet 10/10 (Nem tudom hogyan történhetett meg, hogy eddig még nem láttam ezt a filmet. Egy elképesztő családi drámával fűszerezett sport film egy elképesztő szövegkönyvvel és lenyűgöző színészi alakításokkal!)

I Am Heath Ledger 10/7 (A legnagyobb gondom a filmmel, hogy a legközelebbi családtagokat, meg természetesen Christopher Nolan-t nem tudták megszerezni erre a dokumentumfilmre, hanem elsősorban a testvéreket meg a közeli barátokat. Volt benne sok érdekesség, meg soha nem látott felvételek róla, de összegészében nem ismertem meg jobban Heath Ledgert, mint amire reménykedtem a film megnézése előtt.)

Creepshow - A rémmesék könyve 10/9 (Az eddig általam látott antológia filmek közül ez volt messze a legkreatívabb, leglátványosabb és legminőségibb az összes közül, ami egyébként nem véletlen, mert Stephen King adaptáció George A. Romero rendezésében. 5 egyedi történet, azok közül is csak egyre tudom azt mondani, hogy simán jó, arra is azért mert az a leghosszabb, holott nem igazán igényelte. A kedvencem egyébként a harmadik volt Leslie Nielsen szereplésével!)

creepshow-678x381.jpg

Tudom, mit tettél tavaly nyáron 10/5 (Az első Horrora akadva filmmel már nagyon jól ismertem az alapkoncepciót, és azon része a filmnek meglepően jól működött. Ellenben, amikor kiderült ki a gyilkos, ott elveszített a film, mert utána rengeteg ostoba kérdésre nem kaptam választ. A gyilkos miért ijesztgette fölöslegesen a szereplőket, ha így is úgy is megölte őket, mert a végső motivációja szempontjából rohadtul semmi értelme nem volt az egésznek!)

Horrora akadva, avagy tudom kit ettél tavaly nyárson 10/6 X (Éppen ezért öröm volt látni most ezt a filmet úgy megnézni, hogy végre teljesen átláttam az egész koncepciót, miután megnéztem a "Tudom, mit tettél..."-t.)

Summer of 84. 10/8 (Az elmúlt néhány évben a Stranger Things és az AZ sikereinek köszönhetően rakással kaptunk a gyerek főszereplőkkel rendelkező, a 80-as évek, meg persze az E.T. hangulatát megidéző alkotásokat. Ez a film az első felében nem is tűnt annyira különlegesnek, gondoltam egy 10/6-os teljesen korrekt alkotás lesz belőle. De aztán jött a film második fele, meg a befejezés... Idén 2018-ban még nem láttam egy ennyire váratlan, merész, polgárpukkasztó befejezést, mint amit a Summer of 84 nyújtott. Ez miatt sokaknak nem is fog tetszeni a film, de számomra pont ez miatt a merész döntés miatt lett egy kifejezetten emlékezetes alkotás és esélyes az év végi toplistára.)

summer-of-84-clip-poster-the-burbs.jpg

Raw 10/7 (Egy picikét beteges felnövés történet, ahol egy vegetáriánus lány életében először eszik húst, aminek következtében szépen fokozatosan egyre jobban megkívánja az emberhúst!)

Maigret csapdát állít 10/6 (Egy teljesen sablonos, direkt a TV-re gyártott nyomozós sztori, amit azért érdemes minimum egyszer megnézni, mert Rowan Atkinson itt egy komoly szerepet játszik. Nem is kell mondanom, messze Ő ennek a filmnek a fénypontja!)

Adsz vagy kapsz 10/8 X (Egy antológia film a nem megszokott fajtából! 4 különböző történetet mesél el, azonban nem a megszokott módon négy különálló történetet, mert mindegyik ugyan azon a Halloween-i éjszakán játszódik, és ezek a történetek sokszor össze is futnak. Egy nagyon érdekes és elképesztően látványos film, ami második megtekintésre sokkal jobban tetszett!)

tumblr_ntz0qaq7rz1rp0vkjo1_500.gif

Halloween folytatások - Így készültek 10/7 (Az első Halloween filmről korábban már láttam egy dokumentum filmet, de ez volt az első alkalom, hogy a folytatások elkészülésének a körülményeit néztem meg. Főleg a Thorn trilógia része volt a legérdekesebb, mert a 4. résszel készítettek egy tényleg jó folytatást, amit a stúdió interferencia sem tett tönkre, az ötödikben félre dobtak mindent, amit a negyedik film felépített, a hatodik pedig egy kész katasztrófa volt!)

Halloween 4. 10/7 X - Audiokommentár (A dokumentumfilm után kedvet kaptam ennek a résznek a rendezői kommentárjának a meghallgatására, és azt a rohadt van olyan jó, mint az első résznek volt! Az kétségtelen, hogy a második rész pocsék kommentárját kenterbe veri. Ha nem kedveltétek a filmet, ezt a kommentárt mindenképpen ajánlom a megnézésre/hallgatásra!)

Tales of Halloween 10/6 (Az "Adsz vagy kapsz"-hoz hasonlóan egy antológiafilm, azonban a vegyes fajtából. 90 percben kapunk 10 különböző történetet, amik minőségileg a sablon középszertől a fura, de nagyon érdekes/szórakoztató kategóriáig tehetőek. Három történetre tudom tényleg azt mondani, hogy nagyon emlékezetesek voltak, mert annyira abszurdak, de alapjáraton az egész filmet a Halloween-i hangulat valamilyen szinten elvitte a hátán a gyengébb történeteket is, de nem tudnám azt mondani erre az alkotásra, hogy egy többször nézős lenne. Így az ünnepekre viszont egy kellemes kikapcsolódás volt.)

taleshalloween.jpg

The Night Comes for Us 10/8 (A The Raid stábjának/alkotóinak az új filmje és azt a rohadt... Sztori csak alibi szinten van itt, de valljuk be, az első Raid film pont az egyszerűsége miatt működött annyira, a folytatásnak a sztorija viszont nagyon gyenge volt és maga a film is túl hosszú volt a két és fél órás játékideje miatt. Ez a film viszont egyáltalán nincsen túl bonyolítva alig két órás, az akciók sem olyan kaotikusak/hektikusak, meg alapjáraton gyorsak, hanem sokkal könnyebb követni őket, látvány és koreográfia szinten egyszerűen csillagos ötös a film! FIGYELEM!!! Akik nem bírják a véres filmeket, tehát, ha a The Raid 2 is már túl durva volt a számotokra, akkor bele se kezdjetek, mert itt bizony belek folynak ezerrel, szó szerint! Ha sztori szinten nem is, de technikailag mindenképpen az év egyik legjobb akció filmje!)

night_comes_for_us_02_4webcrop_large.jpg

Az első ember 10/8 (Egy technikailag elképesztő film nagyon erős érzelmi pillanatokkal, kiemelném hogy CSAK pillanatokkal, és egy kiváló fináléval. Egy naturalista, cukormáz nélkül elmesélt történet, amit tényleg MOZIBAN kell látni. Úgy tudnám az alkotást legjobban jellemezni, hogy ez az idei év "Dunkirk"-je. Miért? Mert a családi dráma annak ellenére, hogy végig átérezhető volt, számomra nem volt meg az-az érzelmi átélés, az a katartikus pillanat, ami nagy részt Neil Armstrong jelleme miatt történt meg, egyedül a szituációk adta pillanatoknál éreztük azt az észveszejtő feszültséget, ami a "Dunkirk" alig 100 perces játékidejénél nagyszerűen működött. Ellenben "Az első ember" nem igazán igényelte a 2 és fél órás hosszt, pedig azok közé a nézők közé sorolom magamat, aki nagyon is szereti a hosszú filmeket, ha a történet is igényli, amit itt nem tudok elmondani. Ez pedig már szőrszálhasogatás, de csak engem zavart, hogy a színészeken egyáltalán nem látszódott, hogy öregedtek? 8 éves időszakot mesél el a film, mégis úgy néznek ki a szereplők, mintha csak 1-2 év telt volna el. Az sem segített, hogy néha mutatta az éppen aktuális évet, máskor viszont elhagyták, holott tudtuk, hogy időugrás történt. Ennek ellenére technikai szinten az év egyik legbámulatosabb filmje, ami néhány Oscar jelölést és díjat biztosan be fog zsebelni!)

first-man-movie-review-2018.jpg

Night Of The Living Dead 10/6 (Egy 1968-as klasszikus, ami a megjelenésével drasztikusan megváltoztatta az addig ismert horror műfajt, George A Remoro pedig világhírnévre tett szert ezzel a filmjével. A minimál büdzsé ellenére remek fekete-fehér látványa mind a mai napig megállja a helyét, a cselekmény egy picit lassú és a színészek is egy picit bénák, a főszereplő kivételével, de mindenképpen megállja a helyét mind a mai napig!)

A texasi láncfűrészes mészárlás 10/8 (Egy másik klasszikus, amit ideje volt bepótolni és... Azt a rohadt élet! A film első fele atmoszféra teremtésben nagyon jó volt, de kétségtelen, hogy nem volt igazán érdekfeszítő a nagyon gyenge karakterek miatt, azonban a film második fele egy igazi kínkeserves, feszült élmény volt. A vacsora jelenetnél volt, hogy meg kellett állítanom a filmet, annyira nehéz volt már nézni! Ilyesmit pedig nem sok filmnél szoktam csinálni, pedig ez a film több, mint 40 éves!)

maxresdefault_19.jpg

The Evil Dead - The Untold Saga of the Evil Dead 10/6 (Az "I Am Heath Ledger"-hez hasonlóan az a legnagyobb gond vele, hogy pont a két legnagyobb név, Sam Raimi és Bruce Campbell nem szerepelnek ebben a dokumentumfilmben!)

The Shape Lives: 40 Years of Halloween 10/7

Halloween (2007) 10/4 (Nem nagyon akarom lehúzni ezt a filmet, mert tudom, hogy sok fiatal néző számára ez volt az első Halloween film, amit láthattak. Ennek ellenére számomra nagyon nem működött. A film legnagyobb hibája, hogy a Darth Vader szindrómában szenved. Avagy, egy ikonikus fő gonosznak indokolatlanul adtak egy háttér történetet a gyerekkoráról, hogy miért csinálta azokat a szörnyű tetteket, aminek hatására az eredeti karakter körüli rejtély elveszett. De ez még a legkisebb gond. A karakterek nagyon gyengén voltak megírva, főleg az eredetihez képest, a látványvilága és a véreffektek annak ellenére, hogy pofás volt maga a rendezés nagyon gyenge volt, mert egyáltalán nem dolgozott feszültséggel, csak hirtelen Jumpscare-ekkel, és trancsírozásokkal, amiken a néző hirtelen ugrik egyet, de hamar el is felejti őket. Az eredeti filmben legalább a folyamatos feszültség teremtés miatt voltak azok a jelenetek is körömrágósan idegtépőek, ahol semmi sem történt, mert soha nem tudhattuk, hogy mikor ki fog meghalni. Itt viszont szinte minden 10. percben meghal minimum 1 karakter, akik közül senkiért nem lehet drukkolni, a finálé pedig egész egyszerűen nevetséges volt. Megértem, hogy a fiatalabb generáció miért preferálja inkább ezt a filmet az eredetivel szemben, de kétségtelen, hogy a 78-as verzió egy sokkal emlékezetesebb alkotás volt, mint ez a próbálkozás. Jövőre készítek egy Eredeti vs Remake videót, mert erről a filmről sokat lehet részletezni, hogy miért nem működött még.)

halloween07_2.jpg

Világok háborúja (1953) 10/6 (Nem volt rossz film, de ha fiatalon láttam volna, akkor biztosan rajongtam volna érte. Így viszont azt kell mondanom, hogy Spielberg adaptációja jobban tetszett!)

Terror Park 10/6 (Néhány fiatal kénytelen egy lakókocsi parkban eltölteni az éjszakát, ám hamarosan az életükért kell küzdeniük. Egy nagyon alacsony költségvetésű film, remek smink munkával és egy komor hangulattal, amit a fekete humor jól kompenzál. Egy beteg film, amiben egyértelműen a gyilkosságok, pontosabban az effektek a főszereplők, meg maga az egész film hangulata, ahogyan ezek az élőhalott Redneckek szórakoznak a fiatalokkal. Sajnáltam, hogy a film közepe olyan sokat foglalkozik a tinikkel, mégsem ismerjük meg őket, holott a film ezt szerette volna elérni, valamint amikor azt éreztem, hogy végre be fog indulni a film hirtelen véget ért. Picit néztem is, hogy mi a franc történt, amit sajnáltam, de összegészében egy kellemes kis trash film volt. Nem egy lenyűgöző alkotás, szerintem jövő ilyenkor már arra sem fogok emlékezni, hogy láttam, de egy laza 90 percnek teljesen korrekt volt!)

Halloween - Black & White 10/9 (A klasszikus "Halloween" filmből készítettem egy fekete-fehér verziót. Úgy éreztem, hogy a régi horror filmekre jellemzően, amik a 30-as, 40-es években jelentek meg ez a film ebben a stílusban szintén működhet. Igazam is volt, mert a folytatásokkal ellentétben ez a film nem elsősorban az ünnepi hangulatot próbálta visszahozni, mint például az "Adsz vagy kapsz" című film, amin ordít a halloween hangulat, mert itt inkább az őszies októberi hangulatot adja vissza, amire a fekete-fehér stílus, főleg az éjszakai jeleneteknél a nagyszerű megvilágításnak köszönhetően ebben a verzióban még inkább kitűnik. Valamint, az új film miatt érdemes volt megnézni ezt a részt!)

halloween_black_white.png  

Halloween (2018) 10/7 (A filmről írt kritikámat ITT elolvashatjátok!)

Texas Chain Saw Massacre: The Shocking Truth 10/7 (Az előző dokumentumfilmekkel ellentétben itt már sokkal több érdekességről beszéltek, tényleg minden fontosabb személyt, színészt és rendezőt megtudtak szerezni erre a filmre. Azt viszont sajnáltam, hogy amennyire részletesen beszéltek az első rész munkálatairól, annyira nem érdekelte a készítőket a folytatások részletezése, holott úgy érzem, hogy sokkal több érdekes háttértörténet van vég azoknak a filmeknek az elkészülésének a körülményei között, amibe nem merültek bele eléggé mélyen.)

A texasi láncfűrészes (2003) 10/7 (A Remake, ami a 2000-es években elindította a nagy Horror Remake lázat, ami sajnos mind a mai napig tart. Ennek a filmnek az eredeti klasszikus kontextusában egyáltalán nem kellene működnie, mégis meglepve tapasztaltam, hogy igenis működik. Amit atmoszféra teremtésben és horror elemekben nem tudott rekreálni, azt jól kidolgozott karakterekkel és egy aktuális történettel végig vezettek. Konkrétan, az R. Lee Ermey által alakított Sheriff egyszerűen a film egyik legemlékezetesebb karaktere volt, simán felmossa a padlót az eredeti film családtagjainak bármelyikével, annyira egy fenyegető személyiség. Sajnáltam, hogy mindezek ellenére a Remake családja túl sok dolgot nem csinált, nem volt egy vacsorajelenethez hasonlóan emlékezetes szekvencia a filmben, inkább kaptunk egy akció filmre jellemző finálét Bőrpofával, ami teljesen jó volt, nem lehetett unatkozni rajta, de érezhető volt, hogy horrorfilmként nem olyan erős alkotás, mint az eredeti, amit csak néhány napja láttam, mégis néhány képsor, meg maga a hangulata beleivódott az emlékezetembe. Ennek ellenére egy teljesen jól működő Remake, ami tiszteli az eredeti film szellemiségét, nem csinálta meg pontról pontra ugyan azt a filmet, aminek köszönhetően nem csak az új nézők tudják élvezni, de a régi film rajongói is.)

mv5bzddiowvlnditzguxzs00mjyylwiwmwitnmfmywixmwe5njg0xkeyxkfqcgdeqxvymjm0odm0ndk_v1.jpg

Rendőrakadémia 3. 10/8 (A bemutató miatt újra néztem az egyik kedvenc részemet a szériából!)

Halloween II. (2009) 10/4 (Nagyon érdekes volt megnézni ezt a filmet. Egyrészről, mint egy Halloween film nagyon rossz volt. Tönkretették Dr. Loomis-t, aki tény és való, hogy a 2007-es Remake-ben is voltak bajaim vele, de még mindig Ő volt az egyik legjobb karakter abban az alkotásban. De ITT??? Michael Myers jeleneteinek a nagy része pedig csak annyiból áll, hogy néhány embert megöl, akiknek nincsen közük a sztorihoz. Az egész hallucinálós, fehér lovas baromságot pedig még meg sem említettem, túl művésziesre vették a figurát, a film eleji álomjelenet pedig kiverte nálam a biztosítékot, mert az a rész tényleg király lett, de mivel egy álom volt az egész elrontották. Azonban, ha mindezek mellett el tudunk tekinteni, ami egyébként eléggé nehézkes, akkor kapunk egy eléggé érdekes történet, ami ha csak egy átlagos Slasher film lenne szerintem nagyon is működne. Vizuálisan ez a film az előző részhez viszonyítva néha tényleg lélegzet elállító volt, a rendezés is sokkal erősebb lett, kevésbé hektikusak a gyilkosságok, könnyebb követni őket, elképesztő mennyiségű vér folyik benne, Laurie Strode történetszála annak ellenére, hogy sokszor nagyon unszimpatikus volt a karakter, nagyon is átlehetett érezni, Danielle Harris pedig továbbra is az egész széria legjobb színésze. Azonban a Brad Dourif által alakított Brackett Sheriff messze a film legjobb karaktere volt. Hiába egy félresikerült alkotásról van szó, számomra nézhetőbb volt az elődjénél!)

4bb30902-5c2c-a43b.jpg

Csillag születik 10/8 (Egy nagyon jól megrendezett megrendezett, remek színészekkel eljátszott kiváló dalok, egy érzelemmel teli fináléval. A befejezés ugyan előrelátható volt, és nagy rész jól volt kezelve, de volt benne egy rövid (alig 2-3 perces) jelenet, ami sajnos nagyon beleerőltetettnek érződött. Az a párbeszéd jobban kidobott a film sodrásából, mint az a pillanat, amikor ugyan ezen az előadáson néhány percre eltűnt a moziban a kép és kimentem szólni, hogy csinálják meg. Pedig tényleg csak egy apró jelenetről van szó, aminél le merem forgatni, hogy egy utólag leforgatott jelenet volt, mert annyira nem illett bele és később nem is tértek ki rá vissza. Ennek ellenére egy nagyon szép és érzelemmel teli, igazi közönség kedvenc film, ami kerüli a cukormázas előadásmódot, mert bemutatja a sztárrá válás árny oldalát is. Mindenképpen az év egyik legkedvesebb meglepetései közé tartozik!)

Trancsírák 10/8 X (A filmről írt Minikritikámat ITT elolvashatjátok!)

tucker--dale-vs-evil-51ab24999ca25.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomlion.blog.hu/api/trackback/id/tr3914336609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
CinemaLion
süti beállítások módosítása